Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne, help

Polecane posty

Gość gość

Witam, biorę tabletki Teenia, skończyłam opakowanie tabletek w niedzielę, a wczoraj dostałam okresu. Czy powinnam już wczoraj wziąć tabletki czy stosować 7 dniową przerwę? Nie brałam tabletek od niedzieli i nie wiem czy już powinnam zacząć czy też nie. Jest to moje pierwsze opakowanie w życiu więc wolę dopytać. A jeśli już bym miała wziąć tą tabletkę z uwzględnieniem że wczoraj już był 1 dzień miesiączki a tabletki nie wzięłam, to jakie są tego konsekwencje, czy dodatkowo się zabezpieczać czy też nie muszę? Jako że przez tą przerwę dalej jestem zabezpieczona... Dziewczyny pomóżcie:

Gość gość
jestes zabezpieczona nowa tabletke bierzesz w poniedzialek przeczytaj ulotke

Gość gość
od ostatniej tabletki robisz 7 dni przerwy i niewazne w którym dniu dostałaś miesiączkę. W pierwszym dniu okresu to zażywałaś przy pierwszym opakowaniu a teraz przerwa musi byc i tak w kółko. Zaczynasz zazywać w poniedziałek i tak całe opakowanie i znów 7 dni przerwy.

Gość gość
po każdym opakowaniu trzeba zrobić siedmiodniową przerwę , ósmego dnia zaczynasz brać kolejne opakowanie

Gość gość
k***a i właśnie z takiego rozumowania biorą sie ciąże ..... i głupie laseczki są zdziwione, że jak to , brałam tabsy a wpadłam ? ... ech dzieciaki k***a douczyć się a później brać za sex

Gość gość
no debil, debil. Lepiej jak ktoś się dopyta, niż nie pyta, Twoja matka widocznie się nie dopytywała i teraz jesteś.

Gość gość
O moją ciążę się nie martw, mam 26 lat i tabletek nie biorę po to żeby tylko i wyłącznie nie mieć dziecka, gdybym miała świat by mi się nie zawalił. Za troskę w związku z naukę również dziękuję, ale mam to już za sobą. Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.