Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiem czy chce jeszcze jedno dziecko jak to było u was

Polecane posty

Gość gość

mam córke pół roczną. To była wpadka ( chociaz nie wiem jakim cudem ). Na początku byłam zrozpaczona, a teraz sie ciesze że wyszło jak wyszło ( bo dzieci planowalismy za 2-3 lata ). No i teraz dylemat. Nie wiem czy sie w przyszłości decydowac na jeszcze jedno dziecko. Chciałabym aby córka w dorosłym życiu mogła liczyć na kogos gdy nas zabraknie bo ja na swojego brata moge liczyć w każdej sytuajci, a on na mnie. U męza jest tak samo, choć wiaodmo, że róznie bywa np. koleżanka nienawidzi swojej siotry bo naprawdę ma okropny, egocentryczny charakter. No ale mieszkanie bysmy musieli mieć większe, bo drugie dziekco w obecnym nie miałoby włąsnego pokoju, pieniędzy by szło więcej, nie wiem czy dąłabym rade z 2 dzieci choć raczej tak. I najważniejsze nie wiem dlaczego ale boję się, że moge dzieci nie kochac równo ( nie wiem dlaczego sie tego boje ) albo młodszemu bede musiała poświęcić więcej czasu i starsze poczuje się zaniedbane a tego nie chcę....czy wy tez miałyście takie dylematy głupie?

Gość gość
Jeszcze ze100 razy zmienisz decyzje dziecko masz małe i sama piszesz o przyszłości wtedy sie nad tym zastanawiają nie. Teraz

Gość gość
Ja byłam pewna że nie chcę drugiego dziecka, po 6 latach mi przeszło i teraz się staram :) Myslę, że jak teraz masz obawy to lepiej poczekać. Nadejdzie taka chwila że zadecydujesz:)

Gość gość
U mnie to bylo tak , ze pierwsze dziecko urodzilam majac 18 lat I do 30 nawet na mysl mi nie przyszlo ze kiedykolwiek zapragne 2 dziecka, na pewno nie nurtowaly mnie takie pytania jak Ciebie . Po 30 zapragnelam kolejnego dziecka ponad wszystko , teraz mam 33 lata I jestem w 11 tc , bede miec dzieci z roznica wieku 15 lat, moj syn bardzo sie cieszy, postanowilismy nawet ze bedzie chrzestnym dla mlodszego rodzenstwa.

Gość gość
7 lat nie chcialam drugiego.