Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natka1995

Opuchnięta powieka

Polecane posty

Gość Natka1995

Hej. Dokładnie dwa tyg temu po przebudzeniu zauwazylam ze moja prawa gorna powieka jest mega spuchnieta.Dzien wczesniej bardzo mnie bolala ale nic nie robilam liczac ze samo przejdzie. W czwartek pojechalam do okulisty... sam nie byl pewien co mi jest, poniewaz cala powieka byla spuchnieta. Stwierdzil ze moge to byc poczatek jeczmienia wewnetrzengo. Dostalam antybiotyk ogolny. W poniedzialek bylam na kontroli, oko nie bolalo, bylo mniej opuchniete (w porownaniu do tego co mialam w czwartek rano to nie trudne), wyczuwalam rowniez guzke na powiece. Lekarz powiedzial ze to jeczmien. Przepisal dodatkowo krople z antybiotykiem na 4 dni. Antybiotyki skonczylam brac w sobote. Dzisiaj mamy juz czwartek a moje oko nadal jest opuchniete. Bylam u innego lekarza - uwaza ze to byla gradowka (pisze "byla" bo odwrocila mi lekarka powieke i powiedziala ze juz nic na niej nie mam). Dostalam Difadol 3 razy dziennie przez 5 dni. Bardzo bym chciala wiedziec kiedy moje oko bedzie wygladac normalnie? Wkurza mnie to okropnie bo wyglada to nieestetycznie. Mial ktos moze podobny problem?

Gość siwyedek
Złomowisko PL S03E09 http://24filmyonline.pl?u=Zlomowisko_PL_S03E09 Kulisy powstawania programu. Widzowie mają okazję poznać ciekawostki związane z produkcją serii. Twórcy przypomną też najbardziej zabawne wydarzenia opatrzone komentarzem bohaterów.

Gość gość
opuchnięte powieki mogą świadczyć o nadciśnieniu lub o chorobie nerek

Gość IwonaStefanska
u mnie tez niby miałam jęczmień i co ? i koniec końców była to gradówka i tyle . Ale to sie okazało jak zmieniłam okuliste na innego ,a dokłądnie na panią dr Monikę Dzięgielewską (z dzięgielewska instytut oka ). Usuwano mi ją tutaj . Z zabiegu i zefektów , ze sposobu podejścia do pacjenta jestem bardzo zadowolona ;)

Gość Trust36
jak jest guzek wyczuwalny to jest ewidentnie gradówka. a trafic na dobrego lekarza to po prostu czasem graniczy z cudem. Większosc nastawiona jest na zysk , albo pracuje tak by odbębnić swoje i dziękuje do domu. W dziegielewska instytucie oka tez leczylam gradówkę i poki co ładnie się zagoiła. bez zabiegu . była leczona farmakologicznie ;)

Gość GosiaHa
wszystko zalezy jak to wygląda. Jak np na powiece jest taka czerwona kulka i gdzieś tam przebija się ropa- to to jest gradówka. trzeba sie po prostu przejść do okulisty u siebie w mieście i tyle ;) Co pani dr Dzięgielewskiej to mojemu synowi wyleczyła zeza. Więc jest w porządku bardzo. I ogólnie bardzo wiele mam tutaj ze stolicy ją sobie chwali.

Gość Elma889

Ja miałam opuchnięta powiekę ale przez gradówkę niestety. U mnie nie dało jej sie wyleczyc i tez musiałam ją usuwac operacyjnie w Dzięgielewska Instytucie oka w Warszawie. Na razie póki co nie ma nawrotów, a miejce po wycięciu bardzo ładnie sie wygoiło. 

Gość Ewa Arndt

A ja z kolei miałam usuwanego włókniaka w Dzięgielewska Instytucie Oka. Bardzo kompetentni lekarze, miła atmosfera.