Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

FIRMA NIE WYSŁAŁA PITU

Polecane posty

Gość gość

Co zrobić jeśli firma - sklep z ubraniami nie wysłał jeszcze pitu ? zmienił się tam personel i nikt nic nie wie jak byłam pytac a numeru nowego kierownika mi nie dali

Gość gość
pójdź tam jeszcze raz,zostaw swój telefon i poproś by ktoś do ciebie jeszcze dziś zadzwonił inaczej zgłosisz to do skarbówki i PIPu,jeśli to nie poskutkuje jest obawa,że pracowałaś na czarno.Niemożliwe,możliwe,mój sąsiad,niby dostał umowę,co rok,pracodawca mu proponował że księgowa sama go rozliczy jeśli nie ma mu kto pita wyliczyć,ten zgadzał się zadowolony,ze ma kłopot z głowy,sprawa wyszła na jaw po 10 latach pracy gdy urodziło mu się dziecko. Drugi przypadek,kobieta wiele lat pracowała na kuchni,też miała niby umowę" pit zawsze rozliczała jej szefowa" kobieta zachorowała na nowotwór i wyszło,że za leczenie musi zapłacić bo nie widnieje w nfz jako ubezpieczona,sprawa była gruba,bo okazało się że 4 z 12 osób były tam naprawdę zatrudnione,właścicielka hotelu poszła z torbami,majątek wystawiony na sprzedaż.A mojemu mężowi nie wysłali bo.....myślała księgowa,że wysłała po interwencji telefonicznej przysłali po 2 dniach,znaczy dziś.

Gość gość
ja podpisywałam umowe, tylko nie mam jej kopii, która była dla mnie :( bo była miedzy moimi notatkami z uczelni i ją wywaliłam, wiec nie mam dowodu. Pracodawca tego nie wiem ze nie mam umowy wiec moze go postrasze ze pojde do tej skarbówki