Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w drugiej ciąży brzuch widać wcześniej

Polecane posty

Gość gość

cześć czytam ostatnio artykułu i sluchałam wypowiedz kolezanki ze w drugiej ciazy szybciej widac brzuch i przybiera sie wiecej kilogramow czy w waszym przypadku tez tak było ????? ja w pierwszej ciazy przytyłam 8, 5 kg a brzuch było widac lekko od 4-5 mies.

Gość gość
u mnie tak jest, podobno jest to efekt szybciej rozciagajacej sie miesniowki macicy i calej reszty brzucha - po prostu łatwiej sie wszystko powieksza :)

Gość gość
U mnie porównywalnie było widac, przynajmniej dla otoczenia. Małą roznice ja odczuwałam, ze w 2 szybciej. Z kg roznie bywa. Akurat w 1 ciazy miałam +16 a w drugiej kiepskie +9.

Gość gość
u mojej kolezanki było widac brzuch juz w 2 mies. myslałam ze to niemozliwe a jednak

Gość gość
W drugiej ciąży zdecydowanie szybciej pojawił się u mnie

Gość gość
w 2 ciazy miesnie brzucha i macicy są już rozciągniete po pierwszej ciąży dlatego widac szybciej

Gość AsiaNP
W pierwszej ciazy brzuch malutki,jak przyszlam rodzic,polozne sie smialy i mowily,ze po co w 7 miesiacu przychodze,przytylam 6 kg,w drugiej ciazy brzuch systematycznie o 2cm wiekszy niz poprzednio,przytylam 8kg,teraz znowu o 2 cm w gore do tej pory 35tyg przytylam 7 kg,wiec pewnie pobije te 8 z poprzedniej ciazy :) takze w moim przypadku z ciazy na ciaze delikatnie wiekszy brzusio,ale i tak malutki,kazdy sie dziwi,ze taki maly :) a maluch w tym momencie 2477kg wiec do malych nie nalezy :)

Gość gość
u mojej kolezanki było widac brzuch juz w 2 mies. myslałam ze to niemozliwe a jednak

Gość gość
Ja mam odwrotnie. W pierwszej ciąży klienci gratulowali mi pod koniec pierwszego trymestru a teraz jestem w połowie drugiego i się dopinam w żakiet sprzed ciąży :D

Gość gość
;-) fajnie\ też bym tak chciała

Gość gość
u mnie tez brzuch bylo duzo szybciej widac w drugiej ciazy. juz w 3 mies. wszyscy co nie wiedzieli to sami pytali. w pierwszej ciazy przytylam 18kg, natomiast w drugiej 15kg wiec tu u mnie sie nie aprawdzilo. pierwszy synek byl tez troszke wiekszy, corka urodzila sie mniejsza :-)

Gość gość
brzuch dużo szybciej było widać - 3 mies juz nie zapinalam spodni. (w pierwszej w 5 mies), ale waga odwrotnie, pierwsza ciaza +25, druga +10 (30tc) poki co