Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ja popadam w paranoję

Polecane posty

Gość gość

Mąż twierdzi, że przesadzam bo mam pretensję do teściowej, że w żartach - kilka razy dziennie - mówi do 5 miesięcznej córki, że jej nie kocha, że jest niegrzeczna bo płacze. Mieszkamy dom w dom, więc chcąc nie chcąc teściowa jest częstym gościem. Z jej strony to są niby żart, ale ile można.

Gość gość
Mi by sie tez takie zarty nie podobaly. Masz racje i nie przesadasz. Ja sie tez zawsze wkurzalam jak ktos cos takiego w zartach mowil a potem sie tlumaczyl ze i tak dzoecko noe rozumie. Takie zarty wchodza ludzia w krew i potem jak bedzie wieksza i cos takiego zrozumie to będzie jej zwyczajnie przyro. I nie wytlumaczysz ze to tylko glupie żarty babci

Gość gość
Durne żarty głupiej teściowej, jak 5miesięczne dziecko może byc niegrzeczne? Pogadaj z nią albo zabieraj od niej dzieciaka bo pewnie jak będzie większe to też tak będzie mówic i wyrośnie ci dziecko z niskim poczuciem wartości. i za każdym razem jak ona tak mówi do twojego dziecka, to ty odpowiadaj, że przynajmniej ty kochasz dziecko najbardziej na świecie. Palij teściowej porządną reprymende!

Gość gość
I dokładnie o to mi chodzi. Zresztą teściowa opowiadała, że takie żarty stosowała też na swoich synach i aż serce jej pękało jak przychodzili do niej i pytali czy naprawdę mamusia ich nie kocha. Ale ona chyba lubi się tak znęcać, bo nie uczy się na błędach i piwiela takie zachowanie na wnuczce.

Gość gość
Masz na serio durną teściową.

Gość gość
Pogadac powinien twoj maz. Powiedziec ze jemu bylo przykro w dzieciństwie sluchac jak tak mowila i nie chce by tak samo postępowala z wnuczka.

Gość gość
stara debilka, powiedz że nie życzysz sobie takich tekstów do twojego dziecka.

Gość gość
lepiej niech się zamknie i nic nie mówi, będzie ulga dla wszystkich

Gość gość
Właśnie w tym problem, że mąż nie widzi problemu. Pogada z mamą, bo go do tego zmusiłam.

Gość gość
Ja chyba zrobiłabym raz z dobrze awanture. Powiedziałabym że jeśli nie kocha wnuczki to nie musi jej widywać a komentarze niech zachowa dla siebie.

Gość gość
Nie chcę się awanturować ani wchodzić na wojenną ścieżkę. Pogadałam z mężem, powiedział, że pogada z nią.

Gość gość
Po tekście,że nie kocha wnuczki, powiedziałbym,że nie muszi się zmuszać do odwiedzin, jakby załapał focha, to bym dodała, taki żart.Lub w imeiniu dziecka odpowiadała, co ta głupia babka gada, jakaś chora psychicznie chyba jest, jakby się zdziwiła to bym też powiedziała: taki żart. Nie wiem dlaczego sama nie umiesz tego załatwić, całe życie będziesz sie meżem zasłaniała, przecież tu chodzi o twoje dziecko, nie rozumiem takiej postwwy.