Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sosueiki

Slub cywilny co jak i kiedy

Polecane posty

Gość sosueiki

W grudniu zamierzamy wziąć ślub, niestety nie możemy kościelnego i pozostaje nam cywilny. Nigdy nie byłam na takiej ceremonii w urzędzie, więc powiedzcie, jak długo taka ceremonia trwa? Czy można wygłosić swoje przemówienie? Ślub będzie za granicą, bo tu mieszkamy więc też pytanie czy warto wziąć tłumaczą czy wziąć jakiegoś znajomego, który będzie tłumaczył innym wszystko? Czy można zorganizować wystrój urzędu? Czy w ogóle warto? Kolejna kwestia to kiedy zacząć załatwiać formalności? I co będzie potrzebne? Wiem, że będzie trzeba to przetłumaczyć, czy na miesiąc przed ślubem? Kolejna sprawa do przyjęcie. Nie będzie to wesele z pompą, najblizsza rodzina - rodzice, rodzeństwo,dziadkowie, bliskie kuzynostwo i kilku bliskich znajomych. Salę wstępnie już wybraliśmy - mieszkamy nad restauracja. Zastanawiam się tylko czy zdać się na właścicieli sali, by zrobili obiad po swojemu czy zorganizować własny catering? Wystrój sali wydaje mi się równie ważny. Ale postawilibyście na skromność czy dac się ponieść wyobraźni? Fotograf tylko dla pary młodej czy dla całej rodziny? Kamerzyste warto brać na krótką uroczystośc cywilną? Myślę że to byłaby fajna pamiątka. Wiem, że jeszcze duuuzo czasu ale może ktoś podzieli się swoimi przeżyciami? Napisze jqk to u niego było, jakby chciał?

Gość gość
My w styczniu pojechaliśmy rezerwować termin i wzięliśmy ślub w lutym. Według prawa trzeba 31 dni przed planowanym ślubem zajechać do USC i się zdeklarować.