Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PUP wysyła mnie na staż a ja nie mam z kim zostawić dziecka

Polecane posty

Gość gość

ani pieniędzy na niańkę. Stażowego jest ok 900 zł. Niańka zawoła pewnie z tysiąc złotych +moje paliwo na dojazd do pracy. Jak powiedziałam ,że mam małe dziecko i nie mam z kim zostawić to babka bezczelnie powiedziała to po co się Pani rejestrowała w urzędzie...odpowiedziałąm, że po to żeby otrzymać zasiłek który mi się należy i pójść to ja mogę do pracy z której utrzymam siebie dziecko i opiekunke!! Jak z tego wybrnąć zagrozili odebraniem zasiłku

Gość gość
to po co zgłosiłaś gotowość do podjęcia pracy rejestrując się w PUP głupie pytanie zadajesz wiesz

Gość gość
a pracownica bezczelna nie była-prawdę powiedziała,po co ? po co chcesz iść do pracy skoro nie masz z kim dziecka zostawić?

Gość pup2014
Sorry, ale w urzedzie pracy potrafią być bezczelni! I powiedzieć: to na takie stanowisko Pani nie przyjeli, przecież tam nie było zbyt wielkich wymagań!!!

Gość gość
tylko pracownica miała racje! i wcale nie była bezczelna, powiedziała Ci prawdę, która Cię zabolała. Ja również jestem w PUP ale u nas ciężko z kursami/pracą trzeba się nachodzić, więc ja tylko wybiorę zasiłek i się wyrejestruje przechodząc na ubezpieczenie męża, bo chce wtedy dorabiać.

Gość gość
rejestrujac sie zglaszasz gotowosc podjecia pracy lub stazu, wiec odbiora ci zasilek i slusznie.

Gość gość
hej mnie tez wysylali, udalo mi sie wybrnac. mozna by wykombinowac... może idz do szkoly policealnej dla picu, i powiedz ze chcesz isc na staz jak skonzysz szkole policealna

Gość gość
To ja codziennie liczę na to, że zadzwonią do mnie chociażby z ofertą stażu za 900 zł a ty jeszcze masz wąty, że Urząd Pracy wykonuje swój obwiązek

Gość gość
Zgadza się pracownicy UP są strasznie bezczelini i gów.no wiedzą co się dzieje na rynku pracy. Osatnio chciałam iść na drugi staż bo już go sobie załatwiłam ,a UP się nie zgodził. Na moje pytanie dlaczego nie mogę iść na drugi staż, babka do mnie z mordą ,,no chyba całe życie nie zamierza pani być na stażu!" Oni osoby bezrobotne uważają za totalne sieroty.

Gość gość
ona jest na kuroniu ktory jej sie nalezy bo po macierzynskim daja kuronia. ja tez mysle o stazu ale jak mam za darmo pracowac to mnie nosi:((((( z wyplaty zostaloby 400zl

Gość gość
a dlaczego mieliby,wyslac cie na drugi staz ?? poczytaj komu przysluguje a nie biadolisz.

Gość gość
PUP nie ejst po to by niedorajdy życiowe cały czas chodziły an staże, pup pomaga ale po ch*j sie rejestrowałas jak ci sie robić nie chce idiotko!

Gość gość
07.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość Nie no jasne po co wysyłać kogoś kto chce być drugi raz na stażu, skoro można zmusić osobę która go nie chce. Gdzie tu logika?:/ x taka jesteś tępa czy udajesz? Nie wiesz po co jest staż? Nie po to, żebyś cały czas łaziła i roboty potem nie umiała znaleźć :D cmoku

Gość gość
pracownica up miałą racje,. skoro sie rejestrujesz to dlatego, że wyrażasz chęc podjęcia pracy. Inna osoba skakała by z radości że może zarobić

Gość gość
Zgadza się pracownicy UP są strasznie bezczelini i gów.no wiedzą co się dzieje na rynku pracy. Osatnio chciałam iść na drugi staż bo już go sobie załatwiłam ,a UP się nie zgodził. Na moje pytanie dlaczego nie mogę iść na drugi staż, babka do mnie z mordą ,,no chyba całe życie nie zamierza pani być na stażu!" Oni osoby bezrobotne uważają za totalne sieroty. x aale o co chodzi? po twoim wpisie widać ze jesteś sierota. staż to staż, należy się raz aby zdobyć doświadczenie, ty juz masz to może zacznij szukać pracy jak taka mądra jesteś :P za staż płaci rząd z naszych podatków, juz raz zapłaciliśmy za ciebie a tobie mało.

Gość gość
Bierzesz zasilek dla bezrobotnych ? Bierzesz. A wiec jestes gotowa do pracy i masz obowiazek podjac prace ktora Ci PUP zaproponuje.W przeciwnym razie zasilek sie nie nalezy. To nie jest dofinansowanie urlopu w domu z malym dzieckiem i smiania sie z tych durnych co pracuja. Oczywiscie nikt nie broni Tobie spedzac w domu wspanialego czasu z malenstwem - ale prosze za twoje, a wiec zarobione przez ciebie i twojego faceta, a nie za nasze,potracone pracujacym poprzez podatki pieniadze.

Gość gość
No tak , bo pewnie jeden staż wystarczy żeby być atrakcyjną dla pracodawcy i mieć doświadczenie, ale głupoty piszecie.

Gość gość
pup powinnien zaproponowac taka prace co sie oplaca a nie do niej doplaca. taka prawda, idz na rozmowe z tym pracodawca i powiedz mu, ze masz male dziecko albo idz na ten staz i po tyg.przynies zwolnienie lekarskie na siebie albo dziecko, cos tam wykombinujesz.

Gość nonononono
Jestem w szoku ze badać na "kuroniówce" coś ci proponują. U nas w urzędzie jak jesteś na zasiłku dla bezrobotnych to dają ci spokój. Idziesz dopisujesz listę i to wszytko.

Gość gość
Dziewczyno to ,że dostałaś taką propozycje to nie znaczy ,że cię przyjmą od razu. Taką propozycję dostało pewnie jeszcze kilka osób.

Gość nonononono
"Oczywiscie nikt nie broni Tobie spedzac w domu wspanialego czasu z malenstwem - ale prosze za twoje, a wiec zarobione przez ciebie i twojego faceta, a nie za nasze,potracone pracujacym poprzez podatki pieniadze." Rozwala mnie to pisanie "za nasze" heheh Ona siedzi sobie na zasiłku za swoje potracone podatki.:)

Gość gość
Nieprawda urząd pracy powinien wyjść na przeciw INDYWIDUALNYM potrzebom pracownika. Gotowość do pracy nie znaczy każdej pracy. Trzeba wziąć pod uwagę możliwości kandydata po to chyba ku.. jego mac wypełnia się te papiery o sytuacji rodzinnej ale tamta kupa urzędników h..ja robi i im się nie chce nawet spojrzeć na owe papiery. Ciekawe, która urzędniczka poszła by do pracy za darmo??? A żyć z czego? Autorko, już teraz daj ogłoszenia o poszukiwaniu opiekunki. Są młode dziewczyny, które wezmą opiekę za 500 zł. Popytaj po znajomych, może któraś siedzi z małym dzieckiem i chętnie sobie dorobi. Przy stażu powinna ci się należeć opcja zwrotu kosztów dojazdu. Jeśli musisz odmówić przeczytaj najpierw regulamin - ile razy możesz i z jakiej przyczyny. Poinformuj urzędnika, że szukasz pracy z której nie tylko utrzymasz siebie i dziecko bo 900 zł by ci starczyło ale dodając opiekunkę nie ma opcji takiej. Jak jesteś samotna matka szukaj już żłobka czy przedszkola.

Gość gość
znajdz bogatego meza i wyrejestruj się z up

Gość gość
potrzebom bezrobotnego oczywiście, pomyliłam.

Gość gość
A ile dziecko ma Twoje ?

Gość gość
dziecko ma 8 lat