Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w niewoli grzechu który nie pozwala mi zbliżyć się do Boga

Polecane posty

Gość AutorkaTematu
Nie, nie zoofilia ale też paskudne :o nie chce o tym tu pisać...dopiero dziś zdałam sobie sprawę, że mam z tym problem.

nie musisz wiązać sie z żadnym kościołem ,z żadna społecznością . Weź Biblię , czytaj np Nowy testament , Ewangelie , módl sie chwilę i po prostu pozwól Bogu działać A On mówi ze sercom szukającym pozwoli sie znaleźć:)

Gość gość
Wy oboje Boga potrzebujecie ja tez nie wierze za bardzo w moc koronek, ale wierze w czyste serce i szczera modlitwe z Bogiem wierze w to, ze musicie oddac Jemu swoje zycie i pozwolic Jemu dzialac, musicie Bogu zaufac w 100 procentach. Sami z grzechami jestescie bez szans, potrzebujecie Boga, walczcie o dostep do Niego

Gość AutorkaTematu
Dziękuję allium, trochę mnie podniosłaś na duchu. Spróbuję dziś dokończyć czytanie, które kiedyś zaczęłam i pomodlę się.

Gość gość
Jedyną sprawiedliwą karą za grzech jest śmierć. Pierwsza część 23 wersetu 6 rozdziału Listu św. Pawła do Rzymian brzmi: „Albowiem zapłatą za grzech jest śmierć"..

Gość gość
zdac sobie sprawe z grzechu to juz polowa sukcesu!!!

pomyśl sobie ile jesteś warta w oczach Boga skoro pozwolił zabić swojego Syna po to ,żebyś ty mogła żyć . Nie składa sie w ofierze swojego dziecka za byle kogo .

Gość do allium
J 20,19-23 Wieczorem owego pierwszego dnia tygodnia, tam gdzie przebywali uczniowie, gdy drzwi były zamknięte z obawy przed Żydami, przyszedł Jezus, stanął pośrodku i rzekł do nich: Pokój wam! A to powiedziawszy, pokazał im ręce i bok. Uradowali się zatem uczniowie ujrzawszy Pana. A Jezus znowu rzekł do nich: Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam. Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane.

no przecież o tym pisałam :) gdzie tam jest o spowiedzi ?:D

Gość Kinga1122
Rozproszenia są często spowodowane brakiem zaufania wobec Boga. Większość ludzi, nawet zaangażowanych duchowo trzyma „dwie sroki za ogon”, czyli służy i Bogu i sobie samemu. Jeżeli przyjrzymy się naszej modlitwie ona niemiłosiernie odzwierciedli nasze rozdarte serce. Jesteśmy dziećmi swojej epoki – nie żyjemy w skupieniu, jesteśmy bombardowani tysiącami bodźców, dlatego warto skorzystać z zasady „tu i teraz” i poświęcić się ćwiczeniu skupienia robiąc dokładnie i jedynie tę jedną jedyną rzecz, którą należy zrobić. „Każdą duszę bronię w godzinie śmierci, jako swej chwały, która odmawiać będzie tę koronkę albo przy konającym inni odmówią - odpustu tego samego dostąpią. Kiedy przy konającym odmawiają tę koronkę, uśmierza się gniew Boży, a miłosierdzie niezgłębione ogarnia duszę" Te modlitwe warto odmówić :

Gość Kinga1122
KORONKA  DO  MIŁOSIERDZIA  BOŻEGO (do odmawiania na zwykłej cząstce różańca) Na początku Ojcze nasz, Zdrowaś Maryjo, Wierzę w Boga,

Gość do allium
,,Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane.'' -----------------------------------------------------------------------

Gość AutorkaTematu
Dziękuję Wam za to wszystko, ale ja nie mam zaufania do koronek i podobnych, gotowych modlitw, wolę taką osobistą modlitwę, słowa płynące z serca. Trochę lepiej się czuję.

Gość gość
Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane a trzeba wiedziec jakie grzechy odpuszczac a jakie nie odpuszczac czyli zatrzymywac wielu swietych miało dar czyytanie w duszach widziało grzechy i ludziom przypominali np ojciec pio proboszcz z ars gerard majeli gdyby tak było po twojemu to poco swietym ten dar

Gość kaktusik niebieski
sprawdzam jak sie rozwija grzeszny temat ;(

Gość gość
do allium J 20,19-23 Wieczorem owego pierwszego dnia tygodnia, tam gdzie przebywali uczniowie, gdy drzwi były zamknięte z obawy przed Żydami, przyszedł Jezus, stanął pośrodku i rzekł do nich: Pokój wam! A to powiedziawszy, pokazał im ręce i bok. Uradowali się zatem uczniowie ujrzawszy Pana. A Jezus znowu rzekł do nich: Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam. Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane. x Według mnie w tym fragmencie jest wyraznie napisane że to ludzie mają wziąć Ducha św(apostołowie pradopodobnie) ,i daje im moc odpuszczania grzechów.W jaki sposób ktoś komuś mógłby odpuścic grzechy jeśli ten pierwszy ich nie wyzna własnie temu drugiemu człowiekowi?Jak sobie to alium wyobrażasz?Myślę że protestantyzm sobie to nazbyt ułatwia,tym samym przekręca ewangelie w której znajduje się polecenie spowiadania się człowiekowi aby on mógł potem w imieniu Boga nam te grzechy odpuścic.

Gość gościówa raz dwa trzy
poyeby religijne w*************lajcie do kruchty. Cuchnie tu kadziłem. brudnymi genitaliami i obłudą. Poszli won.

Gość gość
sa i katofoby

Gość gościówa raz dwa trzy
Polska została zaprzedana i z****** przez klechów. Zawłaszczają całą przestrzeń. Niedługo te gnoje stosy rozpala. A debilne polactwo ekscytuje się Ukraina. A tu złodzieje im spod tyłków niedługo wszystko wyrwa. Złodzieje w sutannach.

Gość gość
zaklad psychiatryczny czeka na ciebie pros boga by cie wyleczył

Gość AutorkaTematu
Dziewczyny nie wiem czy jesteście, ale wczoraj mi się udało przeczytać do końca księgę Rodzaju. pOROBiłam notatki w zeszycie, co do ważniejszych wydarzeń i wersetów, które mi dały do myślenia i nawet udało mi się pomodlić! Pierwszy raz od kilku dni spokojnie zasnęłam!

Gość halo fajny temat
Bardzo się cieszę :) Pozdrawiam

Gość gość
up

Gość gość
Poproś szczerze o siłę Pana Jezusa. Mnie pomógł więc i Tobie pomoże.