Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy Urząd Pracy może skierować do pracy, która nie jest zgodna z wykształceniem?

Polecane posty

Gość gość

np. jak ktos ma wykształcenie wyższe ekonomiczne to czy PUP może taka osobę skierować do w charakterze np. sprzedawcy?

Gość gość
u mnie tak nie było. Szukali pracy zgodnej z moim wykształceniem

Gość gość
może. Ale ty też możesz w czasie rozmowy z pracodawcą zrobić "niekorzystne" pierwsze wrażenie i cię nie przyjmie

Gość gość
pewnie że moze, zwlaszcza jak jestes zarejestrowana bardzo dlugo i nic,

Gość gość
Oczywiście, że może. Nie może skierować do pracy do której nie masz kwalifikacji czyli osoby po studiach nie może skierować na stanowisko murarza.

Gość gość
napisz od razu ,że robić Ci się nie chce tylko ubezpieczenie chcesz

Gość gość
następna hrabina "po studiach" co to woli siedziec*****erdziec bo nie ma pracy dla ludzi z jej wyksztalceniem bo przeciez do sklepu nie pójdzie, ach jakie to uwłaczające ludzkiej godności

Gość gość
jak ktoś szuka pracy to zgodnie z umiejętnościami a nie z d**y ;/

Gość gość
gość następna hrabina "po studiach" co to woli siedziec*****erdziec bo nie ma pracy dla ludzi z jej wyksztalceniem bo przeciez do sklepu nie pójdzie, ach jakie to uwłaczające ludzkiej godności // owszem jak robisz konkretne studia a potem chcą Cię wysłać do sklepu to dla mnie to oczywiste, że to poniżej mojej godności. I mówię to ja Pani Informatyk, że do roboty na kasę bym nie poszła.

Gość gość
brzydze się pracom w sklepie :) to ja pani informatyk

Gość gość
panią informatyk informuję, że praca w sklepie jest tylko dla osób z aj kjiu poniżej 100

Gość gość
ponizej godnosci to jest byc takim nieudacznikiem, zeby samemu po studiach pracy nie znalezc.

Gość gość
To też prawda, tyle, że ja problemu nie mam jako inżynier :)

Gość gość
oczywiście, że może, ja mam 2 fakultety i skierowano mnie na stanowisko osoby sprzątającej, innym razem do telemarketingu, jeszcze innym na "ciecia" ale i tak mnie nie przyjęli, w drugą stronę też wymyślają, wysłali mnie na księgowa gdzie nie mam uprawnień, albo do pracy w recepcji z jeż niem a ja ni w ząb nie znam niem

Gość gość
pytanie autorki było czysto hipotetyczne a juz tępe dzidy ideologie dorabiają, że się hrabinie pracować nie chce. Pewnie same zazdrosne kasjerki z biedronki bo ktos jest wykształcony :D:D :O:O autorko - nie może cię skierować do pracy poniżej twoich kwalifikacji, wiem bo sama byłam w podobnej sytuacji