Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latarnia

jaka wiertarka udarowa dla męża?

Polecane posty

Gość latarnia

Chcę kupić mężowi w prezencie wiertarkę udarową. Ma to być niespodzianka więc jego nie zapytam jaka ma być? Są tu może osoby które mi doradzą jaki model jest całkiem dobry? Wiertarka ma służyć do domu i drobnych prac na działce. Nie szukam sprzętu specjalistycznego ani super renomowanego. Na ten cel mogę przeznaczyć 200-300 zł. Znajdę coś całkiem porządnego w tej cenie? Kompletnie się nie znam na tych parametrach które podają. Logicznie pewnie im większa moc tym lepsza wiertarka? znaczy się nie "spali" się na betonowych ścianach blokowego mieszkania? Podpowiedzcie coś...

Gość gość
Black&Decker, bosch są w czołówce od lat.

Gość gość
może na świecie, ale w Polsce ich jakość w ostatnich latach spadła. wiadomo, jesteśmy ubogimi krewnymi Zachodu

Tak na serio to kup Makitę. Trwała niezawodna i w przystępnej cenie.

Gość latarnia
A masz może namiar na jakiś model Makity?

To zależy do czego będzie używana . Najrozsądniej jest pojechać do Castoramy czy innego marketu budowlanego i pogadać z doradcą . Ja z racji zawodu mam tej firmy 3 sztuki : małą podręczną , dużą z funkcją podkuwania i konkretny młot do kucia . Ze wszystkich jestem zadowolony i na prawdę zarobiły na siebie.

Gość gosc40
Jesli to ma byc do betonu w bloku to tylko udar elektropneumatyczny sie sprawdza, taka wiertarka za 300 zl go nie posiada i dziure wierci sie bardzo dlugo wytwarzając hałas. Sam mieszkam w bloku z wielkiej płyty, oraz w pracy posiadam rozne narzedzia , nie potrafie w tej cenie podac dobrego modelu. Gdyby to byl blok z cegly to taki zwykly udar w tej cenie by sie sprawdził.

Gość latarnia
To blok z pustaków :( a wiertarka ma służyć do dziur pod półkę czy karnisz na firany. Spróbuję poszukać z tej Makity czegoś w tej cenie. Na droższą niestety nie mam zaskórniaków :)

Gość latarnia
a czasem też posłuży mi do udrażniania tyłka bo mam zatwardzenia

zarezerwowałam nick bo zapomniałam, że w piątkowy wieczór trolle się nudzą

Gość gość
jak chałupa z pustaków to po kiego ci udar kobieto? :)

Dobre :) kurde.... do pustaków udaru nie potrzeba? To w takim razie do niektórych ścian dodali coś czego nie potrafię zidentyfikować ale zwykła wiertara poszła się gonić... Pewnie jak w Alternatywy 4 dali w ściany co pod ręką mieli. Co najciekawsze najgorsze są ściany wewnętrzne, które oddzielają nas od sąsiadów :O

Gość gość
a co to za dom, mieszkanie? wonlostojący segment, blok? a idźże do sklepu to c***an sprzedawca doradzi, trzymaj się marek:makita, metabo,dewalt ja mam "potwora" za 80euro z lidla "firmy" parkside i też daje radę :)

Dzięki za pomoc. Ta wydaje się być ok. Mam nadzieję, że małżonek będzie zadowolony z prezentu ;) Niestety do marketu po poradę udać się nie mogę. U nas jest tylko bidne Brico w którym pracują same dzieciaki i jak zapytałam kiedyś o konfirmaty to usłyszałam, że czegoś takiego nie ma :O

Gość gość
Ale ty kobieto jesteś uparta poczytaj sobie o tym Boschu .http://www.ceneo.pl/1484439#tab=reviews zwracając uwage na daty recenzji Dobre recenzje są z 2009 r, natomiast przeczytaj tę z 2011 "Nie łudźmy się,że Bosch to renomowana marka.Przed laty napewno.Jeden ze starszych modeli /ok 9-10lat/ i nadal działa bez sapnięcia.Jednak ostatnio kupiłem 2 sztuki/niebieskie/ i totalne rozczarowanie! W jednym egzemplarzu notorycznie psuł się wyłącznik,a w drukim rozpie....o się koło zębate przenoszące napęd na uchwyt /2 wyłamane zęby/.Rozumiem,żebym faktycznie niewłaściwie eksploatował,ale surowo przestrzegam nawet podczas używania przez innych,aby nie cisnęli na chama /szczeg. udar/,czyścili z kurzu itd. Nie jestem pedantem,ale same podstawy.Teraz mam DeWalt-a no i inna bajka, z tańszych Black Decker-a.Obie już zdążyły się namęczyć,lecz nie mogę na nie narzekać.Mój przypadek nie jest odosobniony jak rozmawiam z innymi użytkownikami.Każda firma teraz ucieka do prod. w Chinach /tania siła/,Bosch też ma "bebechy" made in china.Zakup elektronarzędzi to totolotek. " A znasz takie powiedzenie z forów motoryzacyjnych "Świece Bosch wyrzuć w kosz"? Kup sprawdzony japoński produkt i nie nabijaj kieszeni cwaniaczkom :)

Gość gość
takich juz nie robiom, a Putin jeszcze embargo nałozył dla POlaczków :P

Gość gość
Zajrzałem tu przez przypadek, bo szukałem wkrętarki, ale jeśli mogę to doradzę. :) Miałem trochę wiertarek zarówno zagranicznych jak i polskich. Od jakiegoś czasu posiadam ten sprzęt: http://www.tryton-tools.pl/wiertarki-i-mieszarki/tryton/wiertarka-udarowa-1050w I w tej cenie naprawdę dobry model: aluminiowa obudowa, dwa biegi, w środku łożyska toczne.

a może wiertarka kress markowa i w cenie do 200zł bo w promocji leroy merlin

jeżeli chcesz bardziej zaawansowanie grzebać to trzeba mieć 3 maszyny: wiertarkę ,młoto-wiertarkę i wkrętarkę wtedy masz na maksa uniwersalność.

Gość gość
Z polskich to na pewno Celma. Niby sprzęt pod profesjonalne zastosowania, ale tym bardziej sprawdzi się w domu. Przetrwała u nas kilka remontów, a jechaliśmy tylko na jednej wiertarce. Inne marki trudno mi porównywać - to była moja pierwsza wiertarka.

Gość kilkil
za ta cenę możesz zobaczyć tez oferty trytona Ja u nich kupiłem młotowiertarkę i jestem naprawdę zadowolony. no i w razie problemów serwis w polsce

Gość gość
Jeżeli kupujecie sprzęt, to faktycznie młotowiertarka będzie najfajniejsza. Co do marki, ja kupowałem Einchell w http://www.nycz.pl/ i jestem bardzo zadowolony. Sprzęt bezproblemowo wytrzymał całą budowę.

Gość gość
Makita - japońska - ale na to trzeba mieć już kasę ;p

Gość Daniel 87
Mozesz kupić mężowi wiertarke udarową firmy TRYTON .używam jej już od dwoch lat i jestem zadowolony.i dodatkowo masz do niektorych wiertarek dorzucony kufer transportowy wiec mąż bedzie zadowolony bo bedzie gdzie ja miał trzymac:)

Gość gość
Tylko nie Sparky .Trzeci raz reklamuje !!!

Gość daniel877
Daj znać co wybrałaś bo jesteśmy ciekawi