Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majanusia

Wyrzuty sumienia

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia ææ
Jesli juz to idz za ciosem i wlasnie powiedz ze teraz jestes szczesliwa mezatka , ze kochasz tylko meza i ze zyczysz mu aby tez kogos znalazl. Jesli on nadal ma zludzenia to moze to go "zmusi" to wziecia sie w garsc.

Gość majanusia
on często dawał mi prezenty ,ja nigdy mu sie nie odwdzięczyłam ,pomyślałam że teraz byłby to dobry pomysł ,ale zrozumiałam że lepiej nie

Gość Zuzanna Amelia ææ
To co teraz czujesz brzmi bardziej jak litosc. W uczuciach litosc najczesciej wywoluje nienawisc. Nie zapominaj o tym.

Gość majanusia
zuza on to wie że jestem szczęsliwa ,gratulował mi tego,po naszym rozstaniu nigdy nie dawał mi do zrozumieia że nadal mnie kocha ,wogóle sie nie odzywał,nawet teraz po 6 latach ,on wie ze go nie kocham,żałuje tego że tak rozpaliłam jego uczucia ,na samym początku pytał czego szukam -zabawy seksu przyjaźni,ja powiedziałam że miłosci ,bo wtedy tak było

Gość zuzanna amelia przestań
podtrzymywać złudne przekonanie autorki, że ona w tym układzie była w porządku,a facet sobie z tym nie poradził, bo za bardzo kochał. Zachowała się jak ostatnia świnia, nie dlatego że od niego odeszła. Każdy ma prawo do własnych odczuć. Nalezy jednak w takiej sytuacji zdobyc sie choć na minimum empatii i wyjaśnic osobie zostawianej, czemu tak sie dzieje. Chyba nie ma niczego gorszego, niz bycie zostawionym bez słowa wytłumaczenia. A więc autorko- jesteś skończoną, egoistyczną świnią. Teraz nie możesz juz zrobic niczego poza zostawieniem tego biednego faceta w spokoju. Przestań próbować zagłuszać wyrzuty sumienia, choć raz przestań myśleć wyłacznie o sobie :O I miej nadzieję, że powiedzenie o wracającej złej karmie nie ma w sobie prawdy

Gość gość
Zuzanna Amelia ææ jest pani zimna i wyrachowana ,gratuluje zawsze taka chciałam być prosze mi powiedzieć jak zostać kimś takim ?

Gość gość
Maja ile masz lat ?

Gość gość
28 lat

Gość majanusia
mnie też wtedy nie było łatwo,a to odeszłam nie tłumaczac mu dlaczego po prostu nie umiem ,bałam się jak zareaguje

Gość gość
pytam ile autorka ma lat

Gość majanusia
26

Gość gość
a piszesz jak byś miała 16

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zaraz zaraz , czy to znaczy ze odeszlas nie mowiac ze masz innego ? A co w takim razie oznacza " odciełam mu moze nawet trochę chamsko ale to poskutkowało"?

Gość amadeu
facet ma depresję ,a drżenie rąk pewnie pije albo ćpa ,po takim czasie skoro sam sobie nie pomógł już sobie sam nie pomoże ,a do lekarza pewnie nie pójdzie

Gość zuzanna amelia przestań
Przestań z tymi absurdalnymi gadkami, że Tobie nie było łatwo :D Odeszłaś, bo tak chciałaś; nie tłumaczyłaś się, bo tak było łatwiej; przez lata słyszałaś od znajomych, że on przeżywa, ale nic z tym nie zrobiłaś. I wreszcie teraz- spotkałaś go i obraz wyniszczonego człowieka cie przesladuje, więc chcesz coś zrobić, ale wyłacznie DLA SIEBIE. Jak w pozostałych przypadkach. Więc ja do Ciebie apeluję, żebyś choć raz pomyślała o kimś inny. Uswiadomienie sobie, ze jest się świnią nie jest proste, ale choć raz postaraj się zachowac dorośle

Gość amadeu
powiedziałam że nie mam teraz czasu na związek i w ogóle że nie mam ochoty z nikim wiązać się na stałe ,ale ktoś był i teraz jest moim mężem ,miałam mętlik wtedy w głowie.A to że mu odciełam był trochę męczący tym dopytywaniem dlaczego nie chcę,więc mu powiedziałam że jest do niczego i że zachowuje sie jak baba łażąc za mną

Gość Zuzanna Amelia ææ
Czyli postawilas sprawe jasno. Podtrzymuje w takim razie to co napisalam wczesniej. Idz za ciosem i powtorz mu sama osobiscie ze kochasz tylko i wylacznie swojego meza. Moze to go zmusi do wziecia sie wreszcie w garsc. jakiekolwiek "glaskanie" w takiej sytuacji tylko pogorszy sprawe.

Gość majanusia
rozumiem swój błąd ,ale jak to naprawić

Gość majanusia
on nie chce ze mną rozmawiac

Gość Zuzanna Amelia ææ
Skoro on sam nie chce z toba rozmawiac to zostaw to wszystko tak jak jest.

Gość pieprzenie o pieprzeniu
pieprzycie

Gość majanusia
tak własnie robiłam przez 6 lat i nic to nie dało,ja mam szcześliwe i udane zycie a przeze mnie łamie się czyjeś inne i mam to tak zostawić ?gadałam z jego znajomą i powiedziała mi tylko że jest coraz gorzej bo on już nie chce ,niczego nie chce ,nie chce pracy nie chce rodziny nie chce miłości

Gość Zuzanna Amelia ææ
Bo najwieksza trucizna dla niego teraz to dalsze rozgrzebywanie tej sprawy i rozdmuchiwanie tego. Moze to wlasnie jest powodem jego zalamania. Moze by sie tak wszyscy inni zajeli wlasnymi sprawami bo to zaczyna wygladac jak karmienie sie sensacja z jego sytuacji.

Gość gość
TY mu na pewno nie pomożesz i odejdz w cień bo pogorszysz sytuacje on pewnie jak cie zobaczył to przypomniał sobie te dobre chwile i to ze go odrzuciłaś, nie łudz sie ze mu pomozesz bo to ty jestes tym problemem

Gość Zuzanna Amelia ææ
12.06 - nie. Mysle ze problemem jest rozdmuchiwanie tego bez przerwy, podtrzymywanie tematu i byc moze znajome co karmia sie jego zalamaniem robiac z tego sprawe i temat do plotek.

Gość gość
Ludzie trochę więcej myślenia! Jeśli facet został odrzucony to pomóc może tylko nowa miłość a ty autorko nie mieszaj się w to bo pogorszysz sprawę, prędzej czy później on znów się zakocha ale w kimś innym i to załatwi wszystkie problemy.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Uczucia nie zawsze sa trafnie ulokowane. Czasami angazujemy sie w cos co z gory wiadomo ze jest zupelnie bez sensu i wtedy najczesciej taka zaangazowana osoba zostaje sama ze swoim problemem i tym nikomu niepotrzebnym uczuciem. W takiej sytuacji mieszanie sie do tego osob trzecich i robienie sobie pozywki jest duzo bardziej dobijajace niz sama nieszczesliwa milosc.