Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to w koncu jest z tym mlekiem? ile powinno go pic dziecko po skonczonym roku

Polecane posty

Gość gość

W reklamach trabia po 2 kubki dziennie. Na opakowaniu bebiko psze 400 ml, na nestle 500 ml,na gerberze 3 porcje z 210 ml wody. Pytam sie pediatry a ona do mnie,ze ok.litra! Jak zdebialam to zerknela w papierki i powiedziala,ze z 800 ml,ze malo sie pomylila. to ja juz nie wiem. Moj syn skonczyl rok,ale jak podaje mu 2 porcje mleka to zaczal wybudzac sie w nocy na dodatkowe,mimo,ze je dobrze w ciagu dnia (sniadanie mleko zageszczone,drugie sniadanie np.twarozek,jogurt z owocami)zupa 200 ml,drugie danie mniejsza porcja ale miesa i warzyw tyyle ile trzeba,tylko to w formie stalej,ale ze 100 g tego bedzie, na podwieczorek np.kasza z owocami na gesto i na kolacje gesta kasza na mleku. I juz kolo 3 w nocy placze mleka. Sprawdzone na wszystkie sposoby,o nic innego nie chodzi,tylko o 100-150ml mleka,bo nawet wiecej nie wypije. Ile w koncu dawac tego mleka?

Gość gość
Ja karmie piersią ale odciągam i mój je mleko tak: 6/7 - okolo 150 mleka z kaszką ryżową 4 miarki 10 150 3 miarki kaszki ryżowej albo kleiku 15 też koło 150 z 2 miarkami kleiku 19 - 240 z 6 miarkami kaszki ryżowej wybudza sie w nocy raz około 1 i je 150 też zagęszczonego kaszką albo kleikiem. Łącznie około litra wypiła

Gość gość
Tak jak masz napisane na mleku. Około 500 ml. Nie więcej.

Gość gość
Córka wypijała 750ml mm plus w ciągu dnia czasem się zdarzyło coś z mlekiem krowim (koktajl, kakao itp.). ps. Wiem że będę złośliwa, ale co to znaczy "płacze mleka"? :o

Gość gość
Bzdura!!! ok 400-500 ale w posiłkach mlecznych, ale nie mleka!!!! Samo mleko to może być do 200ml.. reszta to w kaszcie, w twarożku czy w jogurcie! Moje dziecko ma 14 miesięcy i je tak: (najczęciej) -śniadanie (ok 9): kanapka + 170ml mleka (krowie) (czasem herbata hipp z torebek) -przed drzemką (ok 11:30-12) 160ml mleka lub soku-czy soku z wodą -obiad (15-15:30) 250gramów przygotowanego przeze mnie dania (chyba, że je gdzieś w mieście, to gotowe) -kolacja (19:30-20) ok 200gramów kaszki bobovita bez cukru z dodatkiem płatków owsianych _ Jeśli coś nam wypadnie w ciągu dnia, dziecko wcześniej wstanie, albo ma iśc później spać to uda mi się podać owoc/deserek/jogurt. Różnie to bywa.. ale mleko pija raz, czasem 2 razy dziennie.. najwięcej daję jednorazowo ok 170-180ml