Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyleczyc bol krzyza

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
,..m

Gość gość
Rehablitacją niestety, trzeba codziennie ćwiczyć w sposób dobrany przez lekarza

Gość gość
po pierwsze zrób zwykłe zdjęcie rtg kręgosłupa na odcinku th. Idź do ortopedy i daj mu zdjęcie do oceny. Powie ci, czy ma podstawy do leczenia, czy też masz tylko zastojały kręgosłup. Jeśli bóle mają poważne podłoże, ortopeda zleci rezonans i skieruje cię do neurologa, który operuje takie rzeczy. A jeśli nie, to ćwiczenia będą najlepsze. Rozciąganie, joga , basen to coś dla ciebie. Jesli nie zakwalifikują tego do leczenia neurochirurgicznego ani ćwiczenia nie pomogą, poproś lekarza rodzinnego o skierowanie do poradni leczenia bólu

Gość gość
potwierdzam to co zostało napisane powyżej

Gość gość
tzn potwierdzam to co ktoś napisał o rehabilitacji. a co do operacji to jest ostateczność i zawsze obarczona sporym ryzykiem. Ćwiczenia czynią cuda, pod warunkeim,że się je systematycznie wykonuje

Gość gość
Idź do kręgarza. Tylko sprawdź dwa razy czy to na pewno spec.

Gość gość
a ja z kolei nie polecam kręgarza, bo po pierwsze może zrobić krzywdę, a po drugie - powinnaś sama nauczyć się mobilizacji kręgosłupa zamiast latać co chwilę do kręgarza żeby cię nastawił. Dobrze jest też wzmocnić mięśnie przykręgosłupowe, to da się zrobić odpowiednimi ćwiczeniami.

Gość gość
gdyby kręgazre rzeczywiście leczyli schorzenia kręgosłupa to nie byłoby tylu chorych . Kręgarz to odpowiednik znachora a nawet gorzej bo tamten to może zna się chocby na ziołach.

Gość gość
czy samo nie przejdzie, bol mam od kilku dni samemu mozna sie wyleczyc? bol ten mam od podnoszenia ciezarow - jestem kelnerem i nosze duze tace czy kapiel z jakimis ekstarktami nie pomoze, moze z sola morska

Gość gość
kup zywokosc korzen ugotuj w oleju i smaruj kregosłóp

Gość gość
sole morskie czy domowe nacieranki nie pomogą, bo ból jest głębiej. Może ewentualnie maść przeciwbólowa, może ketonal w żelu. Ja bym ci radziła spróbować się rozciągnąć i rozćwiczyć ten ból. basen,joga, a nawet takie ćwiczenie jak się robiło kiedyś na wf że dwie osoby stają plecami do siebie , szczepiają się rękoma i na przemian jedna podnosi drugą

Gość gość
mam plastry vulqan chcialbym je uzyc na noc choc podobno nie mozna, znajomi uzywali i nie bylo problemow

Gość gość
...

Gość gość
??

Gość gość
ketanol mi pomogl jak super czuc sie dobrze