Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przykro mi i wstyd

Polecane posty

Gość gość

przykro jak myślę o moim trzylatku. ma dokładnie trzy i pół roku, nauczył się mówić dopiero jak miał 2,5 roku, wołać sikać jak miał 2 lata. do tej pory kupe robi w gacie, nie umie liczyć nawet do trzech, nie chce się nauczyć, jak robimy jakieś zadania w książeczce i jest liczenie to zaraz mówi, że za trudne, pokazuje mu literki różne a on na wszystkie mówi pe, sikać woła ale jakby mnie nie było w pobliżu a jemu się chce to się zsika w gacie a do łazienki czy na nocnik nie pójdzie. od września chodzi do przedszkola i co drugi dzień jest płacz i krzyk, w przedszkolu ciągle na nas dziwnie patrzą. uczę go ile ma lat i też do tej pory nie wie. wierszyków się nauczyć nie chce, nie ma pamięci, do piosenek też nie. wstyd mi za niego, wstyd mi że mam takie uczucia w stosunku do swojego syna.

Gość gość
z ledwością zakłada majteczki już nie mówiąc o spodniach, zawsze tył na przód albo obie nogi w jednej nogawce.

Gość gość
ty zartujesz z tym wstyd i przykro? jemu powinno byc wstyd i przykro jak dorosnie, za ciebie

Gość gość
jestem tego świadoma, że gdyby w przyszłości się o tym dowiedział miałby pełne prawo się za mnie wstydzić. widocznie nie dorosłam do roli matki, nie wiem.

Gość gość
no powiem ci że mój synek jest z października 2010 więc ma 3 latka i 4 miesiące, od dawna siku i kupa mówi, zna wszystkie kolory, zna wszystkie literki baa czyta literki w ciągu - nie stworzy wyrazów ale pojedyncze literki, liczy do 30stu ciągiem potem jeszcze mu się mylą do stu ale pracuje nas tym, zna marki samochodów które mija, itd - i ja go wcale nie uczyłam, podstawa to podsuwać stymulujące zabawy i zabawki - zestaw gier z karotki uczył go literek, mate z cyferkami ma, tableta edukacyjnego, na spacerach czytał numery domow itd nic mu na siłe nie każe - jedynie daje możliwości

Gość gość
spróbuj odwiedzić psychologa dziecięcego lub pedagoga, żeby ocenił jakie "braki" w zachowaniu ma Twoj syn. moze tez podsunąć metody pracy, które rozwiną zachowania synka.

Gość gość
Zapewne i twojemu dziecku jest przykro i wstyd... Synek w ogóle jakieś zalety ma czy wstyd Ci cokolwiek mówić o nim albo się przy ludziach pokazywać, bo taka oferma? Weź się walnij w łeb, i to porządnie...

Gość gość
super mamy kafeterianki, matki geniuszy , tylko krytykować potrafią, pozdrawiam Was mamy :(

Mój ma 3 lata i 3 miesiące. Odpieluchowany w wieku 2,5 roku, na noc nadal zakładam pampera - z własnej wygody bo nie mam weny zmieniać pościeli, w przedszkolu potrafi też nadoić, gadać zaczął jak poszedł do przedszkola, czyli baaardzo niedawno, kolorów nie zna - wszystkie to zielony ;] liczy do 10, śpiewać nie chce, czasem coś się mu wymknie, w przedszkolu nie chce uczestniczyć w zabawach itp. Ile ma lat? Mówi, że 2 :P Ja nie naciskam. I staram się nie słuchać i nie brać zbyt poważnie przechwałek innych matek. Czasami przychodzi do mnie koleżanka z synkiem 2 miesiące starszym od mojego. Niczym się nie różnią prócz większego zasobu słów. Jak zechce to się rozkręci, nic na siłę, bo to daje odwrotny efekt przy tak upartym i zaciętym dziecku jak moje.

Gość gość
może to głupie ale piszczajcie dzieciom bajki - ale takie fajne edukacyjne - świetna jest dora czy klub przyjaciół myszki miki - kanał ceebiebies i nick jr

Gość gość
Idź do psychologa dziecięcego. Pracuję w szkole specjalnej z dziećmi z upośledzeniami. U niektórych to się właśnie tak objawiało (jestem przeczulona na punkcie dzieci i jakichkolwiek braków).