Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Mam problem gdyż OM - 25.01.2014 Do teraz nie dostalam okresu mój ostatni stosunek był 3 lutego 2014 poszlam do lekarza powiedział ze jestem najprawdopodoniej w 5 tyg ciazy wysłał mnie na USG ale nic nie wykazało co prawda widać małą fasolkę ale pani doktor powiedziała ze nie jest w 100% pewna ze to ciąża bo jest to za malutkie. Mam powiekszone endometrium 17mm Wszystko mam powiekszone jak powiedział lekarz wiec wskazuje ze jestem w ciazy ;) moglibyście mi jakoś pomóc? miał ktoś podobny przypadek ? ze załóżmy w 5 tyg ciąży nic nie było widać na USG. Proszę o pomoc

Gość jolpaaa
a test ciążowy robiłaś?

Gość jolpaaa
jeśli to 5 tydzień, to teoretycznie już wyraźnie powinno być widać pęcherzyk, szczególnie, jak to np. koniec 5 tygodnia... z zarodkiem na tym etapie różnie...zrób bhcg, to na początku ciąży jest bardziej miarodajne niż USG, tzn. czy na pewno jest ciąża...

Od ostatniego stosunku minęły w sumie dopiero 4 tyg a do zapłodnienia dochodzi jak wyczytałam nawet do 6-7 dni, wiec może być ,że jestem w 3 tyg i dlatego tak malutko widać.

Gość gość
ja mialam... ale towarzyszyly temu bole ok 6 tyg, w 7 tyg juz poronilam... na izbie przyjec lekarz powiedzial, ze ciaza od poczatku byla podejrzana wlasnie przez to ze na usg prawie nic nie bylo widac :(

Gość gość
a może po prostu wina usg? ja byłam we wczesnym 4 tygodniu jak usg pokazało już pęcherzyk. Jak wszystko jest powiększone, myślę,że kwestia czasu. albo aparatury.

Gość gość
potwierdzic ciąze idzie w 6 lub 7 tyg kiedy widać już wyraźnie , nie wiem po co szybciej? chyba własnie tylko po to żeby dostarczyc sobie niepotrzebnego stresu.

Gość gość
do gościa wyżej, ale ja np. idąc do lekarza nie wiedziałam,w którym tygodniu mogę być, poprzez całkiem nieregularne miesiączki i rozregulowany cykl :)

Gość gość
ale pewnie tygodnie od ostatniej miesiączki mogłas policzyc? zresztą wiele kobiet ma cykle regularne wiec...

Gość gość
właśnie z tym był problem,bo była to miesiączka wywoływana sztucznie po 2,5 miesiąca opóźnienia, więc nawet lekarka mówi,że jej to inaczej wychodzi... Ja mówię tylko o przypadkach takie jak mój, z problemami.