Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moze pomoga cos mamy doswiadczone DWULATEK

Polecane posty

Gość gość

Uczyliśmy się od września na nocnik i było wszystko ok mały wołał si itp, ale od jakiegoś czasu ma to gdzieś,ze tak napiszę ....potrafi się bawic i się zesika , nie woła już prawie wcale...i nic nie pomaga ani prośbą ani groźbą :/ Jak się go zapytam gdzie trzeba zrobić si to pokazuje nocnik i tyle...

Gość gość
mamy tak samo, tylko mam wrażenie, że jak zaczął mówić, to przestał wołać siku. Nadal jak posadzę na nocniczek, to jak chce siku to zrobi, natomiast kupy przestał robić na nocnik.

Gość gość
to samo- jakiś czas temu wołała, a teraz jak mówię zrobimy siusiu do nocnika to drze się nie. Bez pieluchy chodziła pare razy i jak sie zlała to do szuflady i woła inne daj . mam nadzieję że to chwilowe.

Gość gość
Z córką nie było problemów bo w 23 miesiącu życia nie nosiła już pieluch za dnia ale z synkiem to inna bajka . Podobno chłopcy w większość tacy są, wszystko późno przychodzi , nie chcą się nauczyć a to nie znaczy że nie potrafią. U mnie w przedszkolu pedagodzy są zdania że chłopcy jak koncentrują się na jednej rzeczy , dajmy na to zabawie to nie potrafią w porę zakomunikować potrzeb fizjologicznych, to przychodzi z czasem. To tak jak dorośli mężczyźni, nie mają zbyt dobrej podzielności uwagi :D. Brzmi seksistowsko ale to raczej czysta biologia i prawda .

Gość gość
Tak, tlumaczcie sobie, ze chlopcom wszystko pozniej przychodzi. Moj mlodszy brat po roku mowil zdaniami i nie sikal w pampersy, ale to tylko zasluga maamy, bo poswiecala mu duzo czasu.

Gość gość
pisałam wyżej synek jak miał 18 miesięcy wołał na nocnik, wpadka zdarzała się raz na kilka dni, zaczął mówić zdaniami i mając 20 miesięcy przestał wołać... co ja mam mu zrobić, zaczęłam wysadzać go co jakiś czas, sztywniał i krzyczał, że nie chce na nocnik, teraz robi po spaniu i przed spacerem a tak poza tym w pieluchę.

Gość gość
Ja autkorka - powiem tak , mój nie chodzi juz w pieluchach (jedynie na spacerki) w dzień jak śpi to nigdy sie nie zesika,po spaniu sika na nocnik (ale to ja go kładę) po nocy jak sie nie zesika do pieluchy to woła że chce kupke i wtedy sika do nocnika, kupke całe szczęście nadal woła na nocnik ,ale mnie się wydaje ze jemu się poprostu nie chce sikać na nocnik ,albo ruszać z miejsca np.jak ogląda bajkę jak sie czymś bawi albo poprostu stoi i się zesika :/ Pocieszam się ze nie tylko mój tak robi jak widze :P

Gość gość
a mój na dodatek już nie chce spać w łóżeczku tylko chce w naszym łóżku.....:/ może to coś przejściowe u dwulatka?