Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o kapieli nago z niemowlatami

Polecane posty

Gość gość
Dokładnie tak , nic to nie zmieni w relacjach ojciec-córka , tylko dlatego ze ojciec jej nie przebiera i nie kąpie.

Gość gość
Nie jestem żadna idealna marka, w ogóle nie mam jeszcze dzieci, i nie robiłabym ich z kimś, kogo się boję. Ani kimś, kto nie chce się nimi opiekować, tak się składa.

Gość gość
idiotki idiotki :D

Gość gość
toksyczna...kapanie , przebieranie i krmienie dziecka to zakichany obowiazek matki , ojciec moze czasem wyreczyc , pomoc . Ale Twoj mąż ma z Toba zycie , wspolczuje mu :( jestes jędza

A co to znaczy ,ze mu się nie chce i nie ma ochoty dziecka przewinąć czy wykąpać? no tez mi wytłumaczenie bo mąż nie chciał, dobre sobie Gdzie wy takich niedorajd i leni patentowych wyszukujecie? leworęczne łamagi. Lenie śmierdzące z nich rozpieszczone syneczki mamusi z nich, żal

Gość gość
Nie za bardzo to rozumiem nie przewija bo nie chce? A co ja chcę przewijać bo mi to przyjemność sprawia i fiołkami pachnie tak? Dwoje się zdecydowało na dziecko i jeden się nim tylko opiekuje? Co do osoby która nie pozwala mężowi przewijać nadal uważam, że krzywdziszs i męża i dziecko mąż wie dlaczego mu nie pozwalasz i, że mu nie ufasz i na pewno sprawiasz mu tym przykrość. Dziecko będzie coraz większe i też zacznie zauważać pewne rzeczy czyli od samego początku TY budujesz chore relacje między córką a jej tatą i uważam, że z wiekiem ta paranoje będzie się tylko pogłębiać a nie osłabiać.

hahaha, obowiązek TYLKO matki? Czyżby? A rola mężczyzny kończy się na zapłodnieniu? :D

gościu 11:02] - stuknij się w łepetynkę. To jest TAKI SAM obowiązek OJCA JAK I MATKI. obydowje są rozcami i obudwoje sprawują funkcje opiekuńczo-wychowawcza wobec WLASNEGO DZIECKA Co to znaczy, ze jedynie ojciec może pomoc? kpisz sobie.Laski zadnej nie robi, zadnej. przy zmianie pieluch, wykapania dziecka, czy nakarmieniu go. Ty sobie dawaj facetowi wejść na leb, robiąc wszystko przy dziecku, nie dając nic zrobić ojcu przy nim, ja sobie na to nie pozwoliłam, bo takim samym jest rodzicem jak ja

Gość gość
z dzieckiem siedzialam w domu , mąż pracowal do pozna , mialam go zaganiac do kapania po clym dniu pracy ???

Gość gość
Temat rozwinął się nie w tym kierunku . Wracając do tematu. Mi by nie PASOWAŁO aby mój mąż z jajami i f.i.u.t.k.i.e.m dyndał wstając z wanny nad głową naszego dziecka

Gość gość
Toksyczna ...wez chusteczke , bo zaplułas sie jadem hahah. Widac jakie masz szczęsliwy ten związek :P

Ale to nie pisz mi takich pierdół, ze ojciec czasem może pomoc przy dziecku ,jak mu się zechce , a to matki zakichany obowiązkiem jest robić wszystko wokół dziecka od A do Z Ty myślisz ,ze tez mi się zawsze chciało dziecko przewijać, podcierać, kąpać je, karmić mimo oporów dziecka?pewnie ze nie chciało ,ale jak trzeba było to trzeba było. To samo tyczy się OJCA dziecka , bez takich gadek ze co najwyżej czasami kiedy się namyśli to w czym pomoże. Palnij się w główkę co ty wypisujesz

Mój maż bardzo dobrze opiekował się dziećmi ( dotychczas), bez umywanie raczek bo on facet hrabia nie racząc ruszyć doopska do własnego dziecka, tak jak wasi ojcowie dzieci pożal się

Ja również nie widzę w tym nic złego. Każda kobieta-matka powinna wiedzieć co jest najlepsze dla naszego dziecka. Jeżeli chcesz się kąpać z dzieckiem nago to rób to, jeżeli wolisz w bieliźnie no to w ten sposób. Nie słuchaj innych , słuchaj siebie. Do kobiety która popadła w obłęd. Wcale Ci się nie dziwię, jest tyle facetów-ojców którzy pokazują swoje oblicze dopiero po kilku latach, po kilku latach wychodziło na jaw że ojciec g****ił przez kilka lat swoje córki. Lepiej być uprzedzonym i ostrożnym. Nic złego nie robisz w tym że nie pozwalasz na przebieranie córki ,większość facetów tego nie robi, nie czuj się gorsza. Kąpiel ? Na pewno robiąc ankiete większość ojców pomagało tylko w pierwszych dniach przy kąpieli teraz to robią sporoadycznie lub wcale. Nie bierz sobie za przykład idealnych matek które się za takie uważają , pisząc że mąż ma OBOWIĄZEK. Nikt nie ma obowiązku, z obowiązku to nic dobrego nie wychodzi. Jedni chcą być w takich chwilach przy dzieciach inni wolą być przy innych chwilach które wcale nie są łatwiejsze przy wykonywaniu ich przy dzieciach.

Gość bromba81
"toksyczna...kapanie , przebieranie i krmienie dziecka to zakichany obowiazek matki , ojciec moze czasem wyreczyc , pomoc . Ale Twoj mąż ma z Toba zycie , wspolczuje mu smutas.gif jestes jędza" gratuluję głupoty dziecko matka sobie sama nie zrobiła i ojciec tak samo m obowiązek się nim zająć

Baloniki21 ?wielce doświadczona matko zadam ci pytanie Co masz na myśli pisząc "" Nikt nie ma obowiązku" ??- czyli matka jak i ojciec nie ma wcale obowiązku dziecko nakarmić, ani umyć? Jak NIKT nie ma takiego obowiązku to kto ma przy tym dziecku cos zrobić?

Gość gość
ja się z córką kąpalam w wannie, ale najpierw brałam prysznic, myłam włosy, pózniej tak samo córcia, pozniej myłam wanne, nalewałam nam mnóstwo wody , robiłam pianę i się bawiłyśmy. w wannie lądują zabawki , kubeczki talerzyki zabawkowei tak się pluskamy. Kąpie się z nią odkąd przesałam ją myć w wanience, bo mam bardzo dużą i glęboką wanne, najpierw było to ze względów praktycznych bo bałam się że się wywroci, ale póżniej stało się to naszym rytuałem, Teraz córka ma 5 lat, kąpiemy sie już razem nie za często, ale córcia bardzo to lubi i czasami strasznie mi marudzi żeby wejść do mnie do wanny:)))) i bez przesady nie ma tu żadnych podtekstów, dziecko fajnie spędza czas bo sie bawi w pianie i o to chodzi. A z nagościa nie mamy problemów przebieram sie przy dziecku, ona jest dziewczynką ja kobietą, nie będę jej jakiegos niezdrowego wstydu wszczepiała. oczywiście wszystko w granicach rozsądku i uczenia również intymności, ale bez dramatyzowania, ze cycek na wierzchu...

owszem, rodzice właśnie mają OBOWIĄZEK, jak go nie spełniają, opieka społeczna powinna się nimi zająć - decydujesz się na dziecko to masz obowiązek

A tak poza tym, az wspolczuje wam i waszym dzieciom w okresie odpieluchowania, kiedy wiekszosci doby będą chodzić z golami tyłkami wysadzając je na nocnik i schodząc z niego co rusz. Za głowę się złapiecie co wy tutaj wypisywaliście absurdalnego z tym strzeżeniem ojca od nagiego dziecka Wtedy ojciec będzie musial siedzieć az do pozna wieczora ,kiedy dziecko pójdzie spać w piwnicy w obawie ,aby gole własne dziecko nie ujrzał :D Ludzie, ten świat, te nowoczesne wychowanie młodych niedoszłych jak i doszłych rodziców mnie dobija . Macie schize i to fundować będziecie własnym dzieciakom

Gość gość
Gość z 11:23 Taka wspólna kapiel to świetna zabawa.Możesz nalać dużo wody, powyglupiać się... Taka namiastka basenu :-) Ja niestety mam tylko prysznic więc nie mam tej mozliwości :-(

Bo dla mnie słowo ,,obowiązek'' nie istenieje. Jeśli ktoś się zdecydował na dziecko to wie co powinien robić przy nim, i ma robić to z chęcią i dobrym nastawieniem a nie z OBOWIĄZKU! Tak jak z obowiązku jesteś kobietą i MUSISZ urodzić dziecko ;/

Gość gość
Rany boskie, w zyciu bym nie przypuszczala, ze sa na tym swiecie takie walniete kobiety!!! Ja przepraszam, ale nie da sie tego inaczej okreslic. Nie pozwalac mezowi przewijac czy kapac dziecka, na wypadek, gdyby okazal sie pedofilem???!!! To sie powinno leczyc! Na miejscu waszych mezczyzm spakowalabym manatki i zlozyla do sadu pozew o opieke nad dzieckiem, bo z wami jest cos ewidentnie nie tak. Wychowujcie te swoje dzieci w poczuciu, ze kazdy mezczyzna to zboczeniec, na pewno w przyszlosci zbuduja zdrowe relacje ze swoimi partnerami. Boze, Ty to czytasz i nie grzmisz!!!

Moja córka ma 7 miesięcy i my też lejemy całą wanne wody i się bawimy , pod prysznicem byłam z córką tylko raz. Było nam nie wygodnie, a raczej mi ponieważ już trochę waży i ciężko umyć i siebie i dziecko .

wraz z pojawieniem się dziecka na świecie państwo nakłada na ciebie obowiązek rodzicielski, tak to się nazywa - możesz to nazywać chęcią, przyjemnością itp. ale pozostaje obowiązkiem - aż do uzyskania przez dziecko pełnoletniości

"""Bo dla mnie słowo ,,obowiązek'' nie istenieje. Jeśli ktoś się zdecydował na dziecko to wie co powinien robić przy nim, i ma robić to z chęcią i dobrym nastawieniem a nie z OBOWIĄZKU!"""" ­­­ Balonik pocałuj się z w nos z tą chęcią zmieniania dziecku pieluch, czy z wielką chęcią wstawania w nocy poraz enty do skrzeczącego malucha. Bujasz w obłokach To się robi z OBOWIĄZKU rodzicielskiego i opiekuńczego, a nie z uśmiechem od ucha to ucha , pałając dobrym nastawieniem Jestem szczera nie zawsze miałam wielką chęć ani babrać się w zafajdanych tyłkach , karmić dzieci kiedy ono protestuje czy tez isc je wykapać kiedy byłam zmęczona.I ty mi tu mówisz o dobrym nastawieniu? Nie jestem auto robotem Robilo się to z OBOWIĄZKU a nie z uradowania , z bananem na twarzy Nawet w kodeksie rodzicielskim jest mowa o PRAWACH i OBOWIAZKACH rodzica wobec dziecka' Te twoje idylle, dobrej chęci zawsze całodobowo , mając zawsze co do minuty dobre nastawienie przy robocie przy dziecku są BSURDALNE, AWYKONALNE . Zejdź na ziemie, jeśli dla ciebie nie istnieje takie cos jak OBOWIĄZEK RODZICIELSKI WOBEC WLASNEGO DZIECKA

A wpisy histeryczek jak np. Balonika ,ze jeśli ojciec będzie przewijać i kapać małe dziecko to jest oznaka ,ze będzie g*****ć dziecko przez wiele lat naprawdę powodują u mnie totalne zszokowanie jak tam można pisać No tak, bo ojciec który nie zmieni pieluchy ,ani nie wykapie dziecka jest odgórnym wyznacznikiem, ze dziecku krzywdy nie zrobi w żaden sposób Ot pieprznie samotnej matki ,która ma co z mózgiem :/

Toksyczna no wiesz co ja współczuje dla Twoich dzieci. Moja córka skończyła 7 miesięcy i ani razu na nią nie krzyknęłam, nigdy nie byłam zła na nią że muszę do niej wstawać :O A tym bardziej mówiąc o przebieraniu , dla mnie to PRZYJEMNOŚĆ ! Nie widzę nic w tym odrazającego. Jest mi wstyd za taką matkę jak TY!

Toksyczna, nie napisałam że kobieta powinna zabronić, tylko opisałam sytuacje o których słyszymy codziennie, i napisałam że ostrożności nigdy za wiele. Nie jestem samotną matką, mam wspaniałego męza , córeczkę oraz 2 dzieci w rodzinie zastępczej. I nie pieprz mi głupot że dzieci to obowiązek, trzeba było sobie ich nie sprawiać niż teraz wypisywać o zafajdanych majtach

Gość gość
Baloniki, a kto pisze o krzyczeniu na dziecko?? Dobrze Ci Toksyczna napisala, macierzynstwo to nie tylko idylla i same przyjemnosci i nikt mi nie wmowi, ze jak twoje dziecko nie spi ktoras noc z rzedu, a ty chodzisz na rzesach ze zmeczenia, zrywasz sie z poscieli ze spiewem na ustach i radoscia w sercu, ze oto znowu spac ci nie daja, bo dla ciebie to sam miod! Co za bzdura. Matka tez czlowiek, tez ma prawo czuc sie zmeczona, czy miec gorszy dzien. Przez takie wpisy jak ten twoj, mlode mamy sie potem zadreczaja, ze cos jest z nimi nie tak, skoro czasem im sie nie chce. Zreszta, sama piszesz, ze jestes mama od 7 miesiecy i masz jedno dziecko. Wiesz, jakie jest twoje pojecie o macierzynstwie? Zadne. Zamien sie z kims, kto ma trzylatka, buntujacego sie na kazdym kroku i wiecznie placzace po nocach niemowle na dokladke, a potem pisz o tych przyjemnosciach.

Balonik jak współczuje twojemu dziecku i to BAARDZO, BAARDZO w jakim świetle ty stawiasz ojca jako potencjalnego PEDOFILA, tak jak mojego męża ze on mi dzieci g***** i pozostali, kto tylko dziecko wykapie i przebierze Balonik słuchaj!!! nazywaj wykonywaną prace przy dziecku jak chcesz, jak ci się podoba , ale jasne i logiczne jest ze nawet w SWEITLE PRAWA I i USTAW to nazywa się OBOWIAZKAMI RODZICÓ wobec własnego dziecka Ta nazwa ci się może nie podobać , twoje prawo, mnie to nie obchodzi. Kieruj petycje do SEJMU ,aby zmienili nazewnictwo zamiast obowiązki to PRZYJEMNOSCI :D Prawda jest taka ze wszelkie czynności opiekuńczo-wychowawcze sa OBOWIĄZKAMI rodzicielskimi, jeśli oni tych obowiązków nie spełniają przy dziecku, czyli są niewydolni wychowawczo i takim rodzinom zabiera się dzieci , którzy NIE wypeniają OBOWIĄZKÓW jakie nalezą do ich Rozumiesz? nie rozumiesz bo młoda jesteś i masz cos z główką ,jakąś manie prześladowczą ze każdy ojciec to g****iciel Powinni ciebie pod obserwacje psychiatryczną wziąć