Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krzywa jedynka. Zęby.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od pewnego czasu wykrzywiła mi się jedynka. Wycofała do tyłu i przechyliła na bok. Do tej pory myślałam, że nie rzuca sie to tak w oczy. Niestety na pewnym zdjęciu zauważyłam że moje zęby to równy płotek z jedną wystającą (MEGA wystającą) na ukos sztachetą. Jeszcze żeby ta jedynka przylegała całą sobą to innego zęba a ona się tak odchyla w powietrzu co chyba podkreśla i nasila efekt wizualny krzywizny/ I co teraz? Aparat na cały rok jak nie dłużej tylko dla głupiej jedynki? Nie znacie innych metod prostowania minimalnego nawet jedynek np. jakieś nakładki. Przyznam, że wolałabym uniknąć aparatu bo o ile mam kasę to niestety mam 3 ósemki w tym dwie do wyrwania chirurgicznego - boję się a do aparatu to konieczne.

Gość gość
Jakie sa w ogóle tego przyczyny?

Gość gość
Poczytaj i CLEAR ALIGNER

Gość gość
Koniecznie wizyta i prześwietlenie. Jedna z przyczyn migracji zębów jest agresywna paradontoza, która dotyka osoby młode i przebiega bezobjawowo. Wiec aparat to twój najmniejszy problem, jeśli tak jest.

Gość DebbieReynolds
No właśnie, najlepiej by było najpierw określić przyczynę przesunięcia się tego zęba. Ale jeśli okaże się, że to nic poważnego, np. następstwo wybijania się ósemek, to jeden ząb powinno dać się spokojnie wyrównać aparatem ruchomym, np. www.clearaligner.pro - to jest dobra rzecz.

Gość gość
Moim zdaniem przede wszystkim konieczna jest konsultacja z ortodontą. Ja chodzę do lekarza tu www.viscardi.com.pl i jest ok. Z pewnością jak zobaczy twój zgryz to doradzi co powinnaś zrobić.

Gość gość
Ludzie, qrwa przestanie reklamować te gabinety!