Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrzest roczek komunia z alkoholem czy bez

Polecane posty

Gość gość

Tak czy nie ? Wypowiedźcie się drogie Mamusie i uzasadnijcie swoją wypowiedź :)

Gość gość
bez ale mam w rodzinie samych alkoholików więc nie dam rady im zabronić. A jak ich nie zaproszę to wyjdzie ze tylko kobiety z rodziny z dziećmi przyjadą na każdą z tych okazji

Gość gość
Nie kumam.Informujesz wcześniej że impreza bezalkoholowa, nie dajesz flaszki na stół i tyle...

Gość gość
Jezeli chcesz sie szybko gosci pozbyc, to tak :) Bylam na paru bezalkoholowych imprezach tego typu i wszyscy, lacznie z chrzestnymi, wyniesli sie zaraz po torcie :) Bylam tez na bezalkoholowym weselu i to byla porazka na calej linii. Panstwo mlodzi sie uparli, bo oni nie pija i goscie powinni to szanowac. Nikt im nie byl w stanie przetlumaczyc, ze to oni nie szanuja swoich gosci, bo narzucaja im wlasne zwyczaje. Efekt byl taki, ze po obiedzie prawie cale wesele przenioslo sie do pobliskiego pubu i tam juz zostali, a pnstwo mlodzi siedzieli na pustej sali :)

Gość gość
myślę że na takie imprezy alkohol powinien być symboliczny - kieliszek wina do obiadu. To imprezy dla dzieci

Gość gość
ostatnio byłam na chrzcinach, gdzie było jedynie wino , nie skończyły się po godzinie i nikt nie ubolewał nad faktem, że nie ma mocniejszych trunków, byłam również na komunii, gdzie poza winem była również wódka, impreza trwała kilka ładnych godzin, nikt się nie upił, bo jeżeli już spożywał alkohol, to robił to kulturalnie i z umiarem, wszystko jest dla ludzi, pod warunkiem, że potrafią się oni zachować

Gość gość
no przeciez to mozna sobie z tym poradzic tylko wiedziec jak no i wtedy fajnie :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I

Ja jestem przeciwna stawianiu alkoholu na uroczystościach dziecka. Na chrzcinach nie miałam alkoholu i goście wyszły ok 20 ( chrzest na 11 ) i nikomu to nie przeszkadzało. Teraz mam komunię syna i również uroczystość odbędzie się bez alkoholu.

Gość gość
my robilismy chrzciny bez alkoholu. Bylo 'sztywno', moze nikt nie uciekl od razu, ale nuda wialo. Roczek juz byl z alkoholem, ale wszystko z kultura. Bylam na wielu imprezach z alkoholem, wlasciwie wiekszosc jest takich, ale z zadnej nie mam jakichs negatywnych odczuc