Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po poronieniu , czy to ciąża ??

Polecane posty

Gość gość

Hej kobitki , czy przy poronieniu ( po krwawieniu tym spowodowanym) można już zajść w ciąże czy nie spełnia to funkci miesiączki. Od tyg mam większe piersi , bolesne i delikatne bóle podbrzusza. Poroniłam 11 lutego jeśli jestem w ciaży byłby to 2-3tydz. Pyt czy to wgl mozliwe. Pozdr.

Gość gość
niemozliwe,organizm musi wrocic do "normy",nawet endometrium sie nie odnudowalo a owulacji mozna nie miec przez kolejne cykle

Gość gość
możliwe ja zaszłąm w ciąże zaraz po poronieniu, tylko poronienie było samoistne bez łyżeczkownia w 7 tyg potem czekałąm na @ i już nie przyszła, wyszłą zdrowa córeczka

Gość gość
dzięki za odp.. no i też coś mi to na ciąże wygląda...

Gość gość
ja poronilam w 6 tyg. i mimo ze tak wczesnie to zrobili mi lyzeczkowanie. w ciaze zaszlam kilkanascie dni pozniej. poronienie spelnia funkcje miesiaczki. po nim nastepuje owulacja. mi lekarz powiedzial ze tuz po poronieniu sa najwieksze szanse na ciaze bo organizm chce zrekompensowac strate

Gość gość
myślę, że możliwe. Niektóre kobiety przecież nawet nie wiedzą, że ronią i zachodzą bez problemu w kolejnym miesiącu. Wiadomo, że najpierw jest owulacja, a dopiero potem krwawienie. co do wczesnych objawów to ja też takie miałam. Kochaliśmy się 22 grudnia, a już 3 stycznia wiedziałam, że jestem w ciąży-bóle krzyża i podbrzusza, trochę jak na okres, tkliwe piersi. 5 stycznia odebrałam wyniki bety i się potwierdziło na 100% :)

Gość gość
yo świetnie pocieszyłaś mnie , nie byłam jeszcze u lekarza bo to trochę wcześnie czy brałyście wtedy jakieś tabletki czy coś ?

Gość gość
czy po samoistynm jestem też w większym ryzyku kolejnego poronienia?

Gość gość
ja miałam poronienie chybione, i niestety łyżeczkowanie. musiałam odczekać 3 miesiące, odczekałam 4 i zaszłam właśnie w grudniu, szanse na kolejne poronienie wynoszą podobno tyle samo ile szanse na poronienie przy 1 ciązy czyli ok.10-15%. dopiero po 2 poronieniu szanse na kolejne rosną do 40% ]ale nie miej czarnych myśli :)

Gość gość
ja bralam progesteron na wszelki wypadek