Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ukryc kase

Polecane posty

Gość gość

hej potrzebuje rady mam ok 10tys oszczednosci na czarna godzine,staram sie o pewne dofinansowanie nie mozna miec majatku,oszczednosci co zrobic w banku nie moge ich miec w domu tez nie, nie mam zaufanej osoby zeby je wpłacic na lokate o potem mi nie odda a naprawde ciezko pracowałem na tą gotówke,macie jakis pomysł?

Gość gość
zaszyj w materacu. Stare metody są najlepsze 🖐️

Gość gość
albo do skarpety ale zamien na banknoty 200zł albo euro

Gość gość
przelej lepiej na moje konto a ja Ci oddam po wojnie 🖐️

Gość gość
powiem ci , ze mialem taki sam problem, najwazniejsze to nikomu ani slowa, nie chwal sie ze masz znajomym, ja mialem w bieliznie w szyfladzie zaszyte, nikt nie wiedzial, wsrod znajomych jeczalem ze pieniedzy nie mam

Gość gość
wez wynajmij skrytke w banku i schowaj gotowke

Gość gość
zaszyj w jaśku, lub w kilku futrzakach-maskotkach. W razie pożaru lepiej to złapać i wynieść. Można też wsadzić w mały słoiczek po oliwkach dla lepszego bezpieczeństwa. Ale wtedy obstawić żeby nie dało się wyczuć.

Gość gość
zamien na euro w banknotach po 500 euro, zajmą mało miejsca i ukryj gdzieś w domu. Napewno masz jakąś fajną srytkę, właśnie zasyte w ubraniu albo coś. Inaczej tego nie ukryjesz, jak dasz do jakiegokolwiek banku to to wysznupią.

Gość gość
kurcze sam niewiem a w domu jak ktos cos sie domyśli? albo gorzej pożar:( a w skrytkach w banku maja prawo wgladu?

Gość gość
Kup złote dwudziestodolarówki

Gość gość
jak będzie zaszyte w jakiejś maskotce albo ubraniu to kto się domysli? Tylko w piecu nie chowaj :D

Gość gość
Bez przesady, dlaczego nie możesz mieć w domu? ktoś będzie robił rewizję? to nie miliardy, spokojnie włóż w jakąś kopertę i gdzieś do szkatułki czy szuflady do teczki z jakimiś dokumentami włóż. Dla mnie metody typu wszywanie w maskotki czy materace są beznadziejne, chyba że mieszkasz z kilkoma osobami, które "trzęsą" Twoimi rzeczami ;-( w takiej sytuacji po prostu kup sejf i co masz cenniejsze zamykaj.

Gość gość
a macie pomysł dla mnie sprzedałem mieszkanie zostało mi 100tys i mam podobna sytuacje musze ukryc tez szmal,ale tu juz wieksza suma? myslałem o sejfie ale w razie W moga mi go zabrac:(

Gość gość
a moze inni domownicy nie wiedza o tej kasie? i autor nie chce by przez przypadek sie dowiedzieli.

Gość gość
do ciebie co sprzedał mieszkanie - zamuruj.

Gość gość
albo gdzieś pod panelami rozłóż u ukryj, albo w łazience tam gdzie są zegary? Nie masz jakichś podwieszanych sufitów?

Gość gość
jak sprzedałęś mieszkanie, to przeciez ta kasa jest na pewno na twoim koncie, tego sie nie robi gotówka

Gość gość
haha też kiedyś miałem taki problem, tylko to była mniejsza suma ale ukrywałem ją przed żoną. Ja wynalazłem super skrytkę, mianowicie mieliśmy takie grube drewniane karnisze, to rozwierciłem w nim dziurę robiąc tubę i tam wepchałem zwinięte banknoty, potem przykleiłem to ozdobne wykończenie i kasiorka sobie tam tkwiła kilkanaście miesięcy :)

Gość gość
moja mama ukrywała kilka tysięcy w globusie :)

Gość gość
ja z kolei przed synem musze ukrywac kazda sume, bo mi podbiera kase... juz z nim gadałam pare razy, i g....

Gość gość
a potem ktoś kopyjtnie a rodzina wyrzuci na śmieci jego graty wraz z kasą ale jesteście porąbani moja babci była taka durna, schowała złote monety w piwnicy i do dziś nie może sobie przypomnieć gdzie je zamurowała chytry traci dwa razy

Gość gość
W karnisze! Genialne!!!!