Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mormoni

Polecane posty

Gość gość

mieliście z nimi styczność?

Gość gość
A ty mialas? W Polsce mieszka tylko 1500 mormonow wiec watpie ze ktos na kafe mial stycznosc :) Ale niewielka strata bo to kosciol zblizony doktrynalnie do Swiadkow Jehowy

Gość gość
mają kaplice na wolskiej w warszawie

Gość gość
ja nie miałam za bardzo z nimi styczności. Tak założyłam temat o zaczepili mnie w warszawie, dali ulotkę. Jedna 70letnia mormonka wynajmowała u mojej babci pokój bo ma pensjonat w kołobrzegu i rozmawiała z babcią i zachwalała że są to wspaniali ludzie...

Gość gość
Mormoni maja nauki podobne do Swiadkow, ponadto nie pija alkoholu, mocnej kawy i nie pala papierosow. I Oprocz Biblii czytaja Ksiege Mormona.

Gość gość
Mój kuzyn chodzi do nich na darmowy angielski. Zakumplował się nawet z nimi i szydzi z tej ich księgi mormona. Mówi, że ma takie wrażenie jakby sami wiedzieli, że to kompletne bzdury:)

Gość gość
up

Gość gość
Oni nawet kawy i herbaty nie mogą pić. To jest dopiero głupia religia. Gorzej chyba jak u jehowych.

Gość gość
Dużo dzieci mają to z 500+ z naszych podatków dostaną dużo kasy.

Ja mam sąsiadów Mormonów, bardzo porządne, wykształcone małżeństwo, mają czwórkę dzieci i dość dobrze im się powodzi. Sporo jest niedomówień, jak u nich wygląda praktykowanie religii, więc polecam obejrzeć odcinek Dzień Dobry TVN http://tnij.org/naffbws Nie jest ważne, kto w co wierzy, byle był dobrym człowiekiem i nie krzywdził innych :) Moja złota zasada.