Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamusia malusia

Czemu chceicie mieć dzieci? Bo tak powinno byc?

Polecane posty

Właściwie to czemu chcecie mieć dzieci? To przede wszystkim obowiązki, mnóstwo pieniędzy (skąd je w Polsce brać??), kobieta po porodzie w wielu przypadkach wygląda gorzej niż przed, faceci zaczynają je zdradzać, kobiety przestają mieć jakiekolwiek zainteresowania poza dzieckiem (więc trudno dziwić się facetom, że je zdradzają z 20-tkami bez dzieci).. A na koniec dziecko czeka tylko na spadek po rodzicach... Czy to ma sens? Patrząc jeszcze na to w jakim kierunku idzie świat - narkotyki, kasa...

Gość gość
bo przychodzi w zyciu taki okres, że zycie samemu staje się bez sensu, nie chodzi tu tylko o męża, to po prostu instynkt macierzynski, to natura tak jest w moim przypadku

u mnie to chyba rozsądek nie instynkt, bym później nie żałowała... Mam mieszane uczucia

Gość gość
czyli kierujecie się egoizmem, hmm

Gość gość
U mnie z rozsądku :P Wiedziałam, że zbliżam się do 30tki i muszę zacząć się starać o dzieci nim będzie za późno. W mojej rodzinie nie ma nikogo bezdzietnego, więc to dla mnie było taką normalną koleją rzeczy jak szkoła, studia, praca itd. A za dziećmi nie przepadam za szczególnie, ani nie ubóstwiałam ich przed ciążą ani teraz jak mam swoje. Owszem trochę się pobawię itd. ale w ogólnym rozrachunku bardziej mnie denerwują niż mam fioła na ich punkcie. Ciągle beczą, ciągle coś chcą, ciągle zawracają głowę i to zawsze wtedy jak człowiek jest czymś zajęty. No ale trzeba przez to przejść, tak jak przez maturę :D Tak ja do tego podchodzę, co nie znaczy nie lubię im dogadzać. Lubię gotować, więc sama im robię smaczne domowe obiadki od podstaw (wszystkie E ograniczone do minimum), ciasta, dekorujemy ciasteczka, zakładamy ogródek na parapecie i takie tam różne.

Gość gość
u nas z potrzeby.. nie wiem .. serca - nagle nas dwóch to było mało - chcieliśmy tego maleństwa które nadało by troche więcej sensu niż tylko łazenie do pracy

obawiam się, że u mnie będzie podobnie.. Nie rozumiem kobiet, które non stop gadają tylko o swoich dzieciach i wszystkie pieniądze tylko na nie wydają a same wyglądają jak własne matki...

Gość gość
wytłumaczcie mi to teraz drogie matki, że po odpowiedziach widać: bo ja chciałam, po chcieliśmy, bo zdecydowaliśmy, bo z rozsądku...czyli ogólnie kierowałyście się tym co WY chcecie. A jak ja nie chcę mieć dziecka bo też JA tak chcę to egoistka- w tych samych przypadkach ludzie mają dzieci bo chcą, czyli myślą o sobie je robiąc, a jak nie chcą bo też tak chcą.

Gość gość
Ja zawsze kochałam dzieci, zajmowałam się wszystkimi maluchami w rodzinie i sąsiedztwie. Wiedziałam, że jakby się okazało, że nie mogę dzieci mieć to byłaby to największa tragedia życia. Marzyłam o dziecku, ale jak dorosłam rozsądek zaczął trochę brać górę i zaczęłam analizować, że chcę dziecko, ale nie teraz bo praca, bo musimy się trochę ustatkować i takie tam. Nie wiem ile by to trwało gdybyśmy jednej nocy nie zachowali się ryzykownie i dzięki temu w wieku 26 lat zostałam najszczęśliwszą mamą na świecie ;)

Gość gość
bezpłodnosć to największa tragedia życia? biedna, ograniczona istotka

Ja nigdy nie osądzałam tych, którzy nie chcą mieć dzieci. Ale jak czytam i słucham tych głupot, że kobieta musi się poświęcać - rodzić naturalnie, karmić piersią - nawet jak krwawią i się deformują to brak mi słów. Jakbyśmy żyli w epoce kamienia łupanego... Mam wrażenie, że to tak samo jak w krajach afrykańskich, skoro matka była obrzezana to to samo robi córce i tak ma być....

Gość gość
09.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość bezpłodnosć to największa tragedia życia? biedna, ograniczona istotka Ty jesteś ograniczona. Miałam zawsze silny instynkt macierzyński i bardzo, bardzo chciałam dziecka. Nigdy bym się z tym nie pogodziła gdybym nie mogła. Czy to świadczy o ograniczeniu?

Gość gość
niestety tak, bowiem to byłby napewno dramat ale żeby największa tragedia? sama nie umiesz żyć?

Gość gość
Autorko tematu jakaś Ty ograniczona(sądząc po tym pierwszym najdebilniejszym poście)-masakra...:(

Gość gość
Może źle to ujęłam. Umiem żyć sama, ale byłoby to smutne i puste życie. Na pewno w takiej sytuacji rozważyłabym adopcję.

niektórych stać tylko na ubliżanie :)

Gość gość
to nie jest ubliżanie tylko stwierdzenie bardzo smutnego faktu

Gość gość
Nie przyszło Ci Autorko do głowy że dzieci chce się mieć po to aby komuś po prostu dać miłość?

kochana, większość z "matek" zapatrzonych tylko w dzieci jest zdradzanych przez swoich mężczyzn, wiele z WAS nawet w ciąży. Potem godzicie się być z tym człowiekiem by była kasa dla dzieci a nie tylko 400zł alimentów. To są fakty..

miłość można dać rodzicom, partnerom, rodzeństwu. Poza tym jest tyle dzieci niechcianych - im najbardziej potrzebna jest miłość - co Ty na to?

Gość gość
mi sie wydaje ze ciezka choroba, niepelnosprawnosc, rak itp to sa najwieksze tragedie zycia

Gość gość
09.03.14 [zgłoś do usunięcia] przyszła mamusia malusia kochana, większość z "matek" zapatrzonych tylko w dzieci jest zdradzanych przez swoich mężczyzn, wiele z WAS nawet w ciąży. Potem godzicie się być z tym człowiekiem by była kasa dla dzieci a nie tylko 400zł alimentów. To są fakty.. Tak'fakty' z doopy wzięte .Statystykę prowadziłaś co?haha.Ty nie jesteś do konca normalna,skoro masz takie skrzywnione patrzenie na życie.Chyba pochodzisz z baardzo pokiereszowanej rodziny i nie mialas normalnych wzorców..współczuję.Co do dzieci 2 posta-jestem calym sercem za adopcją.

mam normalną rodzinę, zero zdrad i zero rozwodów. Po prostu widzę co się dookoła dzieje... Większosc z Was może nie chce nawet wiedzieć, że to dotyczy również Was...

Gość gość
niestety nie chodzi tu o wzroce ale obserwację otoczenia, popieram tamtego gościa, to ty chyba zyjesz w jakiejś iluzji

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość mi sie wydaje ze ciezka choroba, niepelnosprawnosc, rak itp to sa najwieksze tragedie zycia No dobrze już napisałam, że źle to ujęłam. Chodziło mi o podkreślenie faktu, że byłoby to dla mnie naprawdę straszne i cieszę się że w sumie to prawie wpadłam, bo jakby się zaczęła nakręcać to bym pewnie siedziała teraz na topicu staraczek marudząc, że i nie wychodzi.

czy nigdy żaden facet się do Was nie przystawiał - bo go żona zaniedbuje i zajmuje się tylko dziećmi? Do mnie wielu, ale ja nigdy nie wchodziłam w takie układy za to wiele moich koleżanek miało romanse. Jednego żona była w ciązy z 2 dzieckiem. Zdradzal ją nawet tuż po porodzie, prosto z porodówki pojechał do kochanki. Naprawdę tego jest wiele. Tą kobietę zdradzał od lat a ona nic o tym nie wiedziała lub udawała, bo tylko on zarabiał

Gość gość
też uważam że to co gość wymienił to największa tragedia, a bezpłodność- coz, dla osób które chcą dzieci to napewno dramat, ale nie tragedia bez przesady

Gość gość
Po raz 3 ostatni piszę, że źle to ujęłam z tą tragedią, oczywiście macie rację zupełną ;)