Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Marzę o facecie ale nie chcę uprawiać seksu

Polecane posty

Gość gość

... Ponieważ czuję się niemal aseksualna. Z drugiej strony bardzo chciałabym kogoś mieć, doznawać czułości, ale do jej spełnienia wystarczy mi np. przytulanie się. Nie lubię się całować, a jak widzę faceta, który bardzo mi się podoba, to nie mam ochoty iść z nim do łóżka. Moje doświadczenia seksualne to całowanie się (z 2 facetami), pieszczoty i seks oralny - niestety nic z tego nie sprawiało mi przyjemności, mimo że facet z którym to robiłam podobał mi się.. Nie wstydziłam się tego, ale nie kręciło mnie to, po prostu. Miałam wtedy 17 lat, dziś mam 21 i sytuacja się nie zmieniła. Nie czuję potrzeby. Ale ciągle mam nadzieję, że nadzieję się na kogoś, kto obudzi we mnie seksualność. Póki co tak nie jest, a na randki się praktycznie nie umawiam, bo też nie chcę komuś robić nadziei... bo wiadomo, że niemal każdy chce uprawiać seks, a ja zmusić się do tego mogłabym, ale nie tędy droga, takie oszukiwanie. Jednak czuję się samotna, i strasznie mnie wkurza ta sytuacja. Ktoś z Was miał może podobnie?

Gość gość
Dodam, że ogólnie mam liberalne podejście do seksu, i nikt mnie nie wychowywał w katolickim poczuciu, że seks to zło. No i nie wstydzę się - ani swojego ciała (jestem szczupła, mam piersi, więc jest luz) ani niczego innego.. Masturbuję się rzadko, bo bardzo rzadko odczuwam "chcicę" a jak już ją odczuwam, to jest na tyle słaba, że daję sobie radę i bez masturbacji.

Gość gość
To sie zdecyduj: albo masz faceta i uprawiacie seks pojakims czasie,albo sobie dajesz z tym spokoj skoro cie to nie podnieca i jestes samotna. Ewentualnie poznaj paru facetow i badzcie kumplami ale nie wiem czy ktoremus z nich jak sie spodobasz bardzo to czy on tez bedzie chcial tylko na stopie kolezenskiej byc z Toba.

Gość gość
do wszystkiego trzeba dojrzec, to że twoje koleżanki pieprzą się w wieku 16 lat to nie znaczy, że też musisz. Ja do seksu dojrzalam dopiero przed 30tką.

Gość gość
masz dopiero 21 lat, mozesz znaelźć chlopaka bez seksu, nie każdy jest taki że zaraz chce iśc do wyra, ja sie z wieloma chlopakami spotykalam przez kilka lat czy miesięcy bez seksu, wiec nie kazdy chlopak to zaraz taki roochacz, jak cie kocha to poczeka. Zresztą nie masz obowiązku z nikim sypiac bez ślubu, albo chociaz zaręczyn i planow na przyszlosc.

Gość gość
Mam sporo kolegów, niektórzy mnie podrywali, ale ignorowałam te zaloty (i tak m nie podobali). Jednak mam na oku kumpla mojej znajomej, jest ode mnie 10 lat starszy. Bardzo mi się podoba. Ona robi imprezę za tydzień i on na niej będzie, więc mogłabym go wtedy poznać... Ale to nie ma sensu..

Gość gość
09.03.14 ale ja W OGÓLE nie popieram małżeństw i nie chcę mieć nigdy męża. Tylko związek partnerski :). Poza tym, nie wiadomo czy czas zrobi swoje, a spotykanie się kimś i przeczekiwanie z akurat takiego powodu (bo może 'seksualność mi ruszy') też nie do końca jest fair

Gość gość
uuu moze aseksualna jestes faktycznie

Gość gość
:)

Gość gość
gdy trafisz na swojego nie będziesz aż tak aseksualna

Gość gość
nie dawaj nikomu nadziei, zaden facet nie wytrzyma bez seksu

Gość gość
Jesteś mutantem

Gość gość
Czekałam, kiedy pojawią się komentarze mało inteligentnych i tolerancyjnych osób :P

Gość gość
jak mozn nie chcieć seksu? nie miesci mi sie to w glowie ;p

Gość gość
Raczej nie :P i tak btw to po co by ze mną był... jak już, to poszukam faceta też aseksualnego.. jeśli przez najbliższe lata nic nie ulegnie zmianie

Gość gość
ja sie z wieloma chlopakami spotykalam przez kilka lat czy miesięcy bez seksu, wiec nie kazdy chlopak to zaraz taki roochacz, jak cie kocha to poczeka. x x ale na co ma czekac? Na cud? Szukaj osób co tez takie sa przez internet, sa fora dla nich specjalne

Gość gość
Wiem, jest forum asexuality :) w sumie może się tam zarejestruję..

Gość gość
:)

Gość gość
ja cię w******* wtedy nabierzesz ochoty

Gość gość
No i co z tego? Dzieci także nie planuję. Swoich nie chcę mieć, i nie chodzi tutaj o sam akt robienia, tylko ogólnie. Co najwyżej jakieś adoptuję, będzie z tego większy "pożytek" i przynajmniej komuś pomogę. Ale na chwilę obecną nie planuję wcale.

Gość gość
..

Gość gość
Dlaczego od razu z zaburzeniami? A dzieci nie wykluczam, ale chcę tylko adoptować :). Wciąż mam jednak nadzieję, że coś u mnie ruszy w kwestii seksualności..

Gość gość
Moja tesciowa byla aseksulana, i chodziła z jednym facetem 9 lat, zadnego seksu, ale wtedy były inne czasy... Wzieli slub, po meisiacu sie odwazyła na noc poslubna. W kazdym razie skończyło sie to tak, ze urodziła dziecko, i facet ja zostawił z półrocznym niemowlakiem, wychowywała dziecko sama... Juz potem nie popełniła tego błedu zeby sie z kms wiazac

Gość gość
Ciekawa historia.. ja właśnie chcę uniknąć takich rzeczy, zdaję sobie sprawę, że ludzie chcą chodzić do łóżka i nie ma bata, żeby seksualnego w związku tego nie brakowało.. wiecie co jest najśmieszniejsze, mój facet mówił że w łóżku jestem 'kotką', a ja po prostu udawałam.. nie wytrzymałam psychicznie i po pół roku z nim zerwałam, pomimo, że dobrze nam się układało

Gość gość
Nie wiem, czy nazwałabym tego wartościami :) i nie wiem, co oznacza określenie 'normalny', no ok, seks jest naturalnym zjawiskiem, i 3,5/4 ludzi chce go uprawiać, ale już decyzja o dzieciach jest bardziej indywidualna i nie każdy musi je mieć.

Gość Taki_jeden_964
"Z drugiej strony bardzo chciałabym kogoś mieć, doznawać czułości, ale do jej spełnienia wystarczy mi np. przytulanie się." Pewnie, że wystarczy. Sex to nie wszystko. :)

Gość gość
z adopcja tez nie jest tak prosto, pewnie sie nie onteresowałaś tym, ale w wiekszosci te dzieci sa za patologicznych rodzin, obciazone genetycznie, albo maja FAS... najlepsze wyjscie poznac kogos takiego tez z maym, albo zadnym popedem, potomka przeciez spłodzic mozna , albo sztuczne zapłodnienie

Gość gość
A zdecydowana większość argumentów ludzi opowiadających się za posiadaniem dzieci wynika z ich egoizmu. 'Bo chcę, żeby ktoś podał mi szklankę wody na starość' 'bo dzieci są takie urocze', niektórzy je robią i potem dyrygują nimi całe życie, żeby zrobić je na wzór siebie, tylko w lepszej wersji. Albo niektórzy sądzą, że zrobili niesłychanie niesamowitą rzecz, że mają dzieci i jakby podbudowują swoją wartość czymś takim (tutaj; raczej kobiety), 'muszę przekazać swoje geny' (często mężczyźni). Różne rzeczy. Ja osobiście nie chciałabym, żeby moje dziecko wychowywało się na takim świecie, jaki mamy teraz i dlatego wolałabym kogoś adoptować, bo taka istotka już się i tak urodziła, a ja miałabym szansę zapewnić mu lepsze życie niż w domu dziecka.

Gość gość
Chciałabym aby mój partner tylko od czasu do czasu delikatnie pokochał mnie w usta👄:classic_cool:

Gość gość
09.03.14 Mi tak, ale facetowi już nie ;-) nie oszukujmy się, nawet jak ktoś kogoś mega kocha, to czuje ten pociąg i chce uprawiać seks. A np. celowa abstynencja od seksu - po co ktoś miałby się męczyć i poświęcać, no bez przesady.