Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koronkowe www

powiekszony migdal DUSZACY KASZEL syrop Zyrtec

Polecane posty

Gość koronkowe www

Moje dziecko od jakiegos roku co chwile meczy duszacy, suchy kaszel. Chodzilam do pediatry, by wykluczyc powazniejsze choroby (infekcje leczymy ziolowymi sposobami) az w koncu lekarz stwierdzil, ze dziecko jest zdrowe, przez kaszel ma podraznione gardlo i polecil pojsc do laryngologa. Poszlam, do najlepszego w miescie, a on powiedzial, ze dziecko ma powiekszoony migdal. Dziecko mialo najwiekszy kaszel podczas pylenia drzew, co jakis czas tez na skorze ma plamy albo po prostu szorstka.(po masciachod lekarza to znika). Wiec laryngolog zapisal syrop Zyrtec, dziecko dostaje juz 3 tygodnie, za dwa mamy kolejna wizyte u laryngologa. Ale nie wwiem, czy to tylko takie moje wrazenie, ale od kiedy syrop bierze, to jest gorzej-2 tygodnie temu dziecko mialo kaszel i zawalony nos, potem tydzien spokoju i znowu- w nocy strasznie sapie, chrapie, oddycha buzia a dzis znowu zaczal sie maraton kaszlu. Wczoraj juz maz nie podal syropu. Nie wiem, co robic. Laryngolog powiedzial, ze dziecko za male na usuniecie migdala (ma prawie 6 lat), a gdy powiedzialam, ze corka kolezanki tez w tym wieku bedzie miec usuwane, to stwierdzil, ze na razie nie trzeba, ze mam podawac Zyrtec i zobaczymy, co dalej na wizycie kontrolnej.

Gość gość
Moze on ma astme i lepiej z nim idz do alergologa. A co do migdala to moja corka miala usuwany w wieku 3 lat wiec nie wiem co ten lekarz gada za glupoty

Gość koronkowe www
Dzis masakra, normalnie co chwile kaszle.

Gość koronkowe www
Astma tez by pasowala. Jutro pojde do pediatry.

Gość gość
A czy ty autorko przeczytalas ulotke syropu Zyrtec ? To jest lek antyalergiczny w syropie. jego sie bierze długo, on nie ma zastosowania przeciwkaszlowego przeciez ! A jak twojemu dziecku pogorszyło sie podczas pylenia , to odstawienie go było bledem ! Najwyrazniej ma uczulenie na pyłki, alergie wziewna, która jest bardzo często podłozem astmy. Do alergologa warto by sie było wybrać, do innego laryngologa skonsultowac ten migdal, odsysac dziecku wydzieline z nosa, inhalowac itp. Moja córka miała bardzo podobne problem.. Migdal dało sie zmniejszyc lekami, pyłkowice ma do tej pory, a alergie cały czas. Trzeba naucyc sie co to jest alergia I umiec z tym zyc.