Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaja110111

Jak wynająć mieszkanie w Cambridge Angila

Polecane posty

Gość gość
A dlaczego przez agencje nie macie szans? Nowi moze nie maja ( albo maja z duuuuzym depozytem ) ale twoj maz juz tam jest, numery ma, konto ma wiec dlaczego nie ma sznas? A chociaz probowal?

Gość gość
a ile lat ma corka? Moze tutaj pojdzie juz normalnie do szkoly a wtedy ze znalezieniem pracy dla ciebie jest duzo latwiej. Od wrzesnia po 4 urodzinach dziecka zaczyna juz szkole na full-time, czyli przecietnie 9.00-15.00.

Gość gość
Nie znam w Anglii nikogo normalnego komu zyloby sie gorzej tutaj jak w Polsce ! --- to ze ty nie znasz nie znaczy ze tego nie ma laluniu :)

Gość kaja110511
Dziękuje wszystkim tym którzy udzielili mi jakiś porad :) Bede się rozglądać czy ta polska agencja ma zasieg na cambridge, albo wyśle męża :) Co do benefitów też poszukam informacji, choć mąż jest zdecydowanie przeciwmy, ponieważ mówi że nie chce żeby mu ktoś zarzucił ze wykorzystuje system, a ja mam co do tego inne zdanie... Pracuje legalnie, placi podatki wnosi cos do gospodarki to dlaczego nie należało by mu się świadczenie na dziecko. Co do agencji to nie probowaliśmy bo wszyscy nam mówią że nie mamy po co się wybierać skoro tylko mąż pracuje, ale przegonie go żeby poskładał aplikacje po agencjach...może jednak wszyscy się mylą i coś sie uda wynająć ;) Co do wszystkich jeżdżacych tutaj po mnie - zachowujecie się tak jak mówi stereotyp o Polakach na wyspach. Polak Polakowi nie pomoże. Broń Boże zeby komuś się powodziło lepiej, nie?

Gość kaja110511
Cóka ma 3 latka skończone w tym roku. Chciałąm załapać się chociaż na part time do jakiegos supermarketu lub gdzieś, zebym mogła przede wszystkim szkolić język...

Gość kaja110511
Cóka ma 3 latka skończone w tym roku. Chciałąm załapać się chociaż na part time do jakiegos supermarketu lub gdzieś, zebym mogła przede wszystkim szkolić język...

Gość gość
Autorko koniecznie niech maz pochodzi po agencjach,nie probowaliscie to nie wiecie a ludzie niech sobie mowia...chyba bedzie musial tylko oddac zasw o zarobkach i powinni mu wynajac mieszkanie.powodzenia.

Gość kaja110511
Dziękuje. Już mu pisałam, zeby pochodził. Nie mamy duzych informacji co do tego jak to wszystko wygląda w Anglii dlatego zasugerowaliśmy się tym co ludzie z otoczenia męża powiedzieli. Dziękuje Ci za odpowiedź. Milo że są osoby życzliwe które potrafią dać dobrą rade :) Pozdrawiam :)

Gość gość
autorko trzymam za was kciuki. moj maz tez na dniach wyjezdza do pracy do anglii. Ma juz zalatwiona, mam nadzieje ztylko ze uda nam sie szybciej do niego dołączyć :-)

Gość gość
Co do benefitów też poszukam informacji, choć mąż jest zdecydowanie przeciwmy, ponieważ mówi że nie chce żeby mu ktoś zarzucił ze wykorzystuje system, a ja mam co do tego inne zdanie... Pracuje legalnie, placi podatki wnosi cos do gospodarki to dlaczego nie należało by mu się świadczenie na dziecko. xxx już widzę te jego ogromne podatki jakimi wspiera angielski budżet! skoro mieszka na pokoju i nie ma na depozyt dla agencji to zarabia grosze!!! a tą niby "honorową gadkę" o pogardzie dla benefitów możesz sobie między bajki włożyć - już widzę jak w trójkę dajecie radę z g******ej pensji - chyba, że pod mostem i o suchym chlebie

Gość kaja110511
2014-03-11 10:35:55 [zgłoś do usunięcia] gość Trzymam za Was kciuki, aby Wam udało się jak najszybciej być razem! :) 2014-03-11 16:28:52 [zgłoś do usunięcia] gość Co do Twoich kąśliwych komentarzy na każdym kroku to kto powiedział, że nie mamy pieniędzy na depozyt dla agencji????????!!!!!!!!!!! Jak widać czytanie ze zrozumieniem to nie jest Twoja mocna strona :) No ale poziom Twoich komentarzy nie sugeruje nic wiecej niż to iż jestes osobą potrafiącą tylko krytykować. Jeżeli miałby gównianą pensję i nie stać było by nas na depozyt to nie szukalibyśmy mieszkania do wynajęcia a przede wszystkim mąż nie chciał by nas zabierać tam kiedy nie byłby w stanie nas utrzymać. Toż to takie logiczne...

Gość gość
skoro masz na depozyt i wiesz jak sobie poradzić to po co zakładasz wątek? kręcisz od początku!

Gość gość
i jeszcze jedno - skoro jest self empoyed i pracuje dopiero od kilku miesięcy to jakim cudem płaci podatki, skoro nie wszedł jeszcze w rok rok rozliczeniowy???

Gość gość
@08:13 kazdy jest kowalem swojego losu

Gość kaja110511
Ja kręce? Nie znam się na obowiązuujących prawach w anglii dlatego zapytałam jak wynając bo wszyscy mężowi z jego otoczenia powtarzaja że sam nie wynajmie mieszkania chociaż by przez to ze jest samozatrudniony, dlatego zapytalam czy oby tak na pewno jest. Tyle... A co od placenia podatków to skoro jest samozatrudniony od 1 czerwca to czy juz placil czy nie to i tak zaplacic bedzie musial. innej opcji nie widze. nie wiem czy juz to robil czy nie. nie pytalam o to, ale jest tam legalnie, placi dodatkowe ubezpieczenie na siebie dziecko i mnie...ma konto w banku, ubezpiecznie zdrowotne, samochod za ktory placi ubezpieczenie. Jest tam zgodnie z prawem wiec darujcie sobie wszystkie zlosliwe komentarze, bo zaloze sie ze najwiecej do powiedzenia maja ci ktorym osiagnac tam udalo sie jak najmniej! Z waszych wpisow saczy sie jad rodacy kochani... Oczywiście dziekuje wszystkim tym ktorzy poratowali mnie dobrym slowem i cennymi wskazowkami! :)

Gość gość
A co od placenia podatków to skoro jest samozatrudniony od 1 czerwca to czy juz placil czy nie to i tak zaplacic bedzie musial. innej opcji nie widze. nie wiem czy juz to robil czy nie. nie pytalam o to, ale jest tam legalnie, placi dodatkowe ubezpieczenie na siebie dziecko i mnie...ma konto w banku, ubezpiecznie zdrowotne, samochod za ktory placi ubezpieczenie. xxx rzeczywiście - poważne osiągnięcia! i nawet ubezpieczenie za samochód płaci - no no!!! a to, że ma konto w banku zwaliło mnie z nóg - aż tyle osiągnął! jestem pod wrażeniem!

Gość gość
Autorko,niestety tak jest,za granica najlepiej liczyc na siebie...widzisz nawet na forum pluja jadem bleee.... Popytajcie sami ,nie sluchajscie ludzi bo tylko wam zaszkodza.

Gość gość
do popieprzonej autorki - napisali ci wczoraj nazwę polskiej agencji nieruchomości - znalazłaś do niej telefon? zadzwoniłaś? oczywiście nie, bo po co! siedzisz od wczoraj na forum i piejesz co tam ten twój chłop niby nie osiągnął! - a głąb jest tam tyle czasu i nawet nie poprosił kogokolwiek o załatwienie sprawy wynajmu lub przynajmniej o dowiedzenie się czegokolwiek!!! taki ćwok z niego? wszystko na ciebie zrzuca? nawet sprawy w Anglii ty z Polski będziesz za niego załatwiała? skoro tak świetnie zarabia jak twierdzisz to niech idzie do jakiegoś polskiego biura prawnego - zapłaci - i załatwią mu całą sprawę wynajmu! aż tak szkoda tych paru funtów?

Gość kaja110511
Ręce opadają jacy jesteście płytcy krytykanci z Bożej łaski. Placenie podatków ubezpieczneia i konto w banku nie jest dla mnie osiągnieciem tylko starałam sie uświadomić że żyje jak normalny człowiek. Bo ktoś tu sugerował, że co najmniej jest tam nie legalnie i okrada wszystkich i wszystko do okoła!! Co do wyzywania mnie od popieprzonej a mojego męża od głąba to co?! łatwo jak sie jest anonimowym? Tylko nie wiem czy inteligencja Ci na tyle pozwala ogarnać ale do konca anonimowa/y nie bedziesz! I jeszcze jedno to co chcialam to się już dowiedziałam. Na koniec wam jadowitym żmiją życzę abyście w swoim życiu spotykali samych takich ludzi jak wy jesteście! Każdy z nas zostanie kiedyś rozliczony z tego jaki w obec drugiego człowieka byl! Zdechniecie w piekle :)

Gość gość
Każdy z nas zostanie kiedyś rozliczony z tego jaki w obec drugiego człowieka byl! Zdechniecie w piekle xxx a ty oczywiście pójdziesz do nieba z całą rodziną - krętaczka, jej zaburzona, agresywna córeczka i ćwokowaty mężuś, który ma nawet oje je je jej! konto w banku!

Gość kaja110511
:)

Gość gość
"Na koniec wam jadowitym żmiją życzę...." żmiją????? ty lepiej słownik poczytaj :O

Gość gość
Kto tutaj pisze jesli forum schodzi do takiego poziomu. Porazka

Gość kaja110511
Tak tak jedyna celna uwaga pisze się żmijom jeżeli chodzi o celownik liczby mnogiej :) Dziękuje. Kąsaj dalej :p

Gość gość
Nie przejmuj sie autorko, tutaj niestety tak bywa,ale mam nadzieje ze chociaz jakies normalne rady tutaj dostalas.

Gość kaja110511
2014-03-11 21:40:23 [zgłoś do usunięcia] gość Kto tutaj pisze jesli forum schodzi do takiego poziomu. Porazka Tak porażka! Nigdy nie wierzyłam w te wszystki stereotypy o Polakach, ale niestety przekonałam się tutaj, że takich nie brakuje. Chciałam uzyskać zwykłą ludzką poradę ponieważ jest to wszystko dla nas nowe i nie do końca znane. I owszem. Dostałam jej od kilku sympatycznych ludzi. Dziękuje bo informacje okazały sie przydatne :) ale nie zabrakło też osob którym brak ludzkich odruchów!

Gość kaja110511
11.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość Nie przejmuj sie autorko, tutaj niestety tak bywa,ale mam nadzieje ze chociaz jakies normalne rady tutaj dostalas Tak tak dostałam. Przede wszystkim najważniejsza to taka że spokojnie sprobować przez agencję możemy i tak też zrobimy :) Pozdrawiam :)

Gość gosc lulu
Mieszkam w Cambridge i rzeczywiscie przez agencje jest ciezko wynajac mieszkanie, lepiej poszukaj od prywatnego landlorda, ale Ci rowniez zadaja depozytu, referencji i potwierdzenia zatrudnienia...wiec trzeba kilka warunkow spelniac. Ja z mezem przez trzy lata wynajmowlam pokoj, przez pol roku szukalismy mieszkania juz tylko dla siebie...niestety jest deficyt mieszkan i musisz wiedziec ze mieszkania w Cam sa bardzo drogie. Ale szczesliwie od dwoch lat mieszkami sami:))) Powodzenia!! Dziecku przysluguje 15 godzin darmowych w przedszkolu po skonczeniu 3 lat wiec jest to okazja zebys poszla do pracy.

Gość kaja110511
11.03.14 [zgłoś do usunięcia] gosc lulu dziękuje Ci bardzo za odpowiedz :) Mniej więcej się rozglądaliśmy jak stoją mieszkania. I niestety właśnie się nasłuchałam że ciężko o mieszkanie, dlatego założyłam wątek na forum bo na takie odpowiedzi liczyłam. Bardzo przydatna jest dla mnie wiadomość o przedszkolu. Jeszcze raz serdeczne dzięki. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :)

Gość gość
zamiast na tym forum powinnas sie udzielac na forum z lokalami w cambridge, tu ci nikt mieszkania nie wynajmie.