Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość6358

Zapalenie górnych dróg oddechowych...

Polecane posty

Gość gość6358

W tamten poniedzialek źle sie czulam dlatego zostałam w domu. Postanowilam udac sie do lekarza we wtorek. Powiedzial mi ze mam zapalenie gornych drog oddechowych. Brałam antybiotyk a dokładnie Duomox. Przepisła mi również Apo-Napro i Thiocodin. Kazał mi również psikać gardło lekiem o nazwie Uniben. Czuje sie juz lepiej niz w tamtym tygodniu, ale problem polega na tym, że nadal mam kaszel(czasem suchy czasem mokry). Katera tez mam i czuje takie łaskotanie w gardle. Mam równiez chrype Fakt że mniejsza niz w tamtym tygodniu ale nadal jest.NIe wiem czy jeszcze mam brać ten antybiotyk i nadla w łóżku czy spokojnie mogle isc do pracy?

Gość gość
leżeć nie musisz ale siedz w domu do konca antybiotyku, a kaszel mozesz miec nawet 2 tygodnie jeszcze ale oczywiscie jak skonczysz antybiotyk idz do kontroli

Gość gość6358
dziekuj***ardzo za odpowiedz :D

Gość gość
antybiotyk musisz brac 7-10 dni jak przerwiesz antybiotyk to infekcja wróci

Gość wiki1987ss
Przy profesjonalnej terapii stosujemy u nas w mieszkaniu Baby Sanity. Kupione bardziej pod nasze dziecko, które ma problemy z alergią, ale też nam się zdarzy z mężem od czasu do czasu skorzystać z inhalacji. Ten model pozwala na dużą dowolność – w sensie nadaje się do leczenia górnych dróg, ale też produkuje na tyle drobną cząstkę leku, że trafi on też do płuc.

Gość gość
Zawsze mam kaszel 2-3 tyg po chorobie jeszcze odkad pamietam a ostatnio wszyscy w domu mielismy ponad msc i potem zniknal z dnia na dzien,ale ile syropow wypilismy od prawislazowego po mucosolvany

Gość paulinkasobol
Prostym inhalatorem jest Sanity Simple. Korzysta się rzeczywiście w łatwy sposób, nie narzekam. Gwarancję mam całkiem długą bo na 3 lata i póki co nic się nie dzieje. Cicho pracuje, szybko podaje lek. Poza tym dobrą opcją jest, że cały aparat jest dość małych gabarytów, także nie trzeba tego dźwigać, jak człowiek chce przenieść itp.

Gość Erikkk
Wygodnie podaje aerozol nasz inhalator czyli PRO Sanity. Można łatwo sobie ustalić tempo względem konkretnej osoby i rodzaju leczenia

W sytuacji, kiedy pojawia się problem, jakim jest zapalenie górnych dróg oddechowych, na pewno nie można być biernym, zwłaszcza wtedy, gdy dotyczy to dziecka. Trzeba szybko podjąć określone kroki, by je wyleczyć. Kilka wskazówek na ten temat znajduje się np. tutaj: http://www.hartujmisie.pl/porady/zdrowie/jak-leczyc-zakazenie-wirusowe-gornych-drog-oddechowych-u-dzieci

Gość eliza11z
Zadowolona jestem z tego jak działa Alergia STOP

Gość gość
Miod prawdziwy! Działa cuda.

Gość gość
Myślę że dla rodziny dobrym wyborem będzie model Simple. My go używamy od paru miesięcy i fajnie się sprawdza przy dzieciach, czy jak sama chcę się podleczyć trochę albo nawilżyć śluzówkę.

Gość gość
Myślę że jak na pierwszy inhalator to Alergia Stop sprawdzi się bardzo dobrze. Jest dość tani nieskomplikowany w obsłudze, dobry sprzęt do stawiania pierwszych kroków w inhalacji imo.

Gość gość
Mam Alergia Stop już dość długo i korzystamy na wiele różnych dolegliwości. Mąż ma alergię więc on głównie korzysta z inhalacji właśnie z tego względu, ale ja i dzieci najczesciej inhalujemy się przy przeziębieniach albo po prostu profilaktycznie żeby się nie przyplątał żaden wirus..nie ma nic gorszego jak leżenie plackiem w łóżku i chorowanie...

Gość gość
Podpowiem Baby nie sprawia na problemów. Synek sobie radzi z mgiełką wdycha prawidłowo bez jakiś strat leku itp. Cicha praca długi przewód na aerozol, całe urządzenie jest małe poręczne nie zajmuje dużo miejsca w szafce można szybko spakować do schowka, przewieźć, przenieść itp.

Gość gość
Podoba mi się jak działa Pro mogę sobie dostosować prędkość podawania aerozolu pod swoje możliwości, albo do możliwości córki itd.

Gość renata
Dnia 17.10.2018 o 16:05, Gość gość napisał:

Podpowiem Baby nie sprawia na problemów. Synek sobie radzi z mgiełką wdycha prawidłowo bez jakiś strat leku itp. Cicha praca długi przewód na aerozol, całe urządzenie jest małe poręczne nie zajmuje dużo miejsca w szafce można szybko spakować do schowka, przewieźć, przenieść itp.

Mi też  Baby odpowiada, mam nadzieję że po roku czy dwóch nadal będzie pracował tak samo wydajnie i cicho.

Gość gosc

Dobre mam doświadczenia jak do tej pory z inhalatorem i irygatorem Novama Familino Pro. Uniwersalny sprzęt do różnego typu zabiegów (nosa, zatok, gardła, płuc, oskrzeli itd.). Maseczki są super skrojone, komfortowe, szczelne, pozwalają na wygodny wdech mgiełki dorosłemu i dziecku.

Gość gość
Dnia 21.12.2018 o 08:44, Gość gosc napisał:

Dobre mam doświadczenia jak do tej pory z inhalatorem i irygatorem Novama Familino Pro. Uniwersalny sprzęt do różnego typu zabiegów (nosa, zatok, gardła, płuc, oskrzeli itd.). Maseczki są super skrojone, komfortowe, szczelne, pozwalają na wygodny wdech mgiełki dorosłemu i dziecku.

Tez polecam ten inhalator

Gość Gość

Nie mam może problemów z górnymi drogami oddechowymi, ale pracuję przy wykończeniu nieruchomości. Pył, kurz to standard ogólnie przy takim zatrudnieniu, więc niedawno zainwestowałem w inhalator Novama Familino Pro. Jest naprawdę super. Przestałem kaszleć, a tak ciągle mnie coś zatykało. Zero problemów aktualnie. Skorzystaj, bo warto nawet dla zdrowej osoby.

Gość Gosc

Zapalenia oskrzelików mój mąż się nabawił jakiś czas temu i musieliśmy kupić inhalator, bo się strasznie przedłużyło, a normalna terapia nie poskutkowała. Mamy w domu model Novama Familino by Flaem i wprowadzaliśmy do niego roztwór soli fizjologicznej z kwasem hialuronowym. Poprawa praktycznie od razu widoczna, więc polecam.