Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

źle się czuję w związkach ale nie chce być starą panną

Polecane posty

Gość gość

teraz mam 23 lata i jest bajecznie, ale mając 28-29 powinnam już mieć faceta, plany na ślub i dziecko :O boję się,że nie uda mi się to, zwiiązki mnie wyczerpują, poza tym lubię flirtować, jeden facet nie zaspokoi mojego ego

Gość gość
ja mam 28 lat i nie czuję że właśnie powinnam mieć ślub, a tym bardziej dzieci.

Gość gość
28 latko a kiedyś czułaś czy nigdy? nie boisz się samotności?

Gość gość
A z kąt to przekonanie że powinnaś? To chyba tylko w polsce takie myślenie zostało. Nie wiedziałam ze jeszcze ten termin, stara panna, istnieje w dzisiejszych czasach. Ja wyszłam za mąż koło 30. Nigdy nie miałam napięcia na tym tle. Mało tego, powiem Ci że dzisiaj wolałabym być sama. Bokiem mi to wyszło. Nie ulegaj presji, zapomnij o tym debilnym pojęciu,,,stara panna,, Ciesz się wolnością , a jak pojawi się ktoś odpowiedni to sama zachcesz zmienić swój stan. Nic na siłę. A i wyrzuć ze słownika słowo , powinnam. to słowo zawsze generuje poczucie winy. Prawdziwe obowiązki ma się wobec własnego dziecka.

Gość gość
powinno się, bo - chce mieć dziecko kiedyś, a nie chce rodzić po 30 roku życia, chcę by mialo młodą mamę i było zdrowe, ponadto spotkałam takiego, którego kochałam i mogłabym z nim mieć dziecko i ślub, ale nie układało nam się, bylam nieszczesliwa w związku, nadal go kocham, nie wiem czy do kogoś jeszcze poczuję coś takiego, póki co liczys sie tylko zabawa i ja

Gość gość
nigdy nie bałam się samotności. Nigdy nie czułam parcia na faceta, na dziecko też nie. Ja jestem tą 28-latką z porannego postu.