Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukającawózka

wózek adamex jogger proszę o opinie

Polecane posty

Gość szukającawózka

witam, czy któraś z Mam posiada ów wózek? szukam opinii na jego temat. Prawie się na niego zdecydowałam, bo ma dużą gondolę, kosz na dole, koła, w miarę zabudowaną (jak mi się wydaje) spacerówkę. Prosiłabym o opinie użytkowniczek, pozdrawiam

Gość gość
Up

Gość gość
Z tym nie pomogę. Ale mam baby jogger city Elite. Kapitalnie się sprawdza. Bardzo stabilny.

Gość gość
Kupiłam, jeszcze nie używam, ale jeśli to komus pomoze cos tam mogę napisać. Ogólne wrazenie wizualne jest ok, jakby sie czepiać szczegółów to się znajdą, np jak dla mnie niebyt ładnie wyścielona jest gondola, materiał jakby zwisa, nie jest ładnie napięty. Buda jest przyczepiona na rzep i w tym samym miejscu jest zatrzask od osłony do gondoli, takze jak chce się ją odpiąc to pierwsze co to odkleja się rzep a potem trzeba pociągnąc i odpiąc guziczek. Sama buda wygląda ładnie, materiał jest napięty, posiada dodatkowo rozpinany i rozkładany daszek w razie słonca, tak, ze gondola jest niemal cała zasłonięta. Jest to sprytnie zapięte zamkiem, takze nic sie samo nie otwiera i nie wysuwa. Jedyne co do budy to troche niewygodnie, ze trzeba z dwóch stron przycisnąc guziki zeby ją złożyc no i jak juz te guziki odblokujemy to buda robi się lużna i opada, nie ma możliwości ustawienia jej sobie w dowolnej pozycji, tylko na full az do zapięcia, a po odblokowaniu lata luźno. Sam stelaż, koła, amortyzatory, hamulec, sprawdzone przez męza są w porządku, kołą spore, pompowane, bardzo lekko się go prowadzi. O spacerówce nic nie powiem, bo zapakowana poleciał na strych, przyjdzie na nią czas. Ostatnia rzecz jaka wiem ze mnie będzie wnerwiać to kosz pod wózkiem. Ale niestety, przy wyborze wózka ciezko było aby wszystko było takie jak chcemy, jak kosz był ok, to kołą to kitu i odwrotnie. WYbrałam adamexa bo wygląda solidnie, ma fajne koła, dużą gondole, ale coś za cos: beznadziejny ten kosz pod spodem:/ Cały zapinany na suwak i do tego jeszcze ładowany od przodu wózka, czyli niedosc, ze trzeba go rozpinac zeby cos tam wpakowac to jeszcze wózek obchodzić do przodu. Juz wiem, ze bedzie mnie to irytować, ale mam nadzieje, ze jakosc całego wózka mi to jakoś zrekompensuje. No to chyba na tyle tej mojej litanii ;)

Gość gość
nie mam tego wózka, nawet go nigdy nie widziałam na żywo, ale z tego co piszesz z tym koszem, to jest fajna sprawa. Ja mam kosz otwarty, bez żadnych suwaków i wiecznie pełno tam piachu, brudu.

Gość gość
ja mam adamex ale nitro i jestem bardzo zadowolona z niego. Nie widzę w nim żadnych wad. Jeśli chodzi o składanie budki to można się przyzwyczaić i idzie to lekko i sprawnie. Rzepy się nie odklejają. Materiał fajnie się czyści - nawet zwykłą nawilżoną chusteczką. Materiał ogólnie jest świetny, dziecko się nie poci, tak samo w foteliku. Szybkie przełożenie adapterów i można śmigać zaraz gondolą lub nosidłem. Do tego dostałam w komplecie torbę w kolorze wózka - super pakowna, wszystko dla malucha się mieści. Gdybym miała kupować, wzięłabym ten sam model - ze względu na odpinaną część budki w gondoli. Polecam

Gość dzikidzik
ja w weekend odbieram swój :) Tych wózków na razie jest mało - spotkałam tylko jedną mamę z nim na spacerze i się wypytałam jak się sprawuje ( nie miała zastrzeżeń). Generalnie wygrywał w moich prywatnych zestawieniach różnych innych wózków pod kątem wielkości gondoli / osłonięcia spacerówki / kosza na dole / ceny. więcej mogę napisać w lipcu, kiedy urodzi się nam Córeczka :)

Gość gość
No własnie w sklepie mi powiedzieli, ze to jest model wprowadzony w kwietniu, więc na pewno trzeba bedzie chwile poczekac na konkretne opinie. Ja również zacznę użytkowanue w lipcu i faktycznie nie ukrywam, ze mocno rozpinana buda była dla mnie duzym plusem przy wyborze wozka na całe lato dla niemowlaka. Gondola ma tez pokrycie w formie moskitiery, ale za cholere nie wiem jak zamontowac, niby do zapięcia, ale jeszcze jakies rzepy tam są i nie wiem gdzie i jak je zapiąć...ale podejrzewam ze to jednak bedzie zbędny dodatek. Dziękuję za pocieszenie jesli chodzi o denerwujący mnie, zapinany na suwak kosz, faktycznie o tym nie pomysałam, ze ochroni przez brudem;)

Gość gosia222
Zarezerwowałam właśnie wózek Adamex Jogger. Wybierałam między nim a Pajero. Martwi mnie tylko system wypinania gondoli ze stelaża - trzeba mocno docisnąć przyciski - najpierw z jednej, a potem z drugiej strony. Nie da się tego zrobić jednocześnie, wózek należy obejść. Czy któraś z Was miała już przyjemność wypinać taką gondolę razem z dzieckiem?

Gość gość
Witam! Muszę napisać to w pierwszym zdaniu - NIE POLECAM jakichkolwiek kontaktów z firmą Adamex. Piszę niestety jako teoretyczna użytkowniczka wózka Adamex Jogger Alu Sport. Wózek ów miałam upatrzony ze względu na polskiego producenta, niezłą cenę i w miarę przyzwoity wygląd. Co prawda (teraz wiem, bo mam porównanie) miał swoje niedociągnięcia - mało płynnie działające wszelkie zapięcia i zatrzaski - wpinanie czegokolwiek i składanie wózka było utrudnione (oględnie mówiąc średnia jakość wykonania plastików), ale mimo tego wydawał się rozsądną opcją. Niestety firma okazała się KOMPLETNIE NIEGODNA ZAUFANIA. Zamówiłam wózek 01.07.2014 i po ponad miesiącu, po wielokrotnych monitach w sprawie dowiedziałam się od przedstawiciela handlowego Adamexu, że nie mają materiału na mój wózek (mimo, że figurował w katalogu) i nie wiedzą, kiedy będą ów materiał mieli, o ile w ogóle. Nie zamierzali mnie o tym poinformować, bo nie ma takiego zwyczaju, więc czekać na swój wózek mogłam równie dobrze kolejne 2 miesiące - z niepewnym efektem...Byłam zaskoczona arogancką i zupełnie niezainteresowaną klientem obsługą - szkoda, że pan odbierający telefon jako obsługa handlowa nie przedstawił się.. . Współczuję tym, którzy muszą cokolwiek w tej firmie reklamować po zakupie wózka, a pewnie takie osoby się zdarzają. Domyślam się, że poziom zaangażowania przedstawicieli Adamexu jest podobny. Ostatecznie zdecydowałam się na wózek Tutek Grander - zobaczymy - w sklepie sprawiał wrażenie porządniej wykonanego i łatwo się składał, choć niestety miało to odzwierciedlenie w cenie...

Gość gość
Pisałam już wcześniej o wózku z denerwujacym mnie koszem. Od dwóch miesięcy użytkuje i co mogę powiedzieć...spod gondoli twardy, dokupilam materacyk. Prowadzi się bardzo dobrze po wszelkich dziurach, ogólnie technicznie jest ok. Z fajnych rzeczy to wspomniany wcześniej rozpinany daszek w będzie, super sprawa na słońce, zakrywa sporą część gondoli ale nie blokuje przepływu powietrza. Funkcja odpiecia wierzchu budy kompletnie bez sensu. Docelowo ma to być przewiewne. Ok, tylko ze funkcji tej potrzebujemy jak jest gorąco, święci słońce. Tylko wtedy słońce święci przez ta siatkę na dziecko... Więc jedyne co to uchylam tylko lekko na dole budy żeby był przeplyw powietrza. Kosz na dole tak jak podejrzewalam wnerwia mnie strasznie, o ile zapinanie jest ok bo nie widać bałaganu w środku, ale to ładowanie od przodu to dla mnie porażka. I jak dla mnie mało funkcjonalna torba, brakuje kieszeni na zamek na wierzchu, całość jest zamykana na klapę więc żeby coś szybko wyciągnąć trzeba się z ta klapą męczyć, a pod nią jeszcze zamek, beznadzieja. Ale to sa takie moje denerwujące szczegóły, wygoda prowadzenia wózka wynagradza to jakoś;)

Gość gość
A czy ktos moze ma york alu marine? Nosze sie z zamiarem kupna takiego w listopadzie br. Co wy na to? Czy moze lepiej kupic inny np farpola?

Gość szczęśliwa mama89
Jeżeli chodzi o gondolę i fotelik fo samochodu to jestem bardzo zadowolona. Ale spacerówka to totalna porażka!!! Pałąk od budy niby jest regulowany jednak nie da się go zatrzymać w wybranej pozycji co powoduje że ciągle opada. Siedzisko po bokach jest bardzo plytkie i ja ciągle boję sie ze podczas wiercenia sie moja córeczka wypadnie po mimo tego że jest przypięta pasami. No własnie pasy- to kolejna masakra. Nie da sie w nich zapiąć mniejszego dziecka gdyż pas pomiędzy nóżkami jest bardzo dlugi i nie da się go skrócić. Ja używam wózka od 8miesięcy i nie robie tego jakoś szczególnie często wiadomo spacer czy wypad na zakupy a jedno z przednich kółek ma luzy na plastikach i pewnie niedlugo się rozpadnie. To tyle na temat tego wozka. Fajnie wyglada ale gdybym miała drugi raz wybierać to jednak bym go nie kupiła ze wzgledu własnie na kolokwialnie mówiąc SPACERÓWKE. Mam nadzieję że mogłam pomóc. Pozdrawiam

Gość gość
stanowczo odradzam wózki firmy Adamex ponieważ wszystko fajnie jak wydajesz dużo kasy podczas kupna a potem jak są jakieś reklamację lub coś potrzebujesz dokupic do wózka to Cię lekceważą i nie interesuje ich klient po zakupie. Właścicielka bezczelna traktuje człowieka przedmiotowo GŁĘBOKO ŻAŁUJĘ ŻE TAM KUPIŁAM WÓZEK I SZCZERZE ODRADZAM

Gość gość
stanowczo odradzam wózki firmy Adamex ponieważ wszystko fajnie jak wydajesz dużo kasy podczas kupna a potem jak są jakieś reklamację lub coś potrzebujesz dokupic do wózka to Cię lekceważą i nie interesuje ich klient po zakupie. Właścicielka bezczelna traktuje człowieka przedmiotowo GŁĘBOKO ŻAŁUJĘ ŻE TAM KUPIŁAM WÓZEK I SZCZERZE ODRADZAM

Gość gość
stanowczo odradzam firmę Adamex

Gość gość
witajcie , nie kupujcie tych wózków ponieważ skrzypią ,spacerówka jest ciężka, niewygodna, ogólnie się pruje materiał,są mili tylko przy zakupie

Gość gość
Siemka, wydałam ponad 2000 zł w tej firmie na wozek i nie mieli na stanie parasolki do kompletu upominałam się o nią 6 miesięcy i w końcu wlaścicielka poinformowała mnie że nie prowadzą sprzedaży wysylkowej nie mówiąc już o tym że nikt mnie nie poinformowal że parasolka jest w sklepie. Dziewczyny uważam że firma w której wydajemy cięzko zarobione pieniądze powinna nas traktowac tak samo jak płacimy 2000 i jak płacimy 50 zł. NIE POLECAM OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ. Właścicielka zapomniała jak zaczynała jak tak dalej bedzie traktowac klientów szybciutko jej sie noga poslizgnie.Dla mnie to jest inkasent jednorazowy mili jak kupujesz potem wszystko na nie!!!

Gość Elex
Wózek kupiłam, jeszcze nie miałam okazji testować ale z tego co do tej pory zauważyłam: nie było problemów ze składaniem i pakowaniem do auta, robi się to bardzo prosto i płynnie (jesli ja w 8mc dałam rade to po ciązy tym bardziej), jest lekki i na tym mi zależało, wykonany bardzo dobrze, z dobrego rodzaju materiału. Wady: na pewno dostępność wózka... miałam tyle szczęscia że akurat mieli na stanie w sklepie w pasującym mi kolorze ale sprzedawca jasno nam powiedział że firma adamex ma gdzieś polski rynek i często mówią że zamówienie zrealizują w 2 tyg, a czas oczekiwania przedłuża sie do 2-3mcy! Właściciel sklepu powiedział że jeśli chcemy może nam zamówić ale nie obiecuje że zdążą z realizacja przed rozwiązaniem.... mogę podejrzewać tylko że w razie jakichkolwiek reklamacji będzie podobnie... olewka na klienta.

Gość gość
Ja też kupiłam ale z dostępnością bardzo ciężko - a niby polska firma. W sklepie mieli akurat jeden egzemplarz, który przyjechał tego samego dnia więc szybko zarezerwowalismy. Jest bardzo lekki, zwrotny, ma amortyzatory więc po każdej powierzchni jeździ dobrze. Super wygląd i duża gondola - 84 cm. Nam na minimum 5-6 miesięcy musi starczyć bo zima przed nami więc to duży plus. Mi akurat torba na dole się podoba, zamknięta, duża, bardzo pakowna. Dobrze się składa, nie zajmuje dużo miejsca... Ja jestem bardzo zadowolona. Ponadto fajny materiał i kolor, uniwersalny w razie drugiego dziecka.

Gość gość
też posiadam wózek adamex jogger sports od kwietnia niestety był wtedy zupełną nowością i ciężko było wtedy o jakie kolwiek opinie na wózek czekałam tydzień jeżeli chodzi o wersję gondoli byłam bardzo zadowolona gondola duża daszek na słońce w upalne dni super się sprawdził do tego dla mnie kosz zapinany super niestety minus faktycznie że z przodu trzeba wkładać zakupy Od nie dawna używamy spacerówki i na razie ok minus że tył budki mógłby być bardziej połączony natomiast tak ok jest lekki ale nie dawno napompowaliśmy bardziej kółka lżej się prowadzi ale niestety za mocno i trzeba uważać żeby wózek nie wywrócił się do tyłu jednak mniej powietrza lepiej a nie da się spuścić ale ogólnie polecam jest bardzo mało tych wózków ja nikogo nie widziałam jeszcze ale jak gdzieś idę słysze same pozytywne opinie że śliczny funkcjonalny ładna gondola duża, orginalny wygląd itp naprawdę miło się słyszy jak ludzie nawet obcy mówią że ładny wózek a tez myślałam nad tutkiem ale dla mojego meża który jest wysoki śmiesznie wygląda taki wózek bo jednak poza mniejszą gondolą jest niższy widziałam na żywo pana z tym wózkiem podobnego wzrostu jak mój mąż i aż był zgarbiony bo mimo rączki na najwyższej wysokości to miał az garba tak się schylał do raczki :-( i tutków jest po prostu wysyp wszędzie gdzie idę do prawie większość to grander tutek a jednak adamex jogger jest bardzo mało i nie ma dużej różnicy cenowo

Gość magso
Ja mam Adamex Jogger i właśnie dzisiaj w trakcie spaceru złamała się konstrukcja wózka (odpadły tylne koła z ramą). Użytkuję wózek 10 m-cy ale niestety kupiłam wózek 3 m-ce przed urodzeniem dziecka i gwarancja się skończyła. Mogę wózek wyrzucić na śmietnik. Z innych usterek to na pewno opadający dach w spacerówce - ciągłe dokręcanie śrub - bezskuteczne. I wypadające zaślepki plastikowe. Ten wózek to porażka. Nie polecam.

Gość magso
A i potwierdzam opinię, że zapięcie małego dziecka w pasy to kolejny minus. Moja córka ma 11 m-cy i potrafi doskonale siedzieć a mimo to ciągle ślizga się w tej spacerówce, bo pasów nie da się odpowiednio wyregulować.

Drogie Mamy... zdecydowanie odradzam zakupu wózka firmy Adamex przede wszystkim z tego względu, iż wszelkie rozmowy z tymże producentem w kwestii reklamacji kończą się fiaskiem... Stwierdzam z przykrością iż w gondoli od strony wewnętrznej zrobił się grzyb, wózek nie został ani razu w jakikolwiek sposób zamoczony czy to przez dziecko, czy deszcz, ani tym bardziej nie stał w miejscu narażonym na wilgoć. W trakcie rozmowy tel. pracownik/własciciel?, był nie uprzejmy i starał mi się wmówić iż grzyb zrobił się z mojej winy. Ustaliłam z panem iż wyślę zdjęcia i opiszę co dokładnie się stało. Treść maila: "W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej przesyłam zdjęcia. Wózek używany jest od sierpnia 2014r ani razu nie został przemoczony przez dziecko ani tym bardziej nie spacerowałam w deszczu (co pan sugerował) a jeśli nawet spotkał mnie deszcz to zawsze była zakładana folia (były to może ze dwa przypadki, aczkolwiek zawsze był to mały deszcz, więc wózek nie mógł zamoczyć się w taki sposób aby zrobił się grzyb - nie dałoby się tego nie zauważyć. Z pewnością nie wkładałabym mojego dziecka wiedząc że jest zamoczony spód... Proszę zwrócić uwagę iż grzyb jest od strony główki... a na zewnętrznej stronie nie ma oznak zalania, grzyb zrobił się od strony wewnętrznej... Z całą pewnością pleśń była od dawna tylko zwyczajnie nie miałam potrzeby zaglądać do środka i dopiero gdy wydobył się nieprzyjemny zapach dziś sprawdziłam... Zaznaczam również iż wózek nie stoi w miejscach narażonych na wilgoć: garaż itp, tylko w mieszkaniu w bloku w którym pleśni nie ma. Proszę zwrócić uwagę iż spód został dziś wyprany i po praniu grzyb nie zszedł... Proszę zaproponować jakieś konstruktywne rozwiązanie zaistniałej sytuacji przykrej jak najbardziej dla mnie i mojego dziecka, ponieważ to ono zostało narażone na utratę zdrowia... Pragnę również podkreślić, iż wózek był i jest używany zgodnie z przeznaczeniem." niestety,do dnie dzisiejszego nie otrzymałam odp na powyższą wiadomość, mało tego, gdy próbowałam dzwonić na tel kom. ten co ostatnio pan w chamski sposób rozłączał się i nawet nie raczył odp na mojego smsa... brak słów... Z tego co się orientowałam nie jestem jedyną osobą zgłaszającą problem grzyba w ów wózkach... Nie wiem czy jest to wina producenta czy sklepu w którym zakupiłam wózek i z tego jak producent się zachowuje raczej juz się nie dowiem...

a co do samych wózków, to spacerówka jest zdecydowanie do d... i zupełnie się nie nadaje. Wielka masywna a przede wszystkim pasy bezpieczeństwa nie są pasami bezpieczeństwa tylko sznurkami zupełnie do niczego się nie nadającymi... Daszek opada mimo notorycznego dokręcania... Uważam że za te pieniądze można spokojnie kupić lepszy wózek i przede wszystkim producenta który będzie wrażliwy na sugestie, problemy swoich klientów...

Gość Elex
Gdzie dokladnie zrobiła sie ta pleśń? Bo szczerze wystraszyłam się teraz... Mieszkam na 4pietrze jestem po cc i nie mam innej opcji jak trzymać wózka w aucie i schodzic z dzieciem pod pachą. Oglądałam wczoraj wózek wszystko poodpinałam ale nigdzie nic nie zauważyłam... Wózek od 4mc garażuję w aucie, a pogoda jak widac za oknem zimowa i teraz sie zaczynam bac :/

Gość gość
Posiadam i uzywam Joggera od wrzesnia. Jest ciężki, ale to tak jak kazdy wózek. Byc moze lzejsze są niektore xlandery, bo mają inny rodzaj spacerowki. W Adamexie trzeba się trochę wysilic zeby wypiac gondole/spacerówke, ale da sie to opanowac. Stelaż trudno się sklada i zajmuje on duzo miejsca (przy zakupie zwracajcie uwagę,w ktorym miejscu znajdujd się punkt zgiecia stelaża,bo on tego zalezy jego dlugosc po złożeniu),ale to dlatego ze jest to model,w ktorym siedzisko jest dosc wysoko umieszczone. Torba pod wozkiem zresztą tez. To się sprawdza w terenie,np. Na łąkach i na zaspach snieznych.

Gość gość
Pisałam juz na początku, głownie o gondoli. Z niej byłam zadowolona, grzyba u mnie nie było. ALe spacerówka TRAGICZNA!!!!! Po prostu masakra... jak ja załuje, ze skupiłam się na gondoli przy zakupie bo dziecko ur na początku lipca chciałam jak najdłuzej w niej powozić i to się udało, dopiero w 8 miesiącu założyliśmy spacerówke. Wygląda PRZEOKROPNIE! Jest po prostu paskudna! Okropna, ohudna buda, która lata tak lużno ze na kazdej dziurze spada do tyłu, tragedia! DOdatkowo rozkłądany daszek nie jest zasuwany na zamek (jak w gondoli) tylko założony pod bude, wysuwa się, w gole wygląda nieestetycznie. Mąż na szczescie znalazł i dokrecił jakas srubkę i buda chodzi ciezej, ale idę o zakłąd ze pare razy ją złoze i rozłoze i znowu będzie spadac. Do tego nei da się jej napiąc, ciągle jest pomarszczna, wymięta, gggrrrrrrrrrrrrrrrr, no normalnie az się poryczałam jak to paskudztwo zobaczyłam. ALe zeby nie było, że tylko brzydka. Jest wąska, płytka, dziecko w kurtce ma ciągle rączki wypchane do góry. Pasy, yyy... jakie pasy? te przykrótkie, wąskie sznurki, ktorych regulacja zajmuje wieki i łamie wszystkie paznokcie? Dziecko nie ma szans siedziec normalnie, wiecznie zjezdza bo kiedy posadzi się je prawidłowo dupką przy oparciu to od kroku to pasa, ktory ma dziecko w tym miejscu trzymać jest dobre 15cm! Dziecko ciągle zjezdza i się zsuwa! Mój mały poki spi to jest ok, ale jak go posadze to zaczyna się wyginać, robić mostek, zsuwa sie, no masakra... A poki był w gondoli jak się budził unosiłam mu dno zeby cos widział i tak mogł jechac nawet godzine, a w spacerówce, ktora powinna być wygodniejsza i na dłuzsze spacery, po dosłownie 10min zaczyna się denerwować. Jestem załamana... nie stac nas na drugi wózek, a każdy spacer teraz to po prostu MEGA NERW! ODRADZAM omijajcie szeroko...

Gość gość
Witam, też jestem posiadaczem takiego wózka z Adamem. Moja opinia jest taka że gondola i nosidełko ok, u nas nie było problemu z pieśnią. Ale za to spacerówka to porażka na maxa. Daszek spada, śruby trzeba co chwile przekręcić, pasy to poprostu pomyłka a co jest najgorsze ze ta spacerówka jest strasznie mała mój syn ma 11 miesięcy i jest już mała i lada dzień muszę kupić nową spacerówke. Powiem tak jest ODRADZAM WOZEK JAGER jest wiele dobrych firm i za niecałe 2 tys. Można kupić rewelacyjny wózek.