Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7koliberek7

owulacja

Polecane posty

Gość 7koliberek7

sama juz nie wiem co myslec...lekarka mi pow ze skoro mam bole owulacyjne tzn ze owulacja wystapila bo bol spowodowany jest peknieciem pecherzyka a czytalam ze niekoniecznie tak musi byc....tym bardziej ze moja temperatura nie wskazuje na owulacje bo po bolach owulacyjnych 8 marca skoczyla mi w gore o 0,2 stopnia dzisiaj dopiero....

Gość gosc1224
tez mam taki problem bo nigdy nie wiem czy cykl byl z owulacja czy bez

Gość gość
zmien ginekologa, na takiego ktory zna sie na nmpr i nie bedzie pitolil ze bolu poznaje sie owulacje...

Gość lujjia
Takiego co bełkocze o nmpr omijaj szerokim łukiem. od stwierdzenia czy masz owulację i czy pęcherzyki pokaja jest monitoring cyku.

Gość 7koliberek7
ale mi glownie chodzi o bol owulacyjny...bo jeden lekarz mowi ze wiaze sie to z peknieciem pecherzyka i wylaniem plynow i ze jest to bol w trakcie owulacji a inny ze bol moze byc przed owulacja i nie wiem kogo sluchac

Gość ktos23
tez mnie to zastanawia jak to jest z tym bolem

Gość gość
niekoniecznie ból jest związany z pękaniem pęcherzyka, ja mam ból w każdym cyklu, a 1/3 z nich kończy się torbielą n z niepękniętego pęcherzyka

Gość gość
Jeśli twierdzisz, że temperatura nie wskazuje na owulację, to może potwierdź czymś swoje interpretacje, np testami lh albo mikroskopem owulacyjnym na ślinę

Gość gość
testy owulacyjne pokazuja jedynie skok piku LH, który może ale nie musi oznaczać owulacji

Gość 7koliberek7
po wpisaniu dzisiejszej tempki na wykresie program wyznaczyl mi owulaje na 8 marca, tempka idzie w gore

Gość gość
"esty owulacyjne pokazuja jedynie skok piku LH, który może ale nie musi oznaczać owulacji" Zgadzam się, ale jeśli wcześniej potwierdziło się owulację np 2 razy z rzędu monitoringiem, to testy czy mikroskop spokojnie później wystarczą

Gość gość
a ja się z tym nie zgodzę, ponieważ w jednym cyklu może być owulacja, a w drugim pęcherzyk nie pęknie i mamy torbiel, więc testy czy np. afrodyta to jedynie zabawki, które mogą lecz nie k muszą byc uzyteczne