Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc1224

co z ta owulacja

Polecane posty

Gość gosc1224

jesli jest bol owulacyjny to czy owulacja napewno wystapila?? i kiedy ten bol jest?? przed owulacja czy w trakcie

Gość gość
owulacje potwierdzi test owulacyjny LH robiony przed owulacja plus pomiar temperatury wskazujacy na skok temperatury poprzedzony minimum 6 nizszymi temperaturami, a po skoku 3 temperatury wyzsze o 0,5st. wtedy masz pewnosc ze owulacja byla ;)

Gość gość
nieprawda! owulacje moze potwierzdic jedynie monitoring cyklu,zaden test owulacyjny nie okresla,ze owulacja jest .wskazuje jedynie podwyzszone LH ale czy ostatecznie pecherzyk peknie to test owu nie okresli!to sa jedynie przypuszczenia,nic wiecej ból tzw owulacyjny tez nie jest dowodem na przebycie owulacji

Gość gość
Dlatego wydaje mi się, że dobrze jest pójść powiedzmy 2 razy na monitoring by sprawdzić czy owulacja na pewno występuje, a potem można korzystać z testów. Choć moim zdaniem bardziej się opłaca kupić mikroskop owulacyjny np Afrodytę, bo jest wielokrotnego użytku

Gość gość
Witam, Proszę o pomoc. Jestem teraz w 14 dniu cyklu, od 12 dnia cyklu mam uczucie wilgoci, śluz jest wodnisty, mam nudności, nadprodukcję śliny że tak powiem , bolą mnie jajniki- nie ciągle, raz na jakiś czas. Uważacie, że po prostu tak zareagowałam na owulację w tym miesiącu? Proszę o odpowiedź, bo sama już nie wiem co o tym myśleć. Może to jakieś zaburzenia hormonalne? Czy takie objawy owulacji są całkiem normalne, a u mnie po prostu nie wystąpiły wcześniej? Jeśli chodzi o ryzyko ciąży- raczej ją wykluczam. Ostatnio seks uprawiałam w grudniu, w nocy z 20 na 21. W grudniu okres miałam 7, potem 3.01, 31.01 i 27.02. Fakt, że podczas stosunku raczej miałam dni płodne, ale było on przerywany, a kolejne miesiączki miałam w terminie. Ostatnia miesiączka była trochę inna niż zwykle, mniej obfita, ale nie uznaje tego za objaw ciąży. Cykle mam regularne0 mniej więcej co 28, 29 dni. Patrząc na cykle od marca 2013 do lutego 2014, najkrótszy miał 27 dni, najdłuższy 31. Od czego więc te mdłości?