Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antybiotyk u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Córka ma 6.5 miesiaca zachorowała na zapalenie krtani. Od soboty dostaje antybiotyk oraz lek osłonowy na żołądek przy antybiotykoterapii. Od wczoraj robimy jej również z mężem inhalacje inhalatorem. Ogólnie jest poprawa córka już znacznie mniej goraczkuje trochę mniej je ale no raczej normalne jest osłabiona i boli ją gardło. Ale problem jest taki iż robi zielone kupy. I teraz tak. Robi zielone kupy bo nie toleruje antybiotyku czy robi zielone kupy bo to normalne przy tak silnych lekach ? Dodam iż kąrmie piersią plus do tego zupki itd. Ale teraz je odstawílam aby ułatwić córce przelykanie i ulżyć w cierpieniu. Z góry serdecznie dziękuje za odpowiedzi.

Gość Ana Ana
moje dziecko mając 3 tygodnie przy antybiotyku miało zielone kupy, a nawet śluz, to normalne przy takich lekach, ważne że choroba mija.

Gość gość
Dziękuje za odpowiedź. Bo takie zalecenie dostaliśmy w piątek wieczorem na pogotowiu aby podać dziecku antybiotykk. W sobotę od rana już dostała leki i zaczęły się zielone kupy. Dzisiaj byliśmy u pediatry który zalecił zmienić antybiotyki na zastrzyki bo rzekomo nie toleruje leku a trochę mi to nie na rękę aby zmieniać sposób podawania leku ponieważ antybiotyk w syropie ma brać do czwartku max piątku a zastrzyki ma brać przez 10 kolejnych dni i to dwa razy dziennie. Szkoda mi dziecka po prostu

Gość gość
Witam. Mój synek gdy miał 6 miesięcy trafił do szpitala z powodu silnego zapalenia oskrzeli. Antybiotyk był podawany dożylnie, dodatkowo inhalacje. W szpitalu byliśmy tydzień, potem antybiotyk był podawany domięśniowo. Po powrocie do domu u syna pojawiła się biegunka. Lekarz zalecił nam podawanie probiotyku Latopic, ponieważ ten probiotyk nie zawiera białek mleka ani glutenu-jeśli dziecko jest alergikiem-czytałam o mamie której dziecko miało po antybiotyku przez 3 tygodnie biegunkę, bo lekarz zapisał chyba Lakcid. Na pewno Latopic nie zawiera białek mleka ani glutenu. Zwróć uwagę na probiotyk, który podajesz synkowi. Lepiej podaj dobry, przebadany i taki, który może być stosowany u alergików

Gość gość
Przy lekach moga występować zielone kupy, to normalne