Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z seksem po porodzie ból

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Urodziłam dziecko w styczniu 2013 roku. Poród to było cesarskie cięcie-bez skurczy, miałam cesarkę ratująco, rozwarcie chyba na 2 palce (35tc). Ale do rzeczy: Kochaliśmy się 5 tygodni po porodzie było super aczkolwiek lekko bolało-ale to już po seksie, stwierdziłam że problem leży w tym że jeszcze trwał połóg. Potem miałam takiego stresa przed kolejną ciążą (po 1 nie stać nas na 2 dziecko, po 2 nie mamy warunków, a po 3 sama lekarka mówiła aby najlepiej odczekać minimum rok) że prawie się nie kochaliśmy, jak już to z żelem bo ja miałam taką blokadę, że nawet się zbyt nie podniecałam, używaliśmy żelu, po seksie przez 1-2 dni bolały mnie okolice wejścia do pochwy. Myślałam, że to może przez to, że nie byłam podniecona, ale że to przez żel. No ale przedwczoraj już sama miałam taką ochotę kochaliśmy się i znów ten ból ;/ wczoraj cały dzień mnie bolało. Miała tak któraś z Was?

Gość gość
może po prostu odzwyczaiłaś się od seksu? mnie po dłuższej przerwie też boli, ale później przechodzi i jest już ok, trzeba się częściej kochać

Gość gość
tylko ja zawsze przed ciążą używałam tamponów (rozmiar super plus) i po porodzie tylko podpaski w sumie jakiś czas temu próbowałam ich użyć i też bolało, myślę co jest włożyłam mini i dalej :/ nie wiem co jest :/ będę szła do gina po tabsy to się zapytam...

Gość gość
no tu też myślę, że "mała" 'nieużywana' to i ściśnięta, a Ty jeszcze masz podświadomie obawy i taki skutek trzeba się zabezpieczyć przed ciążą i ćwiczyć ;-) mój mąż swego czasu przyjeżdżał do domu raz w miesiącu i tez cierpiałam, a tampony do tej pory używam najmniejsze, a gdy przyjeżdzał to miałam wrażenie, że moja cipka sięga mi do kolan, regularne współżycie tylko pomoże nie łącz tych problemów z porodem

Gość gość
tez bym wbił swojego w twoją myszke ;)

Wnioskuję, że bierzesz tabsy, więc może po prostu masz problem z suchością pochwy. Też tak miałam, gdy karmiłam piersią. Zastosuj Hydrovag, globulki zawierające kwas hialuronowy, glikogen i kwas mlekowy. Nawilżają, regenerują mikrouszkodzenia oraz stabilizują pH. Zrób 7 dniową kurację a potem stosuj profilaktycznie 1-2 globulki tygodniowo. Ja tak właśnie je stosuję i obecnie nie mam żadnych problemów z nawilżeniem i bolesnymi stosunkami. Dodatkowo musisz się też przełamać i częściej się kochać:) http://kobiecosc.info/suchefakty/baza-wiedzy/walka-z-suchoscia-trwa-podejscie-trzecie-seks-w-ramach-profilaktyki-i-leczenia/

Gość gość
Cesarka nie ma nic do rzeczy bo inaczej niż w porodzie sn te sfery (pochwa, szyjka) nie są naruszone. Zmieniła ci się gospodarka hormonalna , masz przez to słabsze nawilżenie pochwy a jeżeli karmisz piersią to też może mieć wpływ. Idź do ginekologa , poproś o podstawowe badania hormonów.

Gość gość
brzydko mowiac twoja cipka jest niewyrobiona. ja jak mialam 2 lata calibatu to pozniej mnie bolalo bardziej niz przy inicjacji przez pierwszych 10 stosunkow. czesciej sie kochaj po prostu to wroci to do normy