Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o poważne odpowiedzi. Koszt.

Polecane posty

Gość gość

Możecie się podzielić kosztami założenia aparatu ortodontycznego. - ile kosztuje sam aparat. - jakie musieliście zastosować leczenie przed aparatem i ile was to kosztowało. - Ile razy trzeba chodzić na kontrolę i czy są płatne. Co się na nich ocenia. - po zdjęciu aparatu stosuje się jakieś nakładki specjalne - ile to kosztuje i w ogóle czy po zdjęciu aparatu podnosi się jeszcze jakieś koszta udoskonalające efekt? Podzielcie się.

Gość gość
mnie aparat kosztował1400 zyla do tego musiałem mieć wszystkie zeby wyleczone koszt 1000 zyla

Gość gość
Ja nosiłam aparat przez 2,5 roku. Tylko że ja miałam na górze stały a na dole zdejmowany i taką dodatkową maskę żeby wyciągnąć do przodu górną żuchwę (miałam wadę zgryzu). Jeżeli chodzi o wizyty to były one płatne. 100 zł za każdą ( chociaż to pewnie się różni w zależności od ortodonty. Podejrzewam że koszty mocno się nie różnią) za stały aparat na górę zapłaciłam 1200 zł. Efekty są widoczne już po pół roku ;)

Gość gość
Az tak długo nosiłaś? Ale chyba to indywidualna sprawa prawda? A co z 8? Bo mi na drodze do szybkiego aparatu stoją ósemki.

Gość gość
moja corka nosila aparat za 1500 zl plus comiesieczne wizyty za 70 zl i zmiany lukow co 4 miesiace, chodzila z tym 2 lata, w sumei wyszlo ponad 5 tys, aparat teraz co nosi ten co utrwala efekt kosztowal 450 zl i nadal sa wizyty

Gość gość
Hmm zastanawia mnie jak można rozwiązać problem wyjazdów i wizyt - wyjeżdżam raz w roku na 4 miesiące miesiąc przerwy niecały i potem 2 w sumie 6. Boję się, że zniweczę efekty.

Gość gość
wiesz gd opuscisz wizyte na ponad 3 miesiace to zerwa z toba umowe i bedziesz miala klopot

Gość gość
a ten aparat za 1200 i 1500 o których piszecie to był aparat na dół i górę czy tylko na dół lub tylko na górę. Bo mnie interesuje tylko na górę.

Gość gość
moja corka wyjechala na cale wakacje i prawie minelo 3 miesiace od ostatniej wizyty i wtedy ja przypadkiem zauwazylam na ksiazeczce ze nie wolno spoznic sie na wizyte ponad 3 miesiace, bo przestana robic i bedziesz musiala isc do innego i robic aparat od nowa, to taka przestroga dla cibie i innych

Gość gość
To co mam zrobić żyć z powietrza. Wydaje mi się że chyba da się to jakoś załatwić. Wizyta tuż przed wyjazdem i tuż po przyjeździe.

Gość gość
ten aparat za 1500 zakladany 2 i pol roku temu byl na gore tylko, koszt duzy, krzywe dwojki, wyrwany jeden zab, troche przeszlismy

Gość gość
Masakra żeście mnie dobiły z tym 3 miesiące.

Gość gość
musisz w takim razie uzgodnic wizyty, ich to nie obchodzi, zrywaja umowe i tyle, nie obchodzi ich czy bedziesz zyc powietrzem czy czyms tam, musisz chodzic na wizyty bo efektu nie bedzie, co miesiac aparat jest ustawiany za kazdym razem, naciagany, inaczej efektu nie bedzie, bedzie tylko strata pieniedzy

Gość gość z ładnym usmiechem
Ja nosiłam aparat 3 lata temu. Najpierw musiałam wyleczyć wszystkie zęby. Aparat miałam na samej górze, kosztował 1600zł, do tego co miesiąc wizyty na naciąganie drutów koszt 100zł za wizytę, jednocześnie co wizyte zmianiałam sobie gumkni na aparacie dzieki temu miałam kolorowy uśmiech

Gość gość
moze ci sie zdarzyc nie byc na wizycie jednej czy dwoch czy miec 3miesieczna przerwe ze wzgledu na wyjazdy, ale musisz liczyc sie z tym ze comiesieczne naciaganie aparatu niweluje wade, inaczej efektu nie bedzie, jesli zdecydowalas sie na aparat musisz poswiecac mu czas

Gość gość
Ja świetnie zdaję sobie sprawę z wszystkiego ale jednak wyjazdy to nie moja fanaberia a konieczność. Wiec poświęcenie nie ma tu nic do rzeczy. Owszem mogę rzucić robotę i iść pod most. Będę się wyróżniać fajnymi zębami o ile mi starczy na wizyty. Ale dzięki w ogolę za taka informację. Będę się dopytywać PRZED jak to załatwić polubownie. A brakiem efektów się raczej nie boje bo mam niewielką wadę. Wiec nawet minimalny efekt mnie zadowoli.

Gość gość
ja nie chcialam ci zlosliwie napisac, tylko po to zebys wiedziala jak to jest, zebys potem nie byla w szoku

Gość gość
no ja wiem ze ty wyjezdzasz i tez dobrze wiem ile kosztuje wizyta ortodonty zagranica, tam bys zaplacila kilka razy wiecej niz w polsce

Gość gość
Rozumie, nie podejrzewałam cię o złośliwość, jestem ci/ wam mega wdzięczna o tym, że zostało to powiedziane bo byłabym po założeniu aparatu mega zdziwiona i pewnie zła. A tak przed faktem mogę popytać o to jak rozwiązać tę kwestię.

Gość gość
Ja nosiłam aparat przez 2 lata i przez ten czas wydałam na moje ząbki 9600 zł. Ale ja miałam dość sporo dodatkowych zabiegów.

Gość gość
wlasnie bylabys zla a tu mozna zawsze cos sie dowiedziec, skoro masz mala wade to moze przeciagniete wizyty nie zaszkodza,

Gość gość
Tak czy inaczej dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Gość megitka87878787
Jedli wyjezdzasz na tak dlugo to polecam aparat bezligaturowy.drozszy bo za jeden luk trzeba wydac 1800 zl.ja mam dwa luli.nosze rok i w kwietniu zdejmuje.zaleta sa wizyty bo raz na 3 miesiace.poza tym nie slyszalam o zrywsniu umowy.glupoty piszecie