Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ploom

Doradźcie mi.

Polecane posty

Gość ploom
Ja teraz nie wiem kiedy dostanę okresu :( Bo ostatni mi się przesunął o 5 dni i teraz nie wiem czy mam liczyć,że będzie wcześniej czy jakoś tak później...Więc schiza nieskończona :D

Gość ploom
a co do testów i objawów ciąży,też już raz przechodziłam przez coś takiego,ale wtedy to już ciąża byłaby wielkim cudem,bo nie było takiej możliwości,a nawet jak dostałam okresu to się schizowałam i zrobiłam masę testów,oczywiście każdy negatywny :)

Gość gość
cykl liczy się od początku miesiączki, to jęsi ci się przesunął o pięć dni czyli zamiast 1.03 dostałaś 5.03 to liczysz 28 dni (przy cyklach 28 dniowych) od 5.03

Gość ploom
Tzn miesiączkę miałam co 30 dni,i miałam dostać 01.03,ale dostałam 25.02.czyli 5 dni wcześniej i teraz nie wiem ile mam liczyć dni od ostatniej miesiączki 30 czy 25.

jak masz nieregularny cykl to trudno to przewidzieć - po prostu spodziewaj się następnej miesiączki w tych widełkach... tym bardziej powinnaś się bardzo dokładnie zabezpieczać mając nieregularny cykl

Gość ploom
Właśnie tylko ten jeden cykl był taki nieregularny,ponieważ miałam bardzo dużo stresu,w sumie nadal mam,do tego byłam wtedy chora i brałam antybiotyk.A tak to zawsze był co 30 dni jak w zegarku,co do godziny.No i ten był o wiele mniej obfity,ale nie jestem w ciąży,nawet byłam z tym u ginekologa no i właśnie mówił mi,że tak się czasami może zdarzyć,ale teraz się denerwuję bo kurcze pierwszy raz zrobiłam coś takiego z chłopakiem no i jest ogromny strach :(

nie denerwuj się, bo z tego stresu znów ci się coś poprzesuwa - jasne że odstępstwa od normy się zdarzają, dlatego właśnie naturalna metoda antykoncepcji ma z prawdziwą antykoncepcją niewiele wspólnego, wystarczy jakiś stres, choroba i wszelkie pomiary szlag trafił :). Powtarzam - naprawdę prawdopodobieństwo ciąży jest nikłe - nawet gdyby był ten preejakulat, jak mówisz, to musiałby być on wprowadzony głęboko, by coś się mogło wydarzyć - plemniki są *****iwe, ale na zewnątrz nie potrafią długo przeżyć. Gdyby po takich zabawach zachodziło się w ciążę, mielibyśmy o wiele większy przyrost naturalny, zwłaszcza wśród młodzieży ;)

Gość gość
to tak samo jak ja, ale skoro pani mówi że to niemożliwe raczej no to już się nie martw :p żyj czymś innym, graj w piłkę, przejdzie ci a następny okres przyjdzie zanim się obejrzysz

Gość gość
mam jeszcze pytanie do pani czym może być ten brązowy śluz zaraz po miesiączce czy to jakieś plamienia? mam to już 5 dni, pierwszy raz się z czymś takim spotkałam :( to normalne? mam jeszcze wzdęty brzuch ae nie odżywiam się zrdowo przez ostatni tydzień co 2 dni ostatnio pizza :/

Gość ploom
Mam zamiar tak zrobić :) Nie chcę się tym stresować,bo teraz widzę,że nie mam czym :) Strasznie się cieszę,że jest tu choć jedna mądra i wyrozumiała kobieta,która potrafi wesprzeć i uspokoić,to naprawdę ma dla mnie duże znaczenie,jeszcze raz dziękuję! :*

Gość gość
jaka pani haha? ja ginekologiem nie jestem, ale mi zawsze okres zaczyna się i kończy brązowawym plamieniem, czasem kilkudniowym, mam tak miesiąc w miesiąc

Gość gość
chodziło mi raczej o tą fly away, ze względu na to że jest dorosła postawiłam na szacunek :) a ja się z tym pierwszy raz spotkałam :( i to już trwa 5 dni :( to normalne?

jestem dorosłą ale dobrze rozumiem się z młodszymi i nie czuję się "panią" ;)

Gość gość
więc czy mogłabyś coś poiwiedzieć mi na ten temat ? :)

no ten gość z 20:29 to byłam ja... mogę tylko tyle powiedzieć, co sama zaobserwowałam u siebie - u mnie to całkiem normalne, może nie 5 dni, ale np. jedna doba przed okresem i jeszcze 3 po okresie mam takie brązowawe plamienia, niezbyt obfite, jak cię to niepokoi, przejdź się do ginekologa

Gość gość
chyba troszkę za młoda jestem żeby iść sama

Gość gość
jeśli to nie jest na 100%objaw ciąży, to zaczekam z tym aż do czasu następnej miesiączki

no ale chyba ktoś z tobą pójdzie, co? Rozmawiasz z mamą o takich sprawach? Powiedz jej, że niepokoją cię te plamienia i niech się z tobą przejdzie

Gość gość
powiem jej, ale napączątek chciałam się upewnić co do tej ciąży, bo moja mam też będzie się niepokoić, sama rozumiesz...

Gość ploom
To powiedz o tym swojej mamie,powinna zrozumieć :) Po drugie nastolatki również powinny odwiedzać co jakiś czas ginekologa,to żaden wstyd.Trzeba się przebadać i sprawdzać co jakiś czas czy wszystko jest w porządku :)

Gość gość
dziękuję bardzo :)

ale dziewczyny - weźcie pod uwagę, że przez internet to żadne porady, jak będzie się coś działo niepokojącego, zawsze lepiej odwiedzić lekarza, ok?

Gość ploom
Oczywiście,jak nie pojawi się u mnie miesiączka od razu robię test ciążowy i biegusiem do ginekologa.

Gość ploom
Tzn On chciał wiesz wejść we mnie na chwilę,ale zmył i wytarł preejakulat,no i w ostateczności we mnie nie wszedł,ale wiem i uważam na to,bo stosunek przerywany nie jest dobrą antykoncepcją,ale powiedz mi justi32 czy w moim przypadku jest możliwość ciąży? :(

Gość justi32
Ciężko mi powiedzieć, lepiej będzie jak Twoją sytuację oceni lekarz, możesz zadać pytanie na stronie wpadka.pl Tam na pewno Ci odpowie ;)

Gość plom
Dziewczyny,jestem założycielką tego tematu i chciałabym się was poradzić...Czy przed okresem można mieć dużo śluzu takiego jak podczas dni płodnych?Dodam,że jestem w 28dc i okres ma pojawić się za 2 dni,mam wszystkie objawy nadchodzącej miesiączki,jednak zastanawia mnie ten śluz,bo przeważnie miałam sucho przed okresem.Czy normalne jest,że ma się uczucie mokrości w pochwie i jest dużo śluz,takie jak na dni płodne,bądź bardziej grudkowatego,ale też ciągnącego?

Gość gość
miałam to samo tydzień przed miesiączką, dostałam ją normalnie, swędziało mnie jeszcze, mama mówiła że tomoże jakiś grzyb czy coś...