Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie moge zajść w ciąże, czuje że jestem bezpłodna

Polecane posty

Gość gość

powolu się załamuje. Chyba nigdy nie będę mieć dziecka.

Gość gość
Po pierwsze ile czasu się starasz

Gość gość
8 miesiecy

Gość Allora
A jakie badania robiłaś?

Gość gość
jak na razie żadnych

Gość Allora
To zacznij od badań. Idź do lekarza, niech sprawdzi czy masz cykle owulacyjne. Na stwierdzenia, że jesteś bezpłodna jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Wróciłam właśnie od koleżanki, starała się ponad 2 lata. Więc nie trać nadziei :-)

Gość gość
Spokojnie. Idz do lekarza. Zrob badania hormonalne partner maz niech zbada nasienie i dzialajcie dalej. Ja o pierwsza ciaze staralam sie 3 lata poronilam w 6 tyg o druga ciaze staralismy sie ponad rok, urodzilam w 5 mcu i dziecko zmarlo. Ale si nie poddaje walcze dalej o bycie mama.

Gość gość
2 lata chyba się załamę totalnie

Gość gość
ja słyszałam ze aby zajsc w ciązę trzeb sie rozluznić na maksa - najwięcej osób zachodzi na wakacjach. Trzeba sie odblokowac psychicznie no i wiadomo kochac sie w plodne dni. Ja bym sprobowala jeszcze ze 3 miesiące max i jak nic z tego nie wyjdzie to wtedy do lekarza. Ponoc wiele par stara sie o pierwsze dziecko do roku czasu - nie ma co panikowac

Gość beatka26
jesli Cie pociesze to ja tez boje sie tego ze jestem bezplodna stramy sie od pol roku ale ja juz zglosilam sie do lekarza , wyszly problemy z owulka do tego kazal zrobic rozne badania i meza tez zbadac zobaczysz napewno nam sie uda nie wolno sie poddawac

Gość gość
Ja starałam się 1,5 roku. Błędem bylo to że nie zrobiłam badań po kilku nie udanych cyklach. Okazało się że mam problemy z tarczyca. Wystarczyło zacząć brać leki, do tego użyliśmy testów owulacyjnych i byłam w ciąży. Nie zalamuj sie tylko zrób podstawowe badania. Może się okazać że to nic ppoważnego a wymaga tylko uregulowania hormonów. Bez żadnych badań możesz starać się w nieskończoność i popadać w depresję. Glowa do góry.

Gość gość
chyba tak zrobię

Ja obecnie jestem w 4 tc ciąży, a o dziecko starliśmy się ok roku. Przyznam że odkąd przeszłam na zdrowsze odżywianie, spadłam 6 kg i powiedziałam sobie "daj sobie na luz i nie przejmuj się wszystkim" to proszę od razu się udało :)

Gość gość
Polecam zrobic badania tak jak radza dziewczyny wyzej, tylko powiedz u lekarza ze starasz sie ponad rok, ja mialam za wysokie hormony i przez to tez mialam problem z zajsciem

Gość gość
dziewczyny , każcie przebadać się facetom , najprostsze badanie i nie traci się czasu. U nas wyszły problemy u męża. Mamy dzieciaka z in vitro, bo już nie było czasu na leczenie .