Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak u Waszych dzieci stwierdzono przerośnięty 3 migdał?

Polecane posty

Gość gość

Pytam, bo moja córka dostała dziś skierowanie na zabieg usunięcia, a w sumie to lekarka w żaden konkretny sposób nie zbadała czy to faktycznie migdał. Raczej na podstawie wywiadu. Poza tym zaglądała w gardło (ale tak normalnie jak przy normalnym badaniu) i badała słuch dziwnym aparatem. Skąd wie, że to faktycznie to? Jej objawy to lekkie chrapanie, problemy z wymową (6lat) częsty katar, niedosłuch

Gość gość
skonsultuj u innego lekarza, ale nie rozumiem skąd taka nieufność wobec specjalisty ;/

Gość gość
kobieto,po objawach już bym wiedziała,że chyba migdal przerosniety.idź do zwykłego laryngologa by potwierdził.ciesz się,że ktoś wykrył,usuwaj szybko może jeszcze jest szansa,że dziecko słuch odzyska. u nas pediatra stwierdziła przerosła,na zwykłej wizycie,był naprawdę wielki,wysłała do laryngologa ten potwierdził,też mieliśmy niedosłuch,miesiąc po usunięciu dziecko prawie odzyskało słuch w całości.cud po prostu.cieszę się,że mieliśmy takie szczęście i że wadą nie została.

Gość gość
gołym okiem nie da sie tego stwierdzić

Gość gość
badaniem recznym, nieprzyjemnym swoja droga - ale skutecznym

Gość gość
a nieufnosc do specjalisty zawsze zalecana, bo widac golym okiem ze baba nie zbadala - wiec jakie sa podstawy by ufac? tego sie z wywiadu nie dowiesz.. moja corka miala takie same objawy i powiekszonego migdala nie miala i wlasnie dwukrotnie przeprowadzone badanie reczne to potwierdzilo juz miala miec zakladane dreny na uszy [wieczne zap. ucha, niedosluch, gesty katar zatokowy trajacy caly rok] gdy zmienilam lekarza i mam zdrowe, nieoperowane dziecko

Gość gość
Ja mam super lekarza rodzinnego, który spojrzał na córkę i na podstawie nosa i oczu stwierdził, ze ma b. duży migdał. Poszłyśmy na badania- potwierdziło sie ;) Wycięliśmy

Gość gość
12.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość badaniem recznym, nieprzyjemnym swoja droga - ale skutecznym x tp badanie jest bardziej niż nieprzyjemne i nie jest skuteczne. Ja przez migdał prawie ogłuchłam bo podczas 2 takich badań (przez najlepszego swego czasu specjalistę w Lublinie- dr Staniosa) nic nie wykryto.

Gość gość
up

Gość u nas stwierdziła
to wspaniała logopedka, która ma wiedzę większą od niejednego lekarza. jakos pediatra się tgeo nie dopatrzyła, a ona juz na pierwszej wizycie wyczuła w czym problem z moimd zieckiem

Gość gość
wlasnie 3 migdal rozpoznaje sie przy zwykłym zagladaniu do gardla,to oczywiste;) poza tym sa dodatkowe objawy np oddychanie przez usta,dziecko spi z otwarta buziączeste infekcje gardla,katar ,czesto słabszy słuch noi i nieprzyjemny zapach z ust sie tez zdarza

Gość gość
Moje dziecko ma powiiekszony migdal-diagnoza laryngologa-ale niby nie do wyciecia, zapisal Zyrtec. Tyle, ze to nic nie dalo, dziecko w nocy tak mi sapalo, ze slyszalam w swojeej sypialni a pewnej nocy zaczelo sie dusic kaszlem. Poszlam do pediatry, stwierdzil zapalenie oskrzeli i ostre zapalenie migdalow, zapisal antybiotyk i kazal isc do laryngologa, bo jego zdaniem migdal nalezy usunac. Mam wizyte za dwa tygodnie.

Gość gość
nie da się zobaczyć przerośniętego migdała zaglądając tylko w gardło!!!! :o:o:o

Gość gość
moje dziecko ma miec wyciete migdaly. jestem przerazona. Jak u was wygladalo wyciecie,narkoza?

Gość jabladolica
nas też to czeka

Gość gość
my zrobiliśmy badanie nosogardła (fiberoskopowe, robią to np. w klinice MML ) i wyszedł taaaaaki 3 migdał, że już było wiadomo skąd to chrapanie, infekcje, zielony gil i smrodek z buzi.