Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alexis12345

Czy to może być grzybica?

Polecane posty

Gość Alexis12345

Witam wszystkich serdecznie. Zwracam się do kogokolwiek znającego się na medycynie. Otóż rozchorowalam się i mój lekarz przypisal mi antybiotyk Augumentin. Biorę go od czwartku, wszystko było w porządku, jednak w niedzielę(wczoraj) zaczęły mi przeszkadzać dziwne przykre i intymne dolegliwości - zaczerwienienie i swedzenie warg sromowych, uczucie ciągłego wręcz gorąca w tamtych miejscach. Okolice o***tu również są podraznione. Jestem przerażona... przeczytałam, że skutkiem ubocznym owego antybiotyku, którego używam może być grzybica pochwy. Dodam, że w sobotę uprawialam peeting z moim partnerem i tym jestem jeszcze bardziej przerażona(ze mogl się tym zarazić). W dodatku antybiotyk ten bralam juz pare razy, oczywiście na zmianę z innymi popularnymi antybiotykami, które przypisywal mi mój lekarz. Pomocy... :(

Gość nevermindxxx
Wydaje mi sie ze to jest grzybica. Jesli dodatkowo towarzysza ci przykro pachnace uplawy i bol przy oddawaniu moczu to na sto procent grzybica. Udaj sie do apteki po masc clotrimazolum jakies 3-10 zl smaruj minimum trzy razy dziennie i po dwoch dniach zobaczysz juz roznice. Ale gdy calkowicie zniknie uzywaj masci jeszcze przez dwa tygodnie. Zmniejszy to prawdopodobienstwo nawrotu choroby. Nie martw sie to nic zlego i prawie kazda kobieta przechodzi grzybice pochwy chociaz raz w zyciu. :)

Gość gość
Grzybicy samym kremem Clotrimazolum nie wyleczy. Możesz się nim jedynie wspomagać czekając na wizytę u ginekologa, który przepisze odpowiednią kurację dopochwową, a w silniejszym stanie także doustną. Ja się męczę z grzybicą. Ostatnio wydałam na leki 200zł i było już OK, a teraz dostałam okres i znowu mnie zaczyna swędzieć MASAKRA.

Gość gość
przy antybiotyku koniecznie trzeba brać probiotyk osłonowo i probiotyk ginekologiczny również, u mnie się sprawdza lactovaginal dopochwowy, na świąd i otarcia okolic intymnych i o***tu używam provag żelu, można go dostać bez recepty, używam po prysznicu na czystą skórę, w ciągu dnia też jeśli czuję taką potrzebę

Gość gość
Mnie infekcje grzybicze zdarzają się przynajmniej 2 razy w roku, najczęściej dotyczą okresu wakacyjnego, dlatego w tym roku przed wyjazdem zrobię sobie kurację probiotykiem dopochwowym np. invagiem, ze względu na to że zawiera aż 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego. Jeśli chodzi o leczenie partnera to moim zdaniem warto leczyć się wspólnie, pomimo braku objawów u partnera po co ryzykować wzajemnym zarażaniem się.