Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy biegacie w czasie ciąży

Polecane posty

Gość gość

Czy uprawiacie Jogging? Ja się przymierzam ale jak przystało na Polkę której wmawia się że w ciązy tylko joga i pływanie , boję się trochę.

Gość gość
ja biegam ...6mc krotki dystns

Gość gość
ja nie uprawiałam zadnego sportu ciąże przeleżałam bo miałam problemy z donoszeniem, ale jeżeli u ciebie jest ok- przed ciążą byłaś aktywną fozycznie osobą to jak najbardziej jest to wskazane potem podczas porodu też ponoć jest lżej :)

Gość gość
Ja uprawiałam do 7msc a potem pływanie. Poród miałam szybki bo od odejścia wód i pierwszych skurczy do urodzenia minęły trzy godzinki :)

Gość gość
Dzięki za komentarze. Biegałam przed ciążą umiarkowanie trzy razy w tygodniu . W całym pierwszym trymestrze odstawiłam sport ale brakuje mi tego i chciałabym zacząć ponownie biegać tylko...no właśnie, mój lekarz patrzy na mnie jak na dziwoląga i sądzi że z takimi cytyję "wariacjami" trzeba poczekać na czas po połogu. Zadania są podzielone bo i tradycja naszych rodaków jest inna. Moja siostra mieszka za granicą i dla niej to coś normalnego. Ciąża rozwija się u mnie prawidłowo. Może spróbuję jutro 5 minut pobiegać i tak stopniowo będę przełużać i łączyć ze spacerem. Zapomniałam dodać że jestem w 14 t.c

Gość gość
ja jestem najmniej aktywną osobą w swiecie i urodziłam w 8 godzin więc nie za dużo w porównaniu do tych co rodzą po 16-20 godzin moja koleżanka bez uprawiania sportu urodziła w godzinę więc nie jest to wielka zależność

Gość gość
Zamiast biegać to może idz na basen. Skoro lekarz nie jest przekonany to może nie warto ryzykować. ..

Gość polna rosa na betonie
no ja nie biegam bo się boje o maluszka i biegać nie zamierzam za to po porodzie owszem

Gość gość
nie powinno się biegać w ciąży ze względu na podwyższone tętno podczas takiego wysiłku, no chyba że jakiś trucht...ale ja bym nie ryzykowała.