Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaraz mam podać maluszkowi gluten ale nie wiem jaką kaszkę podać pomooocy

Polecane posty

Gość gość

ktoś, kiedyś pisał że 7 zbóż ale to jest od 6 miesiąca a młody ma 4 skończone więc powiedźcie konkretnie co podać bo tyle tego a ja się w ogóle nie orientuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
skoro gluten jest od 6 miesiąca to czemu chcesz podawać w 4 miesiącu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gluten jest od skończonego 4 miesiąca..a ta kaszka którą ktoś polecił jest od 6 dlatego pytam jaka kaszka z glutenem jest od 4

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja piernicze,wiesz co to jest gluten?myslisz ze on jest tylko w kaszkach hippa od 6 msc?:D dlaczego takie kretynki maja dzieci?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no np. kasza manna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kaszka manna z bobovity

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Justann
A ja polecam kaszki firmy Sun Baby, błyskawiczne, pełnoziarniste (więc nie powodują zatwardzeń), nie musisz ich gotować tylko wsypujesz do wody (o temp. bodajże 50 stopni) i mieszasz. Super sprawa, bo większość kaszek albo trzeba gotować, albo są z niekoniecznie zdrowymi dodatkami. Można kupić w sklepach ze zdrową żywnością, są z glutenem i bez. Kosztują jakieś 14 zł, opakowanie 250g, starczają początkowo na długo, bo podaje się ich niewiele.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nestle kasza manna mleczna. W pudełku jest ona, nie w torebce. Ja tym serwowałam gluten dzieciakom.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
albo dawać zwykłą kromkę chleba. Dziecko w wieku 4 mcy będzie ją ciamkać w buzi i to już też jest porcja glutenu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gluten wprowadza się stopniowo czyli 1 lyzeczka kaszy manny doposilku np. mleka, kaski kukurydzianej albo zupy. Nie żaden chleb, bo tam glutenu jest jest za dużo ani nie pełną porcję kaszy manny tylko na początku troszkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość g2222
jezu czy wy na prawde nie znacie innych kaszek niz bobovita i hipp?czy tak trudno zrobic zwykla kaszk i dodac starte owoce?macie 2 lewe rece?wasze matki mialy problmy psychiczne,jakies zaburzenia emocjonalne ze wychowaly taki niedorajdy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No właśnie ja też chciałam dziś zakładać podobny temat. Synek tydzień temu skończył 4mce i planuję powoli wprowadzać inne pokarmy. Kaszka manna na początek i też myślę o takiej zwykłej, robionej, a nie o tych hippach i innych rozpuszczalnych. Tylko nie wiem, jaka firma będzie najlepsza. Kupiec, Lubella? Ze sklepów ze zdrową żywnością trochę się boję kupować, bo wiadomo, że to nie schodzi tak jak normalne wyroby, a nie chcę kupować starej żywności.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×