Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co ile zmieniacie pieluchy

Polecane posty

Gość gość

Zakladajac ze dziecko nie zesralo sie jak dlugo moze mieć jedna pielyche? Ja uzywam dady i,zmieniam co ok 6 godzin w nocy w ogóle czasem pielycha przecieka a jak u was?

Gość gość
tez uzywam dady...maly ma 4 m , noc cala na jednym..a w dzien roznie co 2-4 h zalezy jak napecznialy..

Gość gość
z reguly co 3 godziny w dzien, w nocy jak sie obudzi na jedzenie (ma 4 miesiace), uzywam pampersow tych bialych i niby one sa suche nawet po nocy, do tego maja pasek, ktory niby pokazuje czy jest mokro ale wole nie ryzykowac, ze sie poodparza lezac we wlasnych szczochach brzydko mowiac. co 6 godzin? dla mnie to zdecydowanie za rzadko. tak mi sie kojarzy z kobieta, ktora trzyma podpaske pol dnia w gaciach, bo przeciez jest sucha a nie pomysli, ze nawet na tych malych ilosciach wydzieliny mnoza sie caly czas bakterie

Gość gość
z reguly co 3 godziny w dzien, w nocy jak sie obudzi na jedzenie (ma 4 miesiace), uzywam pampersow tych bialych i niby one sa suche nawet po nocy, do tego maja pasek, ktory niby pokazuje czy jest mokro ale wole nie ryzykowac, ze sie poodparza lezac we wlasnych szczochach brzydko mowiac. co 6 godzin? dla mnie to zdecydowanie za rzadko. tak mi sie kojarzy z kobieta, ktora trzyma podpaske pol dnia w gaciach, bo przeciez jest sucha a nie pomysli, ze nawet na tych malych ilosciach wydzieliny mnoza sie caly czas bakterie

Gość gość
ale słownictwo jak z rynsztoku :P Ale napewno jestescie po studiach, pracujecie na wysokich stanowiskach macie wille z basenami a męzowie zarabiają 10000 mc

Gość gość
Zmieniałam i zmieniam wtedy kiedy pielucha pełna, oczywiście, kiedy kupa. Zmieniam też przed każdym wyjściem z domu do przychodni, sklepu na basen. W nocy od dawna nie zmieniam w ogóle. Chyba, że dziecko mi się przebudzi na tyle, że mogę zmienić (i o ile jest potrzeba). Jak było młodsze, to owszem zdarzało się, że dziecko budziło się z zasikanym brzuchem, teraz już nie (tzn. na przesttrzeni ostatnich kilku miesięcy raz). Ale cóż.. moje dzicko to chłopiec, śpi na brzuchu i w dodatku często podkurcza nóżki. W związku z tym, jeśli zasika za dużo, to wszystkie siki oczywiście kierują się ku górze pieluchy, aż w końcu nie ma na nie miejsca i pielucha przeciekała (nieważne czy dada czy pampers). Teraz po prostu oprócz kaszki, którą dziecko je na kolację, daję niewielką ilość napoju. Poza tym. kiedy dziecko było młodsze, to najpierw była kąpiel, .potem kolacja i od razu spanie. Więc siki "pokolacyjne" trafiały już do nocnej pieluchy. Teraz jest najpierw kolacja, potem kąpiel i dopiero spanie. Więc jeszcze przed snem zdąży się wysikać (do pieluchy, do nocnika lub robi do wanny ehm). Więc zawsze to o jedno siknięcie do nocnej pieluchy mniej. Pilnuję też, by założyć mu tę pieluchę dosyć wysoko z przodu. Autorko, a może pieluchy robią się już przymałe? Ja zauważyłam, że mój przesikiwał, jak dziecko dochodziło do granicy wagowej pieluchy, np. 3 były do 9 kg, a jak miał 8,5kg to już cześciej w nocy pielucha nie wytrzymywała. Teraz dziecko ma 14 miesięcy, waży 9,5kg. Pieluchy ma 4 i tylko jeden raz był mokry na brzuchu.

Gość gość
"zesrało"??? no łądnie sie wyrażasz. Ja zmieniam jak jest już pora czyli zuć że w pampersie pełno. Kiedyś zmieniałam co chwie, bo córka raz zrobiła siku i juz płacz w niebogłosy tak długo aż nie miała zmienionej pieluchy. Po 3 miesiącach jej się na szczęscie odmieniło. Uzywamy pampersów

Gość gość
No zesralo sie nasralo jak kto woli

Gość gość
a nie lepiej zamiast zesrało się powiedzieć po prostu zrobiło kupę 🖐️

Gość gość
Tępe kury domowe nie potrafią się wysłowić poprawnie...