Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wybrać? Pytanie do doświadczonych mam :)

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy jak uważacie co będzie najlepsze w tej sytuacji. Chodzi o wybór wózka i fotelika. Na początku chciałam kupić wózek 3w1 tak aby mieć możliwość montowania fotelika na stelaż od wózka, bardzo często jeżdżę samochodem więc wydawało mi się to praktyczne. Później doczytałam, że te foteliki od wózków nie zawsze są bezpieczne itd że szajs a poza tym z tych fotelików dziecko szybko wyrasta taj na prawdę. To pomyślałam, że może lepiej kupić porządny fotelik taki żeby służył długo dziecku no od 9 do 36 kg i wózek 3w1 ale nosidełko do tego wózka wozić w bagażniku i przekładać dziecko w razie czego....Może trochę kłopotliwe ale już sama nie wiem...

Gość gość
Hmm według mnie najlepiej porządny fotelik dostosowany też do noworodka.

Gość gość
Radzę osobno fotelik do samochodu. W 'kołysce' od wózka zniesiesz do auta, do bagażnika chowasz i po kłopocie. Fotelik do auta poużywasz dłużej, to prawda.

Gość gość
fotelik zawsze możesz kupić oddzielnie, w wózek np. 2w1, dobry fotelik mozesz od kogoś odkupić, po jednym dziecku, zazwyczaj są w dobrym stanie, no chyba że ktoś po kilka godzin dzień w dzień z dzieckiem jeździł...taki fotelik do 9 kg, jak dziecko z tych mniejszych to potrafi i niemal do roku służyć, średnio do 8, 9 miesięcy, więc wcale nie tak krótko...

Gość gość
No właśnie tak teraz myslę, że chyba jednak zainwestuję w porządny fotelik który posłuży nam dłuzej a tego fotelik od wózka będę wozić w bagażniku ;/

Gość gość
najlepiej zainwestować w porządny fotelik bezpieczeństwo ponad wszystko a poza tym starczy na dłużej.

Gość gość
ja miałam do wózka fotelik maxi cosi. To było bardzo praktyczne tym bardziej że jeżdziłam fiatem panda i kazdy cm auta sie liczył. Teraz mam sporo wieksze auta ale jak urodze kolejne dziecko to skorzystam z tego samego rozwiązania.

Gość gość
Kup porzadny fotelik musi byc bezpieczny. Nie radzę kupowac uzywanego bo nigdy nie wiesz czy nie jest po wypadku. Konstrukcja w środku może byc naruszona nawet po zwyklej stluczce i potem w razie czego moze nie spelnic swojej funkcji. Dobry fotelik to podstawa i w razie wypadku ratuje życie. Nie warto na nim oszczędzac. A te dokładne do wozka to szajs. Poszukaj testow bezpieczeństwa, sa takie rankingi w internecie. WWybiera fotelik który je zdał.

Gość gość
*miało być. Wybierz fotelik który je zdał.

Gość gość
Z maxi cosi jest taki lacznik który pasuje do większości wózków. Wpinasz go na podwozie i na to fotelik.

Gość gość
Przecież fotelik potrzebujesz od urodzenia, bo z tego co piszesz wynika że od początku masz zamiar z dzieckiem jeździć, więc noworodka w taki 9-36 kg nie wsadzisz, tak czy inaczej jak dziecko będzie miało kilka miesięcy, a na pewno przed roczkiem czeka cię zmiana fotelika. A sama miałam wpinany w stelaż od wózka Mutsy fotelik maxi-cosi czyli nie najgorszy. Te z tej samej firmy co wózki bywają owszem, różne, tzn. nieraz nie najgorsze tylko po prostu bez atestu.

Gość gość
Kup nosidło 0-13 lub 0-18 Porządne jakieś!!! do niektórych wózków można dokupić adaptery do nosidełek (np. do maxi cosi). A pytanie takie.. czy na prawdę musisz fotelik mocować na wózku? gdzie i po co>?

Porzadny fotelik to podstawa, poza tym dla dziecka jest lepiej jezeli dluzej jezdzi w nosidelku poniewaz jest wtedy bezpieczniejsz lepiej jest glowka chroniona a jazda tylem do kierunku jazdy jest o wiele bezpieczniejsza... a jaki wozek 3w1 kupic zamierzasz? My mamy Maxi Cosi mure plus 4 i jestesmy zadowoleni w zestawie byl fotelik Pebble i jest super... bezpieczenstwo przede wszystkim czy jedziesz piec minut czy piec godzin...

Gość gość
wlasnie dziecko nie powinno dlugo jeździć w foteliku

Gość gość
Foteliki maxi cosie pasuja do wozkow mutsy. Ja tez stawuam na bezpieczeństwo przede wszystkim.