Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saraaa18

Stanowiska pracy po pedagogice.

Polecane posty

Gość saraaa18

Na jakich stanowiskach pracy mogę pracować, po ukończeniu studiów licencjackich: pedagogika opiekuńczo- wychowawcza? Chodzi mi o konkretne nazwy stanowisk, np. w prywatnym przedszkolu.

Gość gość
-kasjerka -żywa taśma produkcyjna -sprzątaczka

Na żadnym. Osób po pedagogice jest multum i nie jest to kierunek, po którym łatwo się załapać w przedszkolu czy innym ośrodku opieki nad dziećmi. Możesz próbować szukać sobie stażu w przedszkolach, wysyłać CV (chociaż radziłabym osobistą wizytę) oraz sprawdzać na lokalnej stronie Kuratorium Oświaty czy nie ma jakichś wakatów. Ale radziłabym nie ograniczać się tylko do tego rodzaju pracy. Rozejrzyj się też w innych miejscach, w których mogłabyś/chciałabyś pracować. Tak naprawdę sam licencjat niewiele Ci daje, jeśli przy tym nie masz o***tych praktyk czy staży (patrz: Praktyka czyni mistrza, blog.tomastest.eu) i jakichś konkretnych umiejętności. Zbadaj rynek pracy w swoim mieście, zastanów się, co teraz możesz robić, gdzie aplikować. I... bądź cierpliwa. Życzę powodzenia

Gość saraaa18
Już miałam staż w jednym przedszkolu jako pomoc nauczyciela, w drugim przedszkolu jako opiekunka dziecięca. Teraz kończy mi się staż jako opiekunka dziecięca i dyrektorka chce mnie zatrudnić jeszcze raz na staż w tym przedszkolu, tylko nie mogę już być jako pomoc nauczyciela i opiekunka dziecięca i się zastanawiam na jakie stanowisko mogłabym być teraz na stażu.