Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza miesiączka po porodzie sn

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie odnośnie pierwszego okresu po porodzie sn- jak on u Was wyglądał? Kiedy dostałyście? Jak długo trwał? Pytam, bo dostałam 2 dni temu. Rodziłam ponad 2 m-ce temu. Okres mam bardzo obfity, duzo czesciej niz normalnie musze zmieniać podpaski. W nocy np.uzyłam w razie czego wkładu poporodowego (w razie,gdyby miało przeciec..). Bólu jako takiego nie mialam. Dodam, ze to pierwszy porod byl, dosc ciezki. Troche martwie sie takim ubytkiem krwi, bo w trakcie porodu sporo stracilam. Potem dlugo musialam brac zelazo..

Gość gość
Dużo zależy od sposobu karmienia. Ja karmiłam piersią i dostałam pierwszy okres 10 m-cy po porodzie

Gość gość
a ja z kolei karmiłam tylko piersią co 2-3 godziny w dzień, w nocy co 4-5 godz a dostałam @ miesiąc po porodzie. Była bardzo obfita i bolesna

Gość gość
krótko karmiłam piersią. A co z obfitoscią..?

Gość gość
Ja prawie nie karmiłam, ale wg mnie karmienie tylko opóźnia, ale nie wpływa na obfitość. Ze mnie się lało. Raz było tak, że z pokoju nie zdążyłam pójść do łazienki i ciekło mi po nogach. A trwało około tygodnia. Takie obfite to miałam 3. Ale na szczęście rzadko. Ja mam cykle ok co 40 -45 dni

Gość gość
Ja karmilam ponad pół roku. Okresu dostalam po okolo miesiacu id skończenia karmienia. Tez by obfity ale sie uregulowalo po kilku razach ale jak cie to niepokoi to moze waro wybrać sie do lekarza.

Gość gość
4 tyg po porodzie, trwał 10 dni, musiałam używać podkładów poporodowych, tak się ze mnie lało. Był bezbolesny. Nie karmie.

Gość Paula_1980
No właśnie też się zastanawiam kiedy u mnie zawita. Jestem 7 miesięcy po porodzie, ale karmię tylko piersią i to bardzo regularnie (często), więc pewnie jeszcze poczekam. Ale wcale jakoś za tym nie tęsknie:)

Gość gość
Ja dostałam 2 miesiące po porodzie ( cesarka). Okres by taki jak wcześniej, ani zbyt obfity ani skąpy. Nie towarzyszyły mi żadne dolegliwości.

Gość gość
Ja karmie juz 11 mc ale nie mam jeszcze @ słyszałam że jak sie dostaje w czasie karmienia to laktacja ponoć jest osłabiona? Spotkałyście sie kiedy z taką opinią?

Gość Lułanda
Ja tez karmiłam piersią do 6 tygodnia życia dziecka wyłącznie, później stopniowo wprowadzałam mm, okres dostałam po 5 mcach po porodzie( wciaż jeszcze karmiam, ale dziecko jadło już inne rzeczy też) , pierwszy był skąpy, ale 2 kolejne bardzo obfite, aż mi się zdarzały "awarie" :O

Gość gość
Kurde prawie każda mama z którą rozmawiam mówi że są bardzo obfite miesiączki po porodzie szczególnie sn. Jak pomyśle ebym miała teraz dostać to ąż mnie skreća;/

Gość Lułanda
Ale dlaczego - miałam obfite, ale całkowicie bezbolesne, gdyby nie konieczność zmiany podpaski i ...plamy na spodniach w ogóle nie wiedziałbym,że mam okres :D A jakoś na tampony po porodzie nie mam ochoty :/

Gość Lułanda
Ja jeszcze myslę ,że ta obfitość bierze się stąd, że miałam (przynajmniej 2 ostatnie) długie cykl (dobrze ponad 30 dni).

Gość gość
Ja pierwsza dostalam jakies 2mies po porodzie. Byly takie jak przed ciaza. Moze troche mniej bolesne. Cylkle mam28 dniowe

Gość gość
No to u mnie rekord. Dostalam okres równo 18 miesięcy po porodzie. Nie był obfity, taki jak przed porodem. Karmię piersią nadal.