Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyglądają wody płodowe

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny ! :) jestem w pierwszej ciąży, w czwartek zacznie mi się 9 miesiąc i tam się zastanawiam jak wyglądają wody płodowe ? Możecie mi to jakoś opisać ? Byłam przez ostatni tydzień w szpitalu, bo już mam rozwarcie i lekarze mówili, że w każdej chwili poród może się zacząć

Gość gość
Jeśli wszystko jest w porzadku to są przezroczyste,praktycznie taka zwykła woda. W zapachu są słodkie. Jak odejdą to na pewno będziesz wiedziała,ze to jest to.:-) Mi odeszły na 12h przed porodem,miałam takie po prostu mokre majtki.

Gość gość
mnie zaniepokoila ze mam mokro.za mokro na wkladce. wody zaczelu mi sie saczyc.

Gość gość
Właśnie się tak zastanawiam czy jak to zaczyna się sączyć to w jakim czasie przemaka jedna wkładka..jak Wy miałyście ? Bo ja na wkładcie miewam śluz jakiś np. czasami jest trochę mokra..ale to chyba nie wody płodowe, ale możliwe, że dziecko schodzi do kanału rodnego

Gość gość
A mi odeszły w momencie jak wstałam z łóżka,poprostu. Uczucie jakbym się posikala,bo cieklo po nogach,kolor przezroczysty,zapach nie wiem nie wachalam,byłam w szoku powodzenia

Gość gość
Wody plodowe mają raczej konsystencje wody,są rzadkie. Mi odeszły jak spalam,natychmiast się obudzilam. Kiedy wstalam z łóżka pocieklo trochę po nogach,a po kilku minutach poczułam dziwny ból w krzyżu i już wiedzialam,ze się zaczęło.

Gość gość
Jak ze mnie chlusnęło to zostawiłam na łóżku małe jeziorko. Z patologii zaś na porodówkę płynął za mną wartki strumień. Ciekło ze mnie 10 godzin. No ale ja miałam wielowodzie.

Gość gość
Ja nie mam ani małowodzia ani wielowodzia, przynajmniej żaden lekarz nic mi na ten temat nie mówił..ale od wieli osób słyszę, że mam mały brzuch i boje się, że albo mam mało wód albo dziecko jest za małe.. :/