Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to zwiastuje poród?? do doswiadczonych Mam. 39 tc

Polecane posty

Gość gość

Witam was dziewczyny. Jestem w 39 tc i 3 dni. Termin porodu mam na 15-za trzy dni. Nic sie nie dzieje,zero jakichkolwiek objawow ktore moglyby wskazywac na zblizajacy sie porod oprocz tego ze od jakiegos tygodnia odczuwam wieksze parcie na pecherz i zdecydowanie zmniejszone ruchy dziecka. A wczoraj wieczorem takjaby wiecej sluzu i uczucie kłucia w szyjce macicy-tzn.kilka razy tak dosc mocno mnie zakuło a dzis rano po przebudzeniu bol jak na okres ale taki bardzo,bardzo delikatny tzn normalny. Brzuch mam od 2 tyg opadniety. Myslicie ze cos sie pomału u mnie rozkreca?? bo przez ten brak mysle ze przenosze a nie chcialabym miec wywoływanego porodu

Gość gość
up

Gość gość
Ja też już z niecierpliwością oczekuję na poród, bo termin mam na dzisiaj. I powiem Ci szczerze, że jak czytam o tych wszystkich objawach przepowiadających to możesz sobie tam wszystko dopasować w zależności od sytuacji. Bo: możesz mieć biegunkę, ale możesz też mieć zaparcie, możesz nic nie mieć, a możesz wymiotować, ale nie musisz :) dziecko może się normalnie ruszać, ale może się mniej ruszać, może Ci odejść czop, ale wcale nie musi, co więcej może Ci odejść i to zwiastuje poród w najbliższym czasie, ale może się zdarzyć, że urodzisz dopiero za 2 tygodnie, możesz mieć mnóstwo energii, ale też możesz czuć się strasznie zmęczona. Generalnie, loteria jak dla mnie. Pozostaje tylko czekać, bo mi się już codziennie wydaje, że mogę urodzić, bo mam przeczucia, tylko te przeczucia to na razie się nie sprawdzają.

Gość gość
Wiesz jesteś już na takim etapie, że poród się zbliża to na pewno są jego oznaki, ale to jeszcze nie powód żeby jechać do szpitala...do szpitala jedź jak nie będziesz czuła ruchów dziecka luz zaczną odchodzić Ci wody, albo będziesz miała skurcze co 10 minut..ja jestem w 36 tc i takie bóle jak na okres słabsze lub silniejsze mam już od jakiegoś czasu szczególnie wieczorem i w nocy

Gość gość
objawy, które opisałaś też mam od jakiegoś czasu :) a z tym parciem na pęcherz to miałam tak mniej więcej przez tydzień, że musiałam w nocy 3 razy wstawać na sikanie. Teraz przeszło... KTG w zeszłym tygodniu wykazało, że nie ma skurczów.

Gość gość
Dokladnie, mozesze miec wszystko, mozesz nie miec nic. Ja nie mialam objawow zadnych. Dzien spedzilam aktywnie, lato bylo, na zakupy poszlismy, bylam po terminie, wiec mialam rutynowe ktg, nic nie pokazalo. Wieczorem bylismy jeszcze z mezem na rybach, wedka pomachac (tzn ja siedzialam sobie na kocyku i ksiazke czytalam). A w nocy obudzilam sie bo mialam morko i okazalo sie, ze sie nie spocilam z upalu, ani nie posikalam ze szczescie, tylko mi po prostu wody odeszly. Czop zaczal mi odchodzic nastepnego dnia w szpitalu, ale jeszcze wtedy nie urodzilam. Ale to juz inna historia... A brzuch mialam od 7 miesiaca nisko (od 6 miesiaca dopiero zaczal byc widoczny i sie okazalo, ze po prostu jest tak nisko z natury)

Gość gość
Ja mialam podobne objawy i ciaze przenosilam dwa tygodnie. Kazdy organizm jest inny u ciebie moze byc inaczej.

Gość gość
To moze ale nie musi zwiastowac rychły poród :) ja takie kłucia (parcie główki dziecka) czułam na dłuugo przed porodem, brzuch też opadł dużo wcześniej. Z śłuzem roznie było,.,, a urodziłam 2 tyg.po terminie :)

Gość gość
ja też takie bolesne kłucie czułam. Do tego doszły okropne bóle w krzyżu, gorsze od samego porodu potem. Z kłuciem chodziłam 2 tygodnie, a z bólami krzyża 3 dni...rodziłam w 42 tc

Gość gość
Hej! Jestem w 36 tc, pare dni temu brzuch mi opadł, mam biegunke od paru dniu i pobolewa mnie brzuch jak na okres, do tego jestem ciągle zmęczona, a dzisiaj spuchły mi palce u rąk, czy to może oznaczać, że poród się zbliża i czy nie za wcześnie?

Gość gość
ja jestem w 35 tc i brzuch mi opadł już daaawno, póki co nic nie zwiastuje porodu :P

Gość Nika gość
Dziewczyny, ja nie miałam żadnych objawów, dosłownie nic. Wieczorem jeszcze goście byli u nas. Potem obudziłam się w nocy z bólem jak nie wiem co i za trzy godziny już miałam dziecko po tej stronie. Wody mi nie odeszły, ani żaden czop.

Gość gość
A ja proponuję,szybki,sex,połóż się z zawartością na 40 minut i poród na tym etapie pewny.u mnie poskutkowało o 4 nad ranem odeszły mi wody(sex miałam w celu właśnie wywołania porodu)sperma ma podobno jakieś super działanie na szyjkę,wiec do dzieła,powodzenia