Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu uzywacie tak głupich opisów?

Polecane posty

Gość gość

Czemu służy tak dziwne zdrabnianie na tym forum? Staraczki, 9miesieczniaki,majówki/styczniówki....Nie możecie po polsku?

Gość gość
dziecinnieją

Gość sally1989
fakt, to irytujące :)))

Gość gość
A lepiej napisać "kobiety, które zaczynają się starać o dziecko"? Albo "kobiety, które będą rodziły w kwietniu". Wcale mi takie skróty nie przeszkadzają.

Gość gość
Dlatego wolę porypańców z ogólnej :D Tu przeważnie same matki polki wszechwiedzące kłócące się nieraz nad wyższością porodu naturalnego nad cesarką i o inne bzdety. Zdrobnienia i niektóre nicki - te z bajek dla maluchów powalają :D

Gość gość
"kobiety, które zaczynają się starać o dziecko"? Albo "kobiety, które będą rodziły w kwietniu". - Niekoniecznie, równie dobrze można napisać ''starające się o dziecko, lub rodzące w kwietniu'' moje ulubione ''październikówki'' ......:O

Gość gość
To są wg ciebie zdrobnienia?? To jak brzmią formy niezdrobniałe? Staranice, 9miesięczuchy, majuchy?

Gość gość
To są wg ciebie zdrobnienia?? To jak brzmią formy niezdrobniałe? Staranice, 9miesięczuchy, majuchy? Jesli juz tak czepiasz sie szczegółów to wiedz, że nie może być form niezdrobniałych od czegoś czego w ogóle nie ma w słowniku polskim, a napisałam ''zdrobnienia'' bo to jedyne najbardziej trafne określenie jakie w tym momencie przyszło mi do głowy.

Gość gość
A powinno przyjść do głowy słowo "neologizm". Jak ktoś sam jest infantylny i niedouczony to niech się nie bierze za krytykę innych osób.

Gość gość
Nie mam pewności czy słowo ''neologizm'' byłoby wśród tu obecnych zrozumiałe. Chyba ,że zamieniłabym to na ''neologizmeczki'' :*

Gość gość
śluzik, fasolka, brzusio, cycusie ....

Gość gość
siedzą w domu na L4 24h/7, wpatrzone w kreskówki , do pracy sie nie chce ruszyć, wszystko wiedza najlepiej bo naczytały się Mamo to ja, nie dziwota że rozum obumiera

Gość gość
bo to same lochy rozklapiochy pisza co zaraz bachor beda miałay a w mózgu, o przepraszam móżdzku kaszka z mleczkiem

Gość gość
Sama jestem w ciąży i dlatego zdecydowałam się zajrzeć na to forum, ale im dłużej tu siedzę tym mniej dziwi mnie stereotypowy obraz współczesnej matki-polki na zasiłku.