Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mama 24

uspianie noworodka

Polecane posty

Gość smutna mama 24

jestem załamana to moje pierwsze dziecko i wszystko jest dla mnie nowe ale do rzeczy mam problem z usypianiem mojego dziecka ( wczoraj skończyła 2 miesiące) tzn ona by chciała usypiać przy cycu bujana albo w gondoli wózka ale to nie koniec bo kiedy zaśnie a chce ją przełożyć do łóżeczka to po około 5 minutach się budzi od dwóch dni wkładam ją do łóżeczka by samodzielnie zasypiała ale nawet jak zaśnie to się budzi z krzykiem

Gość gość
najgorsze pierwsze 3 miesiace, potem juz latwiej,moj tez usypial tylko na rekach, pozniej zaczelam stosawc metode ktora polega na tym ze odkladasz dziecko do lozeczka, swiatlo zgaszone, zadnych lampek, dajesz buziaka i wychodzisz jezeli dziecko placze bierzesz na rece uspokajasz, buziak i kladziesz i tak do skutku,nigdy nei zostawilam placzacego dziecko w lozeczku, po dwoch dniach syn sam usypial w lozeczku, oczywiscie poczatkowo przy nim siedzilam bo jescze sie wiercil marudzil ale nei plakal, teraz wzywa mnie tylko jak mu wyleci smoczek :) minus tej metody jest taki ze moj syn usypial w ciemnosci takiej calkowitej , ostatnio bylismy w szpitalu 9 dni a wiadomo tam nigdy ciemno nei jest, wiec musialm go usypiac na recach, na szczescie po powrocie do domu wszystko wrocilo do normy a nawet jest lepiej bo teraz po obiedzie odkladam go do lozeczka , wieszam mu zabaweczki i tak nei wiadomo kiedy ucina sobie drzemke

Gość smutna mama 24
mam nadzieję że nauczy się spać sama i w dzień chociaż kilka godzin prześpi bo jak na razie w dzień nie śpi w ogóle nie wiem dlaczego jedne dzieci śpią ładnie i w nocy i w dzień a drugie nie mam nadzieję że się nauczy bo perspektywa ciągłego bujania mnie przeraża :(

Gość gość
nauczy nauczy, moj spal 10 h dziennie , teraz jako neimowlak spi dluzej niz jako noworodek, tez mi bylo ciezko i zdaje sobie sprawe ze nie dajesz rady, sprobuj tej mojej metody moze sie uda :)

Gość smutna mama 24
mówisz o metodzie odkładania do łóżeczka i podchodzeniu w tedy kiedy płacze ?

Gość gość
tak, odkladasz jak placze to podchodzisz , satrsz sie uspokoic jezeli placze nadal wez an raczki przytul i odloz i tak w kolko, ni epozwol zeby usnela na rekach, troche cierpliwosci i napewnos ie uda, moj zalapal po 2-3 dnaich