Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu mnie nie akceptują?

Polecane posty

Gość gość

Chyba popadnę w depresję. Rodzina męża mnie nie akceptuje. Obgadują mnie, krytykują metody wychowawcze, wystrój mieszkania, wygląd, pracę. Jak mamy do nich iść to aż mi słabo. Najbardziej boli mnie to co mówią o moim dziecku. Szwagierka powiedziała wprost, że jest jej zdaniem jakieś krzywe ;(.

Gość gość
Tez tak mam, za wyjątkiem tego ze nasze dziecko uwazaja za 7 cud świata i najlepiej jakby mogli to by sobie je zabrali. mam to gdzies, przestałam do nich chodzic. A co na to Twoj mąż?

Gość gość
pewnie sa zazdrosne :P a co na to twoj maz? powiedz cos wiecej o tej rodzince meza , czy szwagierka ma meza i dzieci czy jest samotna stara panna bo jesli to ostatnie to wtedy mozna zrozumeic jej frustracje :D

Gość gość
witaj mieliśmy podobnie i to w sumie po roku związku wyszło szydło z worka a mianowicie obecna teściowa obgadywała mnie na prawo i lewo, mąż się wkurzył nie odzywał się do niej z 6 miesięcy, ja już słowa na siebie nie usłyszałam.

Gość gość
mąż każe mi się nie przejmować, a ja tam chodzę, bo nie chcę robić mu przykrości. On nie wierzy w to, że jego święta matka mnie obgaduje, ale była jakiś czas temu akcja z jego siostrą i wygarnął jej wszystko. A jaka ona jest? Ma męża, on pracuje za 1200, ona nie pracuje. Mieszkają kątem u teściów. Chciałaby dziecko, ale nie stać ich. Wydaję mi się, że trochę zazdrości mi mieszkania w kamienicy po babci.

Gość gość
Nie mają co robić, to cię obgadują. Dla zdrowia psychicznego nie powinnaś się z nimi w ogóle spotykać, to chamscy, złośliwi i wredni ludzie, im szybciej odgrodzisz się od nich tym lepiej dla ciebie. Ja mam taką rodzinkę męża, do niczego w życiu nie doszli, nie mają wykształcenia, nie pracują, alkohol, imprezy, żyją jak pasożyty, jak się z nimi kłóciłam to miałam jeszcze gorzej, odpuściłam i w końcu jestem szczęśliwa, nie spotykam się z nimi, mąż też nie :)

Gość gość
Rodzinka mojego meza tez mnie nie akceptowala. Im bardziej staralam sie ich jakos do siebie przekonac tym bylo gorzej. Obgadywali mnie i traktowali jak pomiot. W koncu jak urodzilam corke mialam ich w d***e. Zaczelam ich traktowac tak samo jak oni mnie, bylam dla nich pyskata, i wiesz co? Teraz mnie lubia. Wrecz nadskakuja. A ja juz mam gdzies ich akceptacje. Zbyt duzo krzywd mi wyrzadzili zebym mogla teraz tak sie z nimi przyjaznic. Olej to i traktuj ich z gory. Badz zolza to zobaczysz jak szybko zmienia o tobie zdanie

Gość gość
Chciałabym żeby mnie lubili, ale to niemożliwe. Na dodatek twierdzą, że wykorzystuję mojego męża, bo pomaga mi przy dziecku .

Gość gość
Kobieto ogarnij sie nie mas zjezyka w gebie? Mowilam ci badz dla nich wredna to zobaczysz, albo zerwa kontakt albo beda sie podlizywac. Na jednym i drugim dobrze wyjdziesz. Ja sobie nie wyobrazam zeby teraz tesciowa mnie w czyms pouczala, a jak by powiedziala ze wykorzystuje meza zeby sie zajal dzieckiem to bym ja chyba wysmiala i zjechala od gory do dolu. Wiem trzeba miec szacunek do starszych ale to dziala tez w druga strone. Oni mnie nie szanowali wiec teraz role sie odwrocily. Pokaz ze masz ostry jezyk i nie daj sie krytykowac.

Gość gość
Następnym razem tak zrobię. Bo ja mam za miękkie serce :/.

Gość gość
A i jeszcze jedno, jak nastepnym razem tesciowa skrytykujewystroj domu to odpowiedz jej ostro ze ona w nim mieszkac na pewno nie bedzie i nie musi sie podobac albo jak powie cos na temat wygladu, to odpowiedz ze przynajmniej jestes mloda i sprawna i nie masz kurzych lapek pod oczami. Zobaczysz jam sie zdziwi. A szwagierce tez powiedz jak jeszcze raz powie jakacs uwage na temat twojego dziecka, wiem ze zazdroscisz bo sama miec nie mozesz i pewnie miec nie bedziesz. Pewnie zrobi jej sie przykro ale co tam. Tobie tez bylo przykro wiec odegraj sie a nie grasz ofiare

Gość gość
Jak masz miekkie serce to musisz miec twarda d**e. Pokaz ze nie dasz soba pomiatac i nie patrz na meza bo on ma to gdzies jak jego rodzinka cie traktuje (wiem z autopsji). Nie tlumacz sie ze jemu nie chcesz zrobic przykrosci. Pomysl o sobie, badz przez chwile pieprzona egoistka, nie daj soba pomiatac! Nie nadstawiaj drugiego policzka bo zawsze bedziesz ofiara. Postaw ich do pionu i niech zaczna cie szanowac.

Gość gość
Pewnie jesteś jedynaczką i nigdy się nie biłaś z bratem? To i teraz nie potrafisz się wybronić od takich komentarzy.

Gość gość
Nie, mam siostrę.

Gość gość
Dobry przyklad z tym biciem z bratem. Ja sobie nie wyobrazam zeby tesciowa mi dawala te swoje rady jak mam sie dzieckiem zajmowac. Kiedys tak bylo a jakze! Ale szybciutko sprowadzilam ja na ziemie i nigdy wiecej sie nie wtracala. Sama musialam sie bronic przed ich atakami. Meza to nie obchodzilo, zawsze mowil nie przejmuj sie. Wiec sama sobie poradzilam i jak widac skutecznie.

Gość gość
U mnie wynika to z tego, że jestem nauczona przesadnego wręcz szacunku do stsrszych :/. Ale spróbuję się postawić.

Gość gość
Ale wszystko ma swoje granice. Ty ich szanujesz a oni ciebie nie musza? Ja tez bylam taka p***a jak ty. Ale szybko sie opamietalam. Nie kaze ci ich wyzywac bo to uwlacza godnosci, ale odgryzc sie, pokazac ze jestes zolza a nie potulnym barankiem ktory wszystko znosi. Dlatego tak po tobie jada. Jak bedzie trzeba krzyknin na nich a nawet zrob awanture. Niech cie wezma za psycholke a co tam, ale wiecej sie nie odwaza cie skrytykowac. Najwyzej zerwiesz z nimi kontakt jak to nie poskutkuje i tak nic nie tracisz

Gość gość
Chyba autorka na synrom DDt, czyli współuzależniona od teściowej :)